ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΟΝ!

Από τη τεράστια διαδήλωση της νεολαίας στο Παρίσι το περασμένο Σάββατο ενάντια στο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο του Προέδρου Μακρόν. (Φωτο The News Line)

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ!

ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ ΜΑΖΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ! ΚΗΡΥΧΤΗΚΕ “ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ”!

Δεκάδες χιλιάδες φοιτητές/τριες και μαθητές/τριες πραγματοποίησαν μεγαλειώδη πορεία το περασμένο Σάββατο στο Παρίσι για την απόσυρση του συνταξιοδοτικού νομοσχέδιου του Προέδρου Ε. Μακρόν.

Η πορεία διοργανώθηκε από δώδεκα οργανώσεις νεολαίας, φοιτητικούς και μαθητικούς συλλόγους με την υποστήριξη του κόμματος Αντυπόταχτη Γαλλία του Ζαν-Λικ Μελενσόν.

Η νεολαία στην πορεία φώναζε «Αντίσταση!», «Είμαστε εδώ, ακόμα κι αν ο Μακρόν δεν το θέλει».

Η πορεία της νεολαίας ακολούθησε την 24ωρη Γενική Απεργία στη Γαλλία την περασμένη Πέμπτη με πάνω από 2 εκατομ. διαδηλωτές και 400.000 στους δρόμους του Παρισιού.

Στις 31 Γενάρη οι 8 εργατικές ομοσπονδίες έχουν κηρύξει νέα Γενική Απεργία για την απόσυρση του νομοσχεδίου.-  

Πληρώματα ασθενοφόρων σε απεργιακή συγκέντρωση στο Χόμερτον του ανατολικού Λονδίνου προχτές Δευτέρα. (Φωτο The News Line)

Στη Βρετανία συνεχίζονται οι απεργίες κλάδων εργαζομένων ενάντια στην κυβέρνηση των Τόρις του Πρωθυπουργού Ρ. Σούνακ. Προχτές πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία οι 23.000 εργαζόμενοι στα ασθενοφόρα. Το τσουνάμι απεργιών έχει εξαπλωθεί σ’ όλους τους κλάδους που πραγματοποιούν απεργίες από το Δεκέμβρη απαιτώντας αυξήσεις πάνω από 10% και ισχυρή χρηματοδότηση του δημόσιου Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Το TUC (βρετανική ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ) αρνήθηκε να κηρύξει Γενική Απεργία και ανακοίνωσε “Μέρα Δράσης” για την 1 Φλεβάρη με πορείες διαμαρτυρίας σ’ όλες τις πόλεις.

Τα εργατικά σωματεία κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν ενδιαφέρεται να συζητήσει για τις διεκδικήσεις τους και ότι έχει αποφασίσει να προχωρήσει ακόμη παραπέρα την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας.

Αρκετοί συνδικαλιστές μιλούν για την ανάγκη Γενικής Απεργίας Διαρκείας, που είναι η πρόταση του τροτσκιστικού Επαναστατικού Κόμματος των Εργατών.

Αλλά η ηγεσία των εργατικών σωματείων επιμένει σε ξεχωριστές απεργίες και καλεί τον Σούνακ σε διάλογο. Η Γ.Γ. του μεγάλου σωματείου Unite Σάρον Γκράχαμ δήλωσε ότι, “δεν είχαμε ούτε μία πρόταση από την κυβέρνηση, δεν υπήρξε ούτε μία συνάντηση”. Κάλεσε τον Πρωθυπουργό “να έρθει στο τραπέζι, να κάνουμε μια συμφωνία και να επαναφέρουμε τους ανθρώπους στη δουλειά”!

ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ ΜΑΖΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ! ΚΗΡΥΧΤΗΚΕ “ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ”!

Από αντικυβερνητική διαδήλωση στη Λίμα τον περασμένο Δεκέμβρη. Η αφίσα παριστάνει την Πρόεδρο του Περού Ντίνα Μπολουάρτε, που εγκαθίδρυσαν πραξικοπηματικά τα αφεντικά της χώρας, ως “δολοφόνο” διαδηλωτών. Από το Δεκέμβρη 2022 η αστυνομία έχει σκοτώσει πάνω από 55 διαδηλωτές στο Περού. (Φωτο Martin Mejia)

Στο Περού η εξέγερση των εργαζομένων, αγροτών και νεολαίας συνεχίζεται με μεγάλες συγκρούσεις με την αστυνομία που πυροβολεί στο ψαχνό. Για να αντιμετωπίσει την εξέγερση η Πρόεδρος της Περού Ντίνα Μπολουάρτε κήρυξε “κατάσταση ανάγκης” διχτατορικό καθεστώς που θα οδηγήσει σε περισσότερες δολοφονίες διαδηλωτών.

Στις 7 Δεκέμβρη 2022 η αστική τάξη του Περού εξαγόρασε την Ντίνα Μπολουάρτε, που ήταν Αντιπρόεδρος της χώρας, για να ανατρέψει πραξικοπηματικά τον εκλεγμένο πρόεδρο Πέδρο Καστίγιο.

Χτες Τρίτη η Πρόεδρος των πραξικοπηματιών Ντίνα Μπολουάρτε κάλεσε σε “εθνική ανακωχή” αλλά οι διαδηλωτές απάντησαν με νέες μαζικές διαδηλώσεις στο Περού φωνάζοντας “εμφύλιος πόλεμος στην Μπολουάρτε”!

Τα ΜΑΤ του Περού επιτίθενται στο Πανεπιστήμιο Σαν Μάρκος της Λίμα το περασμένο Σάββατο με θωρακισμένο όχημα να σπάει την πύλη της εισόδου! (Φωτο Frente de Egresados)

Οι εργάτες και αγρότες και η νεολαία στο Περού πρέπει να προχωρήσουν στη συγκρότηση Συμβουλίων Εργατών και Αγροτών για να πολεμήσουν οργανωμένα τα αφεντικά, να ανατρέψουν το καθεστώς της Μπολουάρτε και να προχωρήσουν στο σχηματισμό εργατικής κυβέρνησης των Συμβουλίων για εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s