«ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ!» ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!

Από τη χτεσινή κατάληψη στη Διεύθυνση Α Αθήνας. Οι εκπαιδευτικοί με όλα τα μέσα να συνεχίσουν τον αγώνα τους καλώντας όλη την εργατική τάξη σε Γενική Απεργία για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη. (Φωτό Σύλ. Αριστοτέλης)

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

9 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ!

Το πανό στην Α Διεύθυνση Αθήνας (Φωτο Σύλ. Αριστοτέλης)

22-12-2022, Δελτίο Τύπου των Συλλόγων ΠΕ Αριστοτέλης, Α’ Αθηνών, Αθηνά: Είμαστε σε πόλεμο! Κατάληψη σήμερα Πέμπτη 22/12 στην Α’ Διεύθυνση Αθήνας! Πρώτη απάντηση στην πολιτική απόφαση του δ/ντη εκπαίδευσης να ανακαλέσει τις μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων του 2020!

«Κινητοποίηση και κατάληψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22/12 στην Α’ Διεύθυνση Αθήνας από τους συλλόγους Αριστοτέλης, Α’ Αθηνών, Αθηνά, Ρόζα Ιμβριώτη, Ηλιούπολης, Μακρυγιάννης, “Παπαμαύρος”, Παρθενώνας.

Η πρώτη απάντηση δόθηκε κι ήταν μαζική, αποφασιστική και μαχητική.

Δε θα δεχτούμε τα τετελεσμένα, τους εκβιασμούς και την αυθαιρεσία.

Παίρνουμε όλα τα συνδικαλιστικά, κινηματικά και νομικά μέτρα για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπ/κών.

Στη μαζική παράσταση και κατάληψη που πραγματοποιήθηκε ο δ/ντης εκπ/σης δεν κατάφερε να διατυπώσει κανένα επιχείρημα. Αντιθέτως, αποδομήθηκαν όλα από τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους. […]» http://www.sylaristotelis.com

Τον περασμένο Αύγουστο στοιχεία του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου, αποκάλυψαν ότι 1 στους 3 εργαζόμενους στο Δημόσιο είναι συμβασιούχος/α! Οι συμβασιούχοι από 41.869 το 2012 έφτασαν στους 207.808 το Μάη 2022. ●

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στην Α Διεύθυνση Αθήνας. (Φωτο Σύλ. Αριστοτέλης)

9 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ!

Πριν 9 χρόνια: Στις 22 Δεκέμβρη 2013 απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών στην οδό Ερμού τα ψάλουν προς τη μνημονιακή χούντα-κυβέρνηση που εγκατέστησαν οι ΕΕ – ΔΝΤ. (Φωτο Α. Καλοδούκας)

595 καθαρίστριες νίκησαν τα μνημόνια και τις μνημονιακές κυβερνήσεις με πολύμηνο αγώνα το 2013-15. Η χούντα Σαμαρά-Βενιζέλου (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ κλπ) απέλυσε χιλιάδες με εντολή των υπερκυρίαρχων ΕΕ-ΔΝΤ. Οι καθαρίστριες δεν το αποδέχτηκαν και ο αγώνας τους ήταν στην πρωτοπορία της πάλης της εργατικής τάξης και νεολαίας.

Το Μάη 2015 γύρισαν νικηφόρες στις δουλειές τους αφού η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναγκάστηκε να τις επαναπροσλάβει καθώς η πίεση από όλη την εργατική τάξη ήταν τεράστια.

Οι διαδοχικές μνημονιακές κοινοβουλευτικές χούντες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σήμερα Νέας Δημοκρατίας, επέμεναν στην απόλυση όλων των καθαριστριών και όλων των συμβασιούχων, ώστε να καταστούν “ενοικιαζόμενοι/ες” χωρίς δικαιώματα και με μισθούς πείνας.

Ο μεγάλος αγώνας των συμβασιούχων καθαριστριών, νοσοκομειακών κ.α. συνεχίζεται σήμερα. Πρέπει να δικαιωθεί με την ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη και τη συντριβή των μνημονίων.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s