ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ-ΜΠΛΟΚΑ ΑΠΟ ΜΑΤ ΣΕ ΜΕΝΙΔΙ – ΖΕΦΥΡΙ – Α. ΛΙΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑΙΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΡΟΜΑ!

Από τις επιχειρήσεις των δυνάμεων καταστολής στη δυτική Αττική. (Φωτο Γιάννης Παναγόπουλος)

ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΚΥΠ! ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΠΕΡΓΟΥΣ!

Επιχείρηση-Μπλόκο εξαπέλυσαν χτες Πέμπτη πρωί τα ΜΑΤ σε περιοχές στο Μενίδι, Ζεφύρι και Άνω Λιόσια ενάντια στις κινητοποιήσεις για τον πυροβολισμό του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Δευτέρα πρωί από αστυνομικό των ομάδων ΔΙΑΣ.

Τα μισητά ΜΑΤ της ρατσιστικής χούντας Μητσοτάκη, πραγματοποίησαν εφόδους σε δεκάδες σπίτια που κατοικούν οικογένειες Ρομά. Έγιναν τουλάχιστον εφτά συλλήψεις. 

Σύμφωνα με την Καθημερινή, σήμερα Παρασκευή, νέα μπλόκα και επιχειρήσεις των ΜΑΤ διεξάγονται σε συνοικίες του Ασπροπύργου, του Ζεφυρίου, των Άνω Λιοσίων και των Αχαρνών.

Πάνοπλες στρατιωτικού τύπου αστυνομικές δυνάμεις σε επιχειρήσεις-μπλόκα χτες Πέμπτη και σήμερα Παρασκευή εναντίον οικογενειών Ρομά σε συνοικίες της δυτικής Αττικής. (Φωτό kathimerini.gr)

Από τη Δευτέρα εκατοντάδες Ρομά διαμαρτύρονται σε πόλεις της Ελλάδας, κύρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα – Πειραιά και έστησαν οδοφράγματα σε μερικές συνοικίες.   

Τα αγωνιστικά σωματεία πρέπει άμεσα να οργανώσουν κινητοποιήσεις ενάντια στην τρομοκρατία και ρατσισμό των πραιτοριανών της χούντας Μητσοτάκη.

Διαδήλωση την Δευτέρα στη Βουλή ενάντια στις δολοφονικές επιθέσεις ΜΑΤ – ΔΙΑΣ σε Ρομά. (Φωτο Γιώργος Κονταρίνης)

Η βία και οι δολοφονικές επιθέσεις των ΜΑΤ είναι διαταγή της χούντας Μητσοτάκη για να τρομοκρατήσουν και να καθυποτάξουν τη νεολαία και την εργατική τάξη που βρίσκονται σήμερα στο δρόμο εξεγέρσεων.

Η ΕΛΣΤΑΤ προχτές ανακοίνωσε ότι το ΑΕΠ της Ελλάδας στο τρίτο τρίμηνο της χρονιάς (Ιούλης – Σεπτέμβρης) μειώθηκε κατά 0,5% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο, αλλά παρουσίασε αύξηση 2,8% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Η μείωση του ΑΕΠ στους καλοκαιρινούς μήνες, των τουριστικών εσόδων, δείχνει τη μεγάλη κατηφορική πορεία της ελληνικής οικονομίας, απόρροια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, των κυρώσεων ενάντια στη Ρωσία που επέβαλαν ΝΑΤΟ – ΕΕ, των ιδιωτικοποιήσεων και διάλυσης της ΔΕΗ από τη χούντα Μητσοτάκη.

Είναι αυτές οι συνθήκες που προκαλούν ξεσηκωμό, απεργίας και μαζικές κινητοποιήσεις σήμερα στην Ελλάδα και σ’ όλη την Ευρώπη.

Οδοφράγματα χτες 8 Δεκέμβρη σε συνοικία του Κορυδαλλού, Πειραιά. (Φωτο twitter)

Είναι ώρα τα αγωνιστικά εργατικά σωματεία και κόμματα να καλέσουν σε Πανεργατική Πανελλαδική Συνέλευση για την οργάνωση και συντονισμό της πάλης για την ανατροπή της πολεμοκάπηλης ρατσιστικής μνημονιακής χούντας Μητσοτάκη.

Οι 24ωρες απεργίες και οι διαδηλώσεις από μόνες τους δεν αρκούν! Απαιτείται η ενοποιημένη οργανωμένη δύναμη της εργατικής τάξης να χτυπήσει τη χούντα Μητσοτάκη και τον καπιταλισμό με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας.

