ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΟΡΓΗΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΑΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΩΣΤΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ!

Το πανό στην κορυφή της χθεσινοβραδινής μαζικής πορείας οργής στην Αθήνα για τη δολοφονία του Κώστα Φραγκούλη από την αστυνομία. (Φωτο Τατιάνα Μπόλαρη)

ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΜΑΤ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!

ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΕΔΗΝ, ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 12:00!

Πάνω από 5.000 νεολαία και εργατική τάξη συμμετείχαν στη χτεσινοβραδινή μαζική πορεία οργής στην Αθήνα ενάντια στη δολοφονία από αστυνομικό/ούς στη Θεσσαλονίκη του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη ο οποίος πέθανε στο νοσοκομείο χτες Τρίτη πρωί.

Τα ΜΑΤ χτύπησαν με χημικά και κροτίδες το πίσω μέρος της πορείας λίγο μετά αφ’ ότου ξεκίνησε από τα Προπύλαια, και συνέχισαν τις επιθέσεις μέχρι το Σύνταγμα.

Τις προηγούμενες μέρες ειδικές αστυνομικο-στρατιωτικές δυνάμεις επέδραμαν σε συνοικίες Ρομά στη δυτική Αττική και αλλού, μπαίνοντας σε σπίτια ως στρατός κατοχής.

Ειδικές δυνάμεις κομάντος ως στρατός κατοχής σε επιχειρήσεις στα σπίτια και στις συνοικίες Ρομά στη δυτική Αττική την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη με διαταγές της χούντας Μητσοτάκη. (Φωτο Εφ Συν)

Χτες στην τηλεόραση με υπερηφάνεια ο Υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος υπερασπίστηκε τις «χιλιάδες επιχειρήσεις της αστυνομίας» και ανακοίνωσε ότι, «έχουν γίνει σε αυτές τις μέρες δεκάδες συλλήψεις σε καταυλισμούς για όπλα και ναρκωτικά». Δεν αποκάλυψε τα ευρήματα …

Η κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη χτες επέβαλε νέα διχτατορικά μέτρα στη δυτική Αττική για να δημιουργήσει κλίμα έντασης και τρομοκράτησης. Με διαταγές της αστυνομίας έκλεισαν σταθμοί του Μετρό Αθήνας και διακόπηκαν οι λεωφορειακές γραμμές κέντρου Αθήνας δυτικών προαστίων Φυλή, Λιόσια κ.α., όπως και τα τρένα του προαστιακού! 

Οι διαταγές της μνημονιακής, πολεμοκάπηλης και ρατσιστικής χούντας Μητσοτάκη προς τα ΜΑΤ είναι βία και καταστολή για να πληρώσουν η νεολαία και οι εργαζόμενοι την κρίση και τον πόλεμο του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.  

Πορείες οργής πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες πόλεις της Ελλάδας καθώς η νεολαία βρίσκεται στο δρόμο εξέγερσης ενάντια στη χούντα Μητσοτάκη των δολοφονιών, της ακρίβειας και φτώχειας.

Από τη χτεσινοβραδινή πορεία οργής στην Αθήνα. (Φωτο Τατιάνα Μπόλαρη)

Στην κεφαλή της πορείας της Αθήνας ήταν το πανό Αριστερών Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων «Δολοφόνοι – οι ζωές των Ρομά μετράνε – Στη φυλακή οι δολοφόνοι του Κ. Φραγκούλη –  Δικεοσίνη» και ακολουθούσαν μεγάλα φοιτητικά πανό, αντιρατσιστικές και αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες κ.α.

Κύρια συνθήματα: «Δεν ήταν η βενζίνη δεν ήταν τα λεφτά, οι μπάτσοι πυροβόλησαν γιατί ήτανε Ρομά», «Για είκοσι ευρό το αίμα των Ρομά Θεοδωρικάκο θα σε κυνηγά», «Προσοχή Προσοχή δολοφόνοι με στολή», «Κουμής – Κανελλοπούλου – Σαμπάνης – Καλτεζάς – Φραγκούλης –  Γρηγορόπουλος αυτή είναι η ΕΛΑΣ», «Αυτή η σφαίρα δεν έπεσε τυχαία, κάτω τα χέρια από τη νεολαία».

Τα ΜΑΤ έκαναν δεκάδες συλλήψεις.

Στη Βουλή ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν το επίδομα 600 ευρό της χούντας Μητσοτάκη σε ΜΑΤ, αστυνομία και λιμενικό!

Το εργατικό και φοιτητικό κίνημα πρέπει να απαιτήσει στην πάλη του για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη, τη διάλυση ΜΑΤ και αστυνομίας.

Οι 24ωρες απεργίες και πορείες δεν φτάνουν! Σήμερα είναι ώρα για οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για τη συντριβή των Μνημονίων και της χούντας δολοφόνων Μητσοτάκη! –

Από την απεργιακή συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας σήμερα Τετάρτη εκατοντάδων νοσοκομειακών από νοσοκομεία Ιωνίας, Νίκαιας, Ευαγγελισμού, Λαϊκό, Δαφνί, Αγ. Όλγας, Θριάσιο κ.α. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. (Φωτο Ε.Α.)

ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΕΔΗΝ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ!

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει κηρύξει για σήμερα Τετάρτη 14/12 πανελλαδική απεργία στα νοσοκομεία με “Πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ” στην Πάτρα όπου κηρύχτηκε στάση εργασίας 8 π.μ. – 3 μ.μ.

Σήμερα Τετάρτη 14 Δεκέμβρη μεσημέρι σωματεία νοσοκομειακών θα πραγματοποιήσουν απεργιακή συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας.

Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ, που ακολουθεί τη γραμμή υποταγής στα Μνημόνια των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, οργανώνει τέτοιες αποσπασματικές απεργίες και κινητοποιήσεις ενώ το ζήτημα είναι η ενοποιημένη κινητοποίηση όλης της εργατικής τάξης για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και του ΕΣΥ με μάχη για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη.

Οι μονοήμερες απομονωμένες κινητοποιήσεις δεν οδηγούν πουθενά και καταντούν αποπροσανατολισμός.

Εκπαιδευτικοί στην πορεία της Γενικής Απεργίας 6 Απρίλη 2022 στην Αθήνα. Δεν αρκούν 24ωρες απεργίες. Απαιτείται Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη. (Φωτο Ε.Α.)

ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 12:00!

Τα συνδικαλιστικά σωματεία των εκπαιδευτικών ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΛΕ έχουν κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία για την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη.

Τα κύρια αιτήματα είναι αυξήσεις στους μισθούς και άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.  

Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών, Σύνταγμα.

Για την επίτευξη των αιτημάτων των εκπαιδευτικών πρέπει να ανατραπεί η χούντα Μητσοτάκη όργανο της ΕΕ. Δεν αρκεί μια 24ωρη απεργία μόνο των εκπαιδευτικών. Απαιτείται όλη η ενωμένη δράση της εργατικής τάξης και νεολαίας σε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s