«ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΑΡ’ ΤΗΝ ΛΙΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ!» ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ!

Από τη χτεσινή μεγαλειώδη πορεία στο κέντρο της Αθήνας σπουδαστών και καλλιτεχνών. (Φωτο Μάριος Λώλος)

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ!

Οι σπουδαστές δραματικών σχολών και οι καλλιτέχνες συνέχισαν και χτες Τετάρτη τον ιστορικό αγώνα τους για την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος που ακυρώνει τα διπλώματα τους, με μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Υπουργείο Πολιτισμού που εξελίχτηκε σε εντυπωσιακή και δυναμική πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Την Τρίτη βράδυ οι σπουδαστές προχώρησαν και στην κατάληψη του χτιρίου “Ρεξ” του Εθνικού Θεάτρου.

Από τη μαζική συγκέντρωση χτες Τετάρτη μεσημέρι στο Υπουργείο Πολιτισμού. (Φωτο Ε.Α.)

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αρχαιολόγοι και εργαζόμενοι στα μουσεία και στο Υπουργείο Πολιτισμού που αγωνίζονται ενάντια στην αφαίρεση από την Αρχαιολογική Υπηρεσία πέντε κύριων αρχαιολογικών μουσείων και μετατροπής τους σε ΝΠΔΔ με τον/την Υπουργό Πολιτισμού θα διορίζει το ΔΣ.   

Στον Πειραιά πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία – ούτε ένα πλοίο δεν σάλπαρε από τα λιμάνια της Ελλάδας – η πρώτη μέρα της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας των ναυτεργατών για ΣΣΕ, αυξήσεις 12% και απόσυρση νομοσχεδίου με τις αντεργατικές διατάξεις του ΚΙΝΔ (Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου).

Σπουδαστές καλλιτεχνικών σχολών στη χτεσινή πορεία. (Φωτο Μάριος Λώλος)

Έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού χτες Τετάρτη μεσημέρι συγκεντρώθηκαν χιλιάδες σπουδαστές δραματικών και παραστατικών σχολών, ηθοποιοί, χορευτές, μουσικοί και καλλιτέχνες με δεκάδες πανό και πλακέτες των σωματείων τους που απαιτούσαν την ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022 / τροπολογία 1565/23 που ψήφισε την περασμένη βδομάδα στη Βουλή η χούντα Μητσοτάκη.

Το πανό του Συλλόγου Σπουδαστών Σχολών Χορού – Θεάτρου – Κινηματογράφου στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Πολιτισμού χτες Τετάρτη. (Φωτο Ε.Α.)

Μετά τη συγκέντρωση συγκροτήθηκε η μεγαλειώδης πορεία που κατέληξε στην κατάληψη του “Ρεξ” όπου ανακοινώθηκε ότι 38, από τους 43, καθηγητές/τριες της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα της χούντας Μητσοτάκη.

Προχτές Τρίτη οι σπουδαστές περικύκλωσαν το Εθνικό Θέατρο και πραγματοποίησαν δρώμενα διαμαρτυρίας. 

Οι σπουδαστές των σχολών είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι τη νίκη και δεν είναι καθόλου διατεθειμένοι να συμβιβαστούν όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καλούν όλους/ες τους εργαζόμενους να τους υποστηρίξουν ενεργά στον αγώνα τους.

Σπουδαστές έξω από την κατάληψη του “Ρεξ”. (Φωτο Μάριος Λώλος)

Σήμερα Πέμπτη ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, ο Ενιαίος Σύλλογος Αττικής, Στερεάς και Νήσων, η ΠΕΣΑ, και η ΠΑΣΥΠΑΤΕ πραγματοποιούν στάση εργασίας 12 – 3 μ. μ. και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 μ.μ. στην Ακρόπολη. Τα σωματεία έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου μετατροπής των μουσείων σε ΝΠΔΔ.

Από τη σημερινή (Πέμπτη) απεργιακή κινητοποίηση στην Ακρόπολη και το Μουσείο Ακρόπολης αρχαιολόγων και εργαζομένων στα μουσεία. (Φωτο ΣΕΑ)

48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΣΣΕ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ 12%

Από την απεργιακή συγκέντρωση ναυτεργατών στο λιμάνι Πειραιά χτες Τετάρτη πρωί. (Φωτο Ε.Α.)

Στον Πειραιά τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΑΓΕΝ πραγματοποίησαν απεργιακή συγκέντρωση ενώ η ΠΕΝΕΝ οργάνωσε ενημέρωση των ναυτεργατών.

Η χτεσινή ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ για τη ναυτεργατική απεργία αναφέρει:

“Με επιτυχία ξεκίνησε και εξελίσσεται η 48ωρη πανελλαδική απεργία των Ναυτεργατών!

