15.000 ΣΤΗ ΒΡΑΔΥΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ! ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ! 

Από τη σημερινή (Τρίτη) βραδινή πορεία Αλέξη Γρηγορόπουλου στην Αθήνα. (Φωτο Ε.Α.)

ΚΥΡΙΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ: «ΕΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ – ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ!»

ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠ! ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Γεμάτη οργή ενάντια στην αστυνομία και στη κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη η σημερινή βραδινή πορεία στην Αθήνα για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, με πάνω από 15.000 νεολαία και εργαζόμενους και κύριο σύνθημα «ΕΛΑΣ Ελλήνων Αστυνομικών – Ρουφιάνων Δολοφόνων και Βασανιστών!».

Διμοιρίες ΜΑΤ βάδιζαν προκλητικά και από τις δυο πλευρές της πορείας. Στο τέλος της πορείας στην Ακαδημίας μεγάλο μέρος των διαδηλωτών κατευθύνθηκε προς τον τόπο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Τότε τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά στους διαδηλωτές με αφορμή φωτιές σε κάδους απορριμάτων.

Οι συγκρούσεις επεχτάθηκαν στα Εξάρχεια με τα ΜΑΤ να πετούν χημικά συνοδεία «αύρας» (κανονιέρα νερού) και να κάνουν συλλήψεις.

Το πανό στην κορυφή της σημερινής βραδινής πορείας στην Αθήνα. (Φωτο Ε.Α.)

Στην κορυφή της σημερινής βραδινής πορείας ήταν μεγάλο πανό της «Ανοιχτής Συνέλευσης για την 6/12» με παρουσία του Γιάννη Μάγγου και της Μάγδας Φύσσα.

Ακολουθούσαν χιλιάδες νεολαία με πανό αναρχικών συλλογικοτήτων και στη συνέχεια το μεγάλο φοιτητικό πανό. Στην πορεία πήραν μέρος αντιπροσωπείες από αριστερά κόμματα και οργανώσεις.  

Από τη μεσημεριάτικη πορεία Αλέξη Γρηγορόπουλου στην Αθήνα. (Φωτο Ε.Α.)

Από το πρωί ΜΑΤ και κλούβες είχαν τοποθετηθεί στο κέντρα της Αθήνας ενώ ομάδες ΔΙΑΣ με τις μοτοσυκλέτες περιπολούσαν συνέχεια τους κεντρικούς δρόμους. Το μεσημέρι πάνω από 1.200 μαθητές και φοιτητές συμμετείχαν σε πορεία από τα Προπύλαια στη Βουλή για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο. Απουσίαζαν τα σωματεία εκπαιδευτικών και γονέων. Περίπου 500 αστυνομικοί των ΜΑΤ περικύκλωσαν τη μαθητική και φοιτητική πορεία έξω από τη Βουλή.

Και στις δυο πορείες οι διαδηλωτές φώναζαν συχνά τα ονόματα των νέων που έχει δολοφονήσει η αστυνομία.

Μερικά από τα συνθήματα: «Η νέα γενεά έχει ιδανικά, ούτε συμβιβάζεται, ούτε προσκυνά!», «Κάτω τα χέρια από τη νεολαία!», «Ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες», «Το κίνημα θα πει την τελευταία λέξη – αυτές είναι μέρες του Αλέξη», «Ο λαός δεν ξεχνά Μητσοτάκη κάθαρμα», «ΜΑΤ βία τρομοκρατία – κάτω η Νέα Δημοκρατία!».

Μαθητές καλλιτεχνικού σχολείου στη μεσημεριάτικη πορεία στην Αθήνα. (Φωτο Ε.Α.)

Ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό των συμμοριών ΔΙΑΣ στις πρωινές ώρες της Δευτέρας, χαροπαλεύει σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Τη Δευτέρα ο Μητσοτάκης επιβράβευσε τα ΜΑΤ και ανακοίνωσε επίδομα 600 ευρό για το Δεκέμβρη στους αστυνομικούς και λιμενικούς!

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα τη Δευτέρα βράδυ ενάντια στη βία των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ της χούντας Μητσοτάκη.

Το φοιτητικό πανό στη βραδινή πορεία στην Αθήνα σήμερα