ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΕΦΚΑ! ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 14/12! ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 15/12!

Από την απεργιακή συγκέντρωση στη Βουλή την 1 Δεκέμβρη ενάντια στο νομοσχέδιο Πρωτοβάθμιας Υγείας της χούντας Μητσοτάκη. (Φωτο Ε.Α.)

ΜΑΝΑΤΖΕΡ 8.000 ΕΥΡΟ ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΕΦΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

Με εντολή του Υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη το ΔΣ του ΕΦΚΑ στη βάση του ν. 4892/2022, προχώρησε σε προκήρυξη πρόσληψης ούτε λίγο ούτε πολύ 24 Γενικών Διευθυντών – με μισθό 8.000 ευρό το μήνα! – 21 από τον ιδιωτικό τομέα και 4 το δημόσιο, για τα προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς στον «εκσυγχρονισμό» του ΕΦΚΑ, δηλ., στο ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ, στη διάλυση υπηρεσιών, στην κατάργηση παροχών, στις μειώσεις συντάξεων στο κλείσιμο ιατρείων.

Ο ΕΦΚΑ συγκροτεί «εταιρεία ειδικού σκοπού» για να ξεπουλήσει όσο-όσο τα περίπου 400 ακίνητα, αξίας πάνω από 1 δισ. ευρό, ενώ μειώνει στο ελάχιστο τις διαδικασίες ελέγχου των προμηθειών με ένα «νέο σύστημα» άμεσης αγοράς αναλώσιμων κ.α. – χαράς ευαγγέλια για τους προμηθευτές βιομήχανους και μεγαλέμπορους που πλουτίζουν από το δημόσιο τομέα ενώ εξυμνούν τον ιδιωτικό!     

Η ανακοίνωση του ΕΦΚΑ (8/12/2022) αναφέρει δήλωση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη: “Το θέλουν άλλωστε οι ίδιοι οι πολίτες!Αυτό αποτυπώθηκε σε πρόσφατη πανελλαδική έρευνα, όπου το 51% των ερωτηθέντων δηλώνει πως επιθυμεί την τοποθέτηση ιδιωτών σε θέσεις Διευθυντών στον ΕΦΚΑ και 9 στους 10 εξ αυτών επιθυμούν το μέτρο αυτό να επεκταθεί και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.”

Από μεγάλη απεργιακή πορεία νοσοκομειακών στο Λονδίνο τον περασμένο Σεπτέμβρη. Νοσοκομειακοί, προσωπικό και νοσοκόμοι/ες, κατεβαίνουν σε απεργία στην Αγγλία και Ουαλία αυτό το μήνα ενάντια στην καταστροφή του NHS (ΕΣΥ) και για αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. (Φωτο The News Line).

Είναι κεντρικός στρατηγικός στόχος της ΕΕ και της μνημονιακής χούντας Μητσοτάκη, η επιβολή διευθυντών σ’ όλο το δημόσιο τομέα για τη διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών, την απόλυση όλων και την αντικατάσταση τους από “ενοικιαζόμενους” όπως γίνετε σήμερα στα ταχυδρομεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία και σ’ όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Η εργατική τάξη και η νεολαία δεν μπορούν να περιμένουν τις εκλογές απάτη που ετοιμάζουν η χούντα Μητσοτάκη και το καπιταλιστικό πολιτικό σύστημα.

Δεν πρέπει να ακούσουν τον Γ.Γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα που σε πρόσφατη ομιλία του (19/11) δήλωσε ότι το καθήκον των αγωνιστών είναι οι εκλογές και οι τοπικές εκλογές του φθινόπωρου 2023!

Την ώρα που οι εργαζόμενοι και η νεολαία υποφέρουν από την ακρίβεια, φτώχεια, ανεργία και μισθούς πείνας με καταστολή, βία και δολοφονίες από τα ΜΑΤ, ο Κουτσούμπας καλεί σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας με στόχο τις εκλογές!

