ΣΥΝΕΧΙΖΟΥN! ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΜΑΚΡΟΝ, ΣΟΥΝΑΚ!

Από τη χτεσινοβραδινή συναυλία έξω από το “Ρεξ” στην Αθήνα. (Φωτο Μάριος Λώλος)

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ! – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΥΠΠΟ ΑΠΕΡΓΟΥΝ!

ΓΑΛΛΙΑ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ!

Από τη χτεσινοβραδινή συναυλία έξω από το “Ρεξ” στην Αθήνα. (Φωτο Μάριος Λώλος)

Χιλιάδες νεολαία και εργαζόμενοι παρακολούθησαν τη σημερινή συναυλία έξω από το “Ρεξ” που οργάνωσαν οι σπουδαστές καλλιτεχνικών σχολών και τα σωματεία καλλιτεχνών για την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022 που ακυρώνει τα διπλώματα των καλλιτεχνών και τα δικαιώματα τους. 

Παράλληλα οι αρχαιολόγοι και οι εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟ διοργανώνουν κινητοποιήσεις και απεργίες ενάντια στο νομοσχέδιο της χούντας Μητσοτάκη που μετατρέπει 5 μεγάλα μουσεία σε ΝΠΔΔ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΜΟΥΣΕΙΑ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ! Ο Σύλλογος Αρχαιολόγων και οι σύλλογοι εργαζομένων του ΥΠΠΟ καλούν στις κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σήμερα Κυριακή στα Αρχαιολογικά Μουσεία από τις 11 το πρωί.

Τη Δευτέρα13/2/2023, μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή, έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις στην Αθήνα στις 11:30 π.μ. στο Βυζαντινό Χριστιανικό Μουσείο, στη Θεσσαλονίκη 12 μ στο ΑΜΘ και στο Ηράκλειο 12 μ στο Αρχαιολογικό.

Οι σπουδαστές και οι καλλιτέχνες συνεχίζουν τον αγώνα τους και τις καταλήψεις. Έχουν καλέσει σε υποστήριξη του αγώνα τους. Δεν πρέπει να παλεύουν μόνοι/ες! Οι καθηγητές/τριες των δραματικών σχολών των κρατικών θεάτρων παραιτήθηκαν και υποστηρίζουν τον αγώνα.

Είναι ώρα το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, που ψήφισε απόφαση υποστήριξης του αγώνα, να οργανώσει κινητοποιήσεις και να κηρύξει απεργίες.

Αυτός ο ιστορικός ανυποχώρητος αγώνας των σπουδαστών και καλλιτεχνών θα νικήσει με την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη!

Οι σπουδαστές και οι καλλιτέχνες δεν πρέπει να έχουν καμιά εμπιστοσύνη στις μηχανορραφίες επιτροπών που στήνει το Υπουργείο Πολιτισμού της Μενδώνη!

Από τη χτεσινή πορεία 400.000 στο Παρίσι ενάντια στο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο του Μακρόν. Ένα από τα πλακάτ στη φωτογραφία αναφέρει, “Δεν υπάρχουν λεφτά για τις συντάξεις, όμως υπάρχουν δισεκατομμύρια για το στρατό”. (Φωτο Lewis Joly)

ΓΑΛΛΙΑ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ! ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ!

Πάνω από 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι και νεολαία διαδήλωσαν σε 200 πόλεις της Γαλλίας χτες Σάββατο ενάντια στο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο του Προέδρου Μακρόν.

Το νομοσχέδιο ανεβάζει την ηλικία συνταξιοδότησης στα 64 και ορίζει ότι θα πρέπει να έχει κανείς εργαστεί για 42 χρόνια για να πάρει πλήρη σύνταξη! 

Η επιτροπή των 8 εργατικών ομοσπονδιών που οργανώνει τις απεργίες και διαδηλώσεις αποφάσισε νέα Γενική Απεργία την Πέμπτη 16 Φλεβάρη και νέες διαδηλώσεις στις 7 και 8 Μάρτη όταν το νομοσχέδιο παρουσιαστεί στο γαλλικό κοινοβούλιο.

Τεράστια πορεία το Σάββατο και στη βιομηχανική Τουλούζ. (Φωτο Charly Triballeau)

Είναι φανερό ότι ο Μακρόν προχωρά στη ψήφιση του νομοσχεδίου είτε με προσάρτηση ψήφων από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ή, τελικά, με δικό του διχτατορικό Προεδρικό Διάταγμα.

Η οικονομική κρίση τον πιέζει να υποτάξει την εργατική τάξη ώστε να αποφευχθεί μια κατάρρευση.

Αυτό σημαίνει ότι ο αγώνας της εργατικής τάξης και νεολαίας στη Γαλλία πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για την απόσυρση του νομοσχεδίου, με προοπτική την ανατροπή του Μακρόν και την εγκαθίδρυση εργατικής κυβέρνησης. –

Από τη μεγάλη απεργιακή πορεία 80.000 εκπαιδευτικών και εργαζομένων στην παιδεία, στο Λονδίνο 1/2/2023 για αυξήσεις και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Οι απεργίες νοσοκομειακών, σιδηροδρομικών, δημοσίων υπαλλήλων, πανεπιστημιακών, οδηγών λεωφορείων συνεχίζονται. Όμως η συνδικαλιστική ηγεσία αρνείται την κήρυξη Γενικής Απεργίας Διαρκείας που θα ενώσει όλες τις απεργίες και πορείες. (Φωτο The News Line)Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s