ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ! ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ – ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΡΟΝΟΙΑ!

Οι συμμορίες ΜΑΤ της χούντας Μητσοτάκη εναντίον φοιτητών και απεργών για να επιβάλουν τη βαρβαρότητα του μνημονιακού Προϋπολογισμού, τις πολεμικές δαπάνες, τη διάλυση δημόσια υγείας και παιδείας. (Φωτο 20/10/22 efsyn.gr)

ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!  

Με τις 156 ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας ψηφίστηκε στη Βουλή το Σαββάτο βράδυ ο νέος μνημονιακός Προϋπολογισμός 2023 βάρβαρης λιτότητας και αυξημένων στρατιωτικών και αστυνομικών δαπανών. Οι 143 βουλευτές της Αντιπολίτευσης ψήφισαν «όχι».

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αρνήθηκαν να κινητοποιήσουν την εργατική τάξη καθώς είναι πλήρως υποταγμένοι στα Μνημόνια της ΕΕ.

Το ΚΚΕ οργάνωσε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας χτες Σάββατο για τα μάτια του κόσμου, χωρίς να απαιτήσει πάλη με γενική απεργία για την ανατροπή της κυβέρνησης τής ακρίβειας, αστυνομοκρατίας, πολέμου και φτώχειας.

Εκπαιδευτικοί στην απεργιακή πορεία της Αθήνας την περασμένη Πέμπτη που χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ έξω από τη Βουλή. (Φωτο Ε.Α.)

Ο Προϋπολογισμός της χούντας Μητσοτάκη, όπως όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων των τελευταίων 12 χρόνων, είναι απόρροια των Μνημονίων που υπόγραψαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις. Ο φετινός περιέχει και τις διαταγές ΕΕ και ΝΑΤΟ για αύξηση των στρατιωτικών δαπανών και χρηματοδότησης του πολέμου στην Ουκρανία, σε βάρος των δαπανών για δημόσια υγεία, παιδεία, πρόνοια.

Ο Προϋπολογισμός δεν αναφέρει μισθολογικές αυξήσεις την ώρα που ο πληθωρισμός πάνω από 10% και οι κολοσιαίες αυξήσεις σε τρόφιμα, ηλεκτρικό, ενέργεια έχουν χτυπήσει αλύπητα τους εργαζόμενους, νεολαία, αγρότες, συνταξιούχους και μικροεπαγγελματίες.

Καθώς σε λίγο διάστημα ο Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να κηρύξει βουλευτικές εκλογές, ανάγγειλε αυξήσεις 7% στις συντάξεις (ουσιαστικά μείωση με τον πληθωρισμό στο 10%), “κάρτα τροφίμων food pass” για 10% επιδότηση των μηνιαίων αγορών τροφίμων (με όριο τα 300 ευρό το ζευγάρι, δηλ., ψίχουλα 30 ευρό επιδότηση το μήνα), και εξακολούθηση της επιδότησης λογαριασμών ηλεκτρικού.

Υγειονομικοί στο Υπουργείο Υγείας την περασμένη Τετάρτη στην 24ωρη απεργία. (Φωτο Ε.Α.)

Ο Μητσοτάκης αποδέχεται στην πράξη τη φτώχεια που μαστίζει το λαό στην Ελλάδα και προσπαθεί με επιδοτήσεις να σταματήσει την εξεγερτική πορεία απεργιών και διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει, όπως σ’ όλη την Ευρώπη.

Ανάμεσα σε χοντρά ψέμματα περί ανάπτυξης ο Μητσοτάκης τόνισε ότι ο Προϋπολογισμός 2023 είναι ο πρώτος εχτός της «ενισχυμένης εποπτείας» της ΕΕ. Η αλήθεια είναι ότι η επιτήρηση της ΕΕ συνεχίζεται όπως προηγούμενα όχι μόνο με έλεγχο και βέτο της Κομισιόν για κάθε οικονομική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά με διαταγές για την οικονομία, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις μειώσεις μισθών, το πετσόκομμα των δαπανών για δημόσια νοσοκομεία και παιδεία.

Ο Μητσοτάκης τόνισε, όπως και οι υπουργοί του, ότι το 2023 θα επιβληθούν «γενναίες μεταρρυθμίσεις», δηλαδή νέες περικοπές στις δημόσιες υπηρεσίες με διάλυση τους, ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, επιβολή παντού “ενοικιαζόμενων”και νέους διχτατορικούς νόμους ενάντια στους εργαζομένους, τη νεολαία και τους αγρότες. 

Ο Προϋπολογισμός 2023 κατά διαταγάς της ΕΕ πρέπει να είναι πλεονασματικός για να μειωθεί το τεράστιο δημόσιο χρέος.

Το φοιτητικό μπλοκ στην απεργιακή πορεία εκπαιδευτικών την περασμένη Πέμπτη. Το φοιτητικό κίνημα κατατρόπωσε τη Δεξιά στις εκλογές και ανέτρεψε τα σχέδια της χούντας Μητσοτάκη για εγκατάσταση αστυνομίας μέσα στα ΑΕΙ. Τώρα είναι ώρα μάχης για ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη, διάλυσης ΜΑΤ και αστυνομίας. (Φωτο Ε.Α.)

