ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ – ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ! 

ΔΡΩΜΕΝΟ “ΚΗΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ” ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Με σπαραχτικές κραυγές “Δολοφόνοι!” σπουδαστές παρουσίασαν δρώμενο “Κηδεία Πολιτισμού” στο ΣτΕ όπου κατατέθηκε προσφυγή των καλλιτεχνικών σωματείων ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα 85/2022 της χούντας Μητσοτάκη. (Φωτο Ε.Α.)
Από τη σημερινή πορεία των εκπαιδευτικών. (Φωτο Ε.Α.)

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥΣ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

Η πορεία των σπουδαστών και των καλλιτεχνικών σωματείων στην Πανεπιστημίου. (Φωτο Ε.Α.)

ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ!

Το φοιτητικό πανό και εκπαιδευτικοί στη σημερινή πορεία. (Φωτο Ε.Α.)

Μεγαλειώδεις μαζικές πορείες σήμερα Τετάρτη μεσημέρι στην Αθήνα ενάντια στα διατάγματα και τους νόμους της χούντας Μητσοτάκη!

Περίπου 1.500 σπουδαστές δραματικών και παραστατικών τεχνών, που συνεχίζουν τις καταλήψεις σχολών και θεάτρων, συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια φωνάζοντας “Καταλήψεις, ενάντια σ’ ένα κόσμο οργανωμένης σήψης!”, “Παραιτηθείτε! Δεν θα περάσει!”, “Μια, δέκα, εκατό καταλήψεις! – Επόμενος σταθμός θα είναι η Βουλή!”.

Σπουδαστές στη σημερινή πορεία. (Φωτο Ε.Α.)

Στη Βουλή ΜΑΤ και αστυνομικές κλούβες σταμάτησαν την πορεία, αλλά η αποφασιστικότητα και ενέργεια των σπουδαστών νίκησε, τα ΜΑΤ αποσύρθηκαν και η πορεία έφτασε στην Ηρώδου Αττικού.

Στο Μαξίμου αντιπροσωπείες καλλιτεχνών και σπουδαστών συναντήθηκαν με τον Μητσοτάκη ο οποίος τους έκανε μάθημα, αρνήθηκε να πάρει πίσω το Προεδρικό Διάταγμα, έδωσε αόριστες υποσχέσεις και ζήτησε υποστήριξη για την αλλαγή του Συντάγματος ώστε να ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια και τα δημόσια πανεπιστήμια κι αυτά να λειτουργούν με υψηλά δίδαχτρα ώστε να μην χρηματοδοτούνται από το κράτος!

Η συνάντηση του Μητσοτάκη ήταν μια στημένη επιχείρηση αυτοπροβολής.

Αλλά ούτε η νεολαία ούτε τα καλλιτεχνικά σωματεία μασάνε! Συνεχίζουν, δεν φεύγουν!

Πανό σπουδαστών στην πορεία από τα Προπύλαια. (Φωτο Ε.Α.)

Η ανακοίνωση της ΠΟΘΑ:

“Σήμερα Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό των εκπροσώπων της Π.Ο.Θ.Α. και των Σωματείων της στο Μέγαρο Μαξίμου. Καταθέσαμε εκ νέου το σύνολο των αιτημάτων μας για το Θέατρο, το Χορό, τον Κινηματογράφο, την Μουσική, για τα οποία βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις εδώ και δύο μήνες. Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα φέρει νομοθετική ρύθμιση εντός της εβδομάδας, το περιεχόμενο της οποίας θα εξετάσουμε και θα αξιολογήσουμε. Μέχρι τότε συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχουμε ανακοινώσει. Την Παρασκευή καταθέτουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022. Για την ίδια μέρα έχουμε προκηρύξει 24ωρη απεργία και μεγάλη κινητοποίηση καθώς και πορεία από το Συμβούλιο της Επικρατείας, την ώρα της κατάθεσης της προσφυγής (10:00), προς το Σύνταγμα.”

Σπουδαστές στη σημερινή πορεία. (Φωτό Ε.Α.)

Οι ηγεσίες των καλλιτεχνικών σωματείων και των σπουδαστών δεν πρέπει να υποχωρήσουν στα ψέμματα και στις αντιδραστικές προτάσεις του Μητσοτάκη!

Κανένας συμβιβασμός με τη χούντα Μητσοτάκη που καταστρέφει την καλλιτεχνική παιδεία και εξαφανίζει τις κρατικές χρηματοδοτήσεις στις τέχνες.

Η χούντα Μητσοτάκη θέλει να υποτάξει νεολαία, καλλιτέχνες και τέχνες σε μισθούς πείνας χωρίς δικαιώματα και με εκβιασμούς να επιβάλει λογοκρισία, ενώ θα κυριαρχούν τα ιδρύματα των εφοπλιστών και των λιγούρηδων της “ευρωπαϊκής κουλτούρας”.

Η πορεία των εκπαιδευτικών στην Πανεπιστημίου. (Φωτο Ε.Α.)

Με δεκάδες μεγάλα και πολύχρωμα πανό απ’ όλες τις περιοχές Αθήνας και Πειραιά πάνω από 5.500 δάσκαλοι και καθηγητές μαζί και φοιτητές διαδήλωσαν σήμερα Τρίτη στην Αθήνα ενάντια στη διχτατορική “αξιολόγηση” εκπαιδευτικών της Υπουργού Παιδείας Κεραμέως, σε μια από τις πιο μεγάλες πορείες του κλάδου.

Είναι ώρα οργάνωσης Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για τη συντριβή των Μνημονίων και την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη της ακρίβειας και του πολέμου! Για να ανοίξει ο δρόμος για μια κυβέρνηση εργαζομένων εθνικοποίησης των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων! –

Από τη συγκέντρωση έξω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο που οργάνωσαν οι σύλλογοι αρχαιολόγων και υπαλλήλων ΥΠΠΟ στην επίσκεψη του Μητσοτάκη. Διακρίνονται στη φωτoγραφία τα ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούσαν το Μουσείο! (Φωτο avgi.gr)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s