Από απεργιακή κινητοποίηση νοσοκομειακών στο Υπουργείο Υγείας τον περασμένο Οχτώβρη. (Φωτο Ε.Α.)

Με τη νέα ύφεση, όλο και χειρότερη, της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και τον πόλεμο του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία με τις κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία, η κοινωνική και πολιτική κρίση σ’ όλη την Ευρώπη προκαλεί εξεγερτικές κινητοποιήσεις.

Ήδη από τις αρχές του φθινοπώρου ξέσπασαν μεγάλες απεργίες αντίστασης σε Γαλλία, Βέλγιο, Ισπανία, Γερμανία, Βρετανία και στην Ελλάδα για αυξήσεις μισθών πάνω από τον τεράστιο πληθωρισμό, ενάντια στους “ενοικιαζόμενους” και στη φτώχεια.

Η εργατική τάξη, η αγροτιά, η νεολαία, οι συνταξιούχοι και μικροεπαγγελματίες θα κάνουν μαύρες γιορτές με το μυαλό τους στους λογαριασμούς ηλεκτρικού και θέρμανσης ενώ μεγάλο ποσοστό οικογενειών θα πεινάσουν!

Τα αγωνιστικά σωματεία πρέπει να παλέψουν για τη σύγκλιση Πανεργατικής Πανελλαδικής Συνέλευσης όσο το δυνατό πιο σύντομα, για το συντονισμό του αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας, για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη, διάλυση αστυνομίας-ΜΑΤ, τη συντριβή των Μνημονίων!

Για εργατική κυβέρνηση με εθνικοποίηση των εταιρειών ενέργειας και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση, για έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Η ΠΟΕΔΗΝ κήρυξε για μεθαύριο Τετάρτη 14/12 πανελλαδική απεργία στα νοσοκομεία με “Πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας-Πρόνοιας-ΕΚΑΒ” στην Πάτρα όπου κηρύχτηκε στάση εργασίας 8 π.μ. – 3 μ.μ.

Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ, που ακολουθούν τη γραμμή υποταγής στα Μνημόνια των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, οργανώνει τέτοιες αποσπασματικές απεργίες και κινητοποιήσεις ενώ το ζήτημα είναι η ενοποιημένη κινητοποίηση όλης της εργατικής τάξης για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και του ΕΣΥ με μάχη για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη.

Η ΠΟΕΔΗΝ, όπως και η ΟΕΝΓΕ, αρνούνται να καλέσουν για εθνικοποίηση του κλάδου ιδιωτικής υγείας και των φαρμακοβιομηχανιών. Αρνούνται τη μάχη για ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη!

Έτσι οι μονοήμερες απομονωμένες κινητοποιήσεις δεν οδηγούν πουθενά και καταντούν αποπροσανατολισμός.

Στην Αθήνα η ΠΟΕΔΗΝ δεν οργανώνει κινητοποίηση, αλλά εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Θριάσιο και Ευαγγελισμός πραγματοποιούν σήμερα Δευτέρα 12/12 “παράσταση διαμαρτυρίας”.

Την Τετάρτη 14 Δεκέμβρη μεσημέρι σωματεία νοσοκομειακών θα πραγματοποιήσουν απεργιακή συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών (Σύνταγμα).

Από την απεργιακή κινητοποίηση εκπαιδευτικών στην Αθήνα. (Φωτο Ε.Α.)

Την Πέμπτη το μεσημέρι στο Υπουργείο Οικονομικών θα διαδηλώσουν οι εκπαιδευτικοί ΔΟΕ ΟΛΜΕ ΟΪΛΕ σε 24ωρη απεργία, μετά από πορεία στις 12:00 στα Προπύλαια. Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε στάση εργασίας την ίδια μέρα 11:30 π.μ. – 3 μ.μ.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ χτες, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ μαζί με ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση, ψήφισαν την πρόταση της χούντας Μητσοτάκης για επίδομα 600 ευρό σε ΜΑΤ, αστυνομικούς, λιμενικούς.-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s