Οι κυβερνήσεις στην ΕΕ και η χούντα Μητσοτάκη προχωρούν σε διχτατορικά μέτρα και με τη βία και καταστολή των ΜΑΤ, δικαστηρίων και στρατού σκοπεύουν να τσακίσουν την αντίσταση των εργαζομένων.

Κύριος σύμμαχος της χούντας Μητσοτάκη είναι η προδοτική συνδικαλιστική γραφειοκρατία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Οι ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, που ψήφισαν με τα δυο χέρια το επίδομα 600 ευρό για ΜΑΤ κλπ τη μέρα της δολοφονίας του Κώστα Φραγκούλη και στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, θα κάνουν τα πάντα για να εμποδίσουν την εργατική τάξη και νεολαία να ανατρέψουν τη χούντα Μητσοτάκη και τον καπιταλισμό.

Από την οργισμένη πορεία 5.000 την περασμένη Τετάρτη στην Αθήνα για τη δολοφονία του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη από τα ΜΑΤ. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ψήφισαν επίδομα 600 ευρό σε ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και όλους τους αστυνομικούς και λιμενικούς επιβραβεύοντας τις δολοφονίες και τις επιθέσεις των “οπλισμένων σωμάτων του αστικού κράτους” (Λένιν) σε εργαζομένους, φοιτητές, Ρομά και πρόσφυγες. (Φωτο Τατιάνα Μπόλαρη)

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κατάθεσε τροπολογία στη Βουλή για να επεχταθεί το επίδομα σε νοσοκομειακούς και καθαρίστριες, ενώ ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας χτες Σάββατο στη Βουλή είπε ότι, «εμείς, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να αναγνωρίσουμε ότι η ψήφος του ΚΚΕ στο επίδομα των 600 ευρό μόνο για το ένστολο προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ήταν αναντίστοιχη – και μάλιστα τη στιγμή που έγινε – με την ξεκάθαρη θέση που έχει και κυρίως παλεύει το ΚΚΕ».

Ο Κουτσούμπας ακόμη και τώρα αρνείται να ανατρέψει το ΚΚΕ την “αναντίστοιχη” πράξη του και αποδέχεται να δοθεί επίδομα “στο ένστολο προσωπικό” αρκεί να δοθεί και σ’ άλλους/ες.

Το “ένστολο προσωπικό” είναι οι ένοπλοι φρουροί του καπιταλιστικού καταπιεστικού ρατσιστικού κράτους. Το καθήκον κάθε εργατικού και κομμουνιστικού κόμματος είναι να παλεύει για τη διάλυση του αστικού στρατού και αστυνομίας, και την αντικατάσταση τους από Εργατική Πολιτοφυλακή.

Μαχητές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ στον αγώνα κατά των φασιστών της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ. Οι μαχητές και ο Κόκκινος Στρατός της Ρωσίας πρέπει να συντρίψουν το ΝΑΤΟ. (Φωτο The News Line)

Με τη νέα φάση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που εκφράστηκε με τον τεράστιο πληθωρισμό, τον πόλεμο του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, η χρεοκοπημένη ελληνική οικονομία – όπως όλες οι οικονομίες της ΕΕ – και ο καπιταλισμός θα απειληθούν με κατάρρευση.

Μεγάλες απεργίες και εξεγερτικές διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει σ’ όλη την ΕΕ και στη Βρετανία (όπου η κυβέρνηση ετοιμάζει το στρατό ενάντια στους/στις απεργούς!) από το καλοκαίρι ενάντια στις κολοσιαίες αυξήσεις τιμών τροφίμων και ενέργειας και στην καταπίεση και αστυνομοκρατία.

Τώρα είναι ώρα οι αγωνιστές συνδικαλιστές να καλέσουν Πανεργατική Πανελλαδική Συνέλευση εργαζομένων και νεολαίας, για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας ανατροπής της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη, συντριβής των Μνημονίων, για κυβέρνηση εργαζομένων.

Σ’ αυτή την ιστορική πάλη σήμερα τα πρωτοπόρα τμήματα της εργατικής τάξης και νεολαίας καλούνται να προχωρήσουν στην συγκρότηση του επαναστατικού πόλου του κινήματος, ενός μαρξιστικού κόμματος της Τέταρτης Διεθνούς, για τη συντριβή του καπιταλισμού με τη σοσιαλιστική επανάσταση. –   

Από τις τεράστιες διαδηλώσεις στο Περού κατά του πραξικοπήματος ΣΙΑ – άρχουσας τάξης και της σύλληψης του εκλεγμένου Προέδρου Πέδρο Καστίγιο στις 7 Δεκέμβρη. Ο στρατός και η αστυνομία έχουν δολοφονήσει τουλάχιστον 18 διαδηλωτές. Η εργατική τάξη απαιτεί την επιστροφή στην εξουσία του Καστίγιο. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s