Με απόλυτη επιτυχία ξεκίνησε στις 6 π.μ σε όλα τα λιμάνια της χώρας μας η απεργία των Ναυτεργατών.

Κανένας κάβος δεν έλυσε καμιά προπέλα δεν γύρισε.

Η απεργία από την πλευρά της ΠΕΝΕΝ έχει ως διεκδικητικό πλαίσιο την υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, την απόσυρση του νέου αντιδραστικού ΚΙΝΔ που είναι στις επιτροπές της Βουλής, την κατάργηση των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν το σύνολο των εργατικών δικαιωμάτων.

Χτες Τετάρτη πρωί μέλη της ΠΕΝΕΝ στην περιφρούρηση της απεργίας στο λιμάνι Πειραιά. (Φωτο Ε.Α.)

Το απεργιακό κλιμάκιο της ΠΕΝΕΝ στον Πειραιά ξεκίνησε από τα ξημερώματα την ενημέρωση καράβι το καράβι καλώντας τους Ναυτεργάτες να κάνουν δική τους υπόθεση την απεργία και τα δίκαια αιτήματά μας.

Η πληροφόρηση που έχουμε από τα κλιμάκια της ΠΕΝΕΝ από Πάτρα – Ρίο – Αντίρριο, Κυλλήνη, Ζάκυνθο, Αιδηψό, Κρήτη, Ραφήνα, Λαύριο, Κέρκυρα κ.α δείχνει την καθολική συμμετοχή των Ναυτεργατών στην απεργία.

Η ΠΕΝΕΝ θεωρεί την προειδοποιητική 48ωρη απεργία ως το πρώτο βήμα στην κατεύθυνση αγωνιστικής διεκδίκησης και επίλυσης των Ναυτεργατικών προβλημάτων τα οποία οξύνει η αδιαλλαξία εφοπλιστών – κυβέρνησης – ΥΕΝ.

Η κλιμάκωση των αγώνων είναι μονόδρομος και σε αυτόν πρέπει μαζικά να πορευτούν οι Ναυτεργάτες μέχρι την νίκη!”   

Από την απεργιακή κινητοποίηση στην Καβάλα που χτύπησαν οι λιμενικοί όπως κατάγγειλαν τα ναυτεργατικά σωματεία. (Φωτο 902.gr)

Τα ναυτεργατικά σωματεία στο λιμάνι Κεραμωτής στη Καβάλα, κατάγγειλαν απρόκλητη επίθεση εναντίον απεργών ναυτεργατών και εργαζομένων μελών σωματείων τής περιοχής από λιμενικούς!

Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ αναφέρει:

“Πορθμείο Καβάλα – Θάσος

Επιχείρηση καταστολής στην απεργία των Ναυτεργατών από το Λιμενικό Σώμα.

Φωτογραφία της ΠΕΝΕΝ από την επίθεση λιμενικών σε απεργούς ναυτεργάτεςκαι αλληλέγγυους εργαζόμενους.

Πλοιοκτήτες – ΥΕΝ – Λιμενικό Σώμα, ενορχηστρωμένα και οργανωμένα βάση σχεδίου επιτέθηκαν στους Ναυτεργάτες και στις απεργιακές φρουρές τους με σκοπό το σπάσιμο της απεργίας στην τοπική πορθμειακή γραμμή.

Πρωταγωνιστές στην προσπάθεια αυτή ήταν ένστολοι και με πολιτικά λιμενικοί οι οποίοι επιστρατεύθηκαν στο θλιβερό αυτό σκηνικό!

Πρόκειται για μια άθλια, αντιδημοκρατική επιχείρηση απροκάλυπτης τρομοκρατίας και καταστολής ενάντια στην απεργία και τα δίκαια αιτήματα μας!

Η επίθεση του πλοιοκτήτη της Thassos Ferries ενάντια στο απεργιακό δικαίωμα μας με την συνδρομή του Λιμενικού είχε προαναγγελθεί πριν από λίγες μέρες με απειλές, εκβιασμούς, εκφοβισμούς και κλίμα τρομοκρατίας!

Καταδικάζουμε την επίθεση εναντίον των Ναυτεργατών καθιστούμε υπαίτιους και υπεύθυνους για αυτή την βάρβαρη πράξη: το ΥΕΝ, την πλοιοκτησία Μητσόπουλου και τις Τοπικές Λιμενικές Αρχές Καβάλας και Κεραμωτής.

Καλούμε τους Ναυτεργάτες να αποκρούσουν τους μηχανισμούς της βίας, της καταστολής και της τρομοκρατίας και να αγωνιστούν για τα δίκαια αιτήματα τους.” –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s