Αυτός είναι ο δρόμος για την εκδίωξη των υποταγμένων στα μνημόνια και στον καπιταλισμό συνδικαλιστικών ηγεσιών σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ομοσπονδίες.

Ο πατέρας του Κώστα Φραγκούλη στο έδαφος μετά από επίθεση των ΜΑΤ έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης την περασμένη Τρίτη. (Φωτο avgi.gr)

Αυτές οι προδοτικές ηγεσίες – ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ και οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ – δεν πρόκειται να ξεκουμπιστούν με ψηφοφορίες στα συνέδρια όπως θεωρούν η πεσιμιστική ηγεσία του ΚΚΕ και άλλοι.

Στο 38ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ πρώτη αναδείχτηκε η ΔΑΚΕ της Δεξιάς (20 έδρες στο Συμβούλιο ΑΔΕΔΥ). Το αντιδραστικό μνημονιακό μέτωπο ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ – ΕΑΕ (ΣΥΡΙΖΑ) – Συνδικαλιστική Ανατροπή θα έχει άνετη πλειοψηφία. Η ΔΑΣ (ΚΚΕ) πήρε 18 έδρες, η ΜΕΤΑ 3 και οι Παρεμβάσεις 6.   

Διαδήλωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για τη δολοφονική επίθεση στον 16χρόνο Κώστα Φραγκούλη. (Φωτο ΙΝ)

Η εξεγερτική δύναμη των εργαζομένων που θα εκφραστεί με την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη θα διαλύσει και τους υποταγμένους και πεσιμιστές συνδικαλιστές που κρατούν πίσω το κίνημα, που αποτελούν τροχοπέδη.

Σ’ αυτόν τον αγώνα θα αναπτυχθεί και μια νέα επαναστατική μαρξιστική ηγεσία ώστε η ανατροπή των μνημονιακών κυβερνήσεων να συνεχιστεί με τη συντριβή του καπιταλισμού και την εγκαθίδρυση εργατικής κυβέρνησης που θα εθνικοποιήσει τις μεγάλες επιχειρήσεις, θα διαγράψει το χρέος και θα αποχωρήσει από ΝΑΤΟ και ΕΕ. 

Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΠΕΡΓΟΥΣ

Από διαδήλωση νοσοκομειακών στο Λονδίνο τον περασμένο Σεπτέμβρη. (Φωτο The News Line)

Στη Βρετανία ο Πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος των Τόρις (Δεξιά) Ναντίμ Ζαχάουι, μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση ότι ετοιμάζει στρατιωτικές δυνάμεις για σπάσουν τις απεργίες προσωπικού νοσοκομείων και συνοριακών φρουρών που έχουν εξαγγείλει εργατικά σωματεία για τις 21 και 28 Δεκέμβρη. Νοσοκόμοι/ες θα απεργήσουν στις 15 και 20 Δεκέμβρη.

Απεργίες έχουν ανακοινώσει επίσης οι ταχυδρομικοί και σιδηροδρομικοί με κύρια αιτήματα ενάντια στις μαζικές απολύσεις (για να επαναπροσληφτούν ως “ενοικιαζόμενοι”) και για αυξήσεις μισθών πάνω από τον πληθωρισμό 12%.

Υπουργοί της κυβέρνησης των Τόρις κατηγορούν τους απεργούς ότι με τις κινητοποιήσεις τους ενισχύουν τον Πούτιν! Η Βρετανία και οι ΕΠΑ πρωτοστατούν στον πόλεμο του ΝΑΤΟ ενάντια στη Ρωσία. Οι κυρώσεις που έχουν επιβάλλει έχουν χτυπήσει βαριά την οικονομία της Βρετανίας.

Ο στρατός στα νοσοκομεία, στους σιδηροδρόμους και στους δρόμους της Βρετανίας ενάντια σε απεργούς, θα οδηγήσει σε τεράστιες εξεγερτικές κινητοποιήσεις καθώς η εργατική τάξη και νεολαία υποφέρουν από τη φτώχεια και την καταστροφή της δημόσιας υγείας και πρόνοιας.

Αλλά οι ηγεσίες των συνδικάτων αρνούνται να συντονίσουν τις απεργίες τους και να καλέσουν το Εργατικό Κόμμα σε Γενική Απεργία για την ανατροπή της κυβέρνησης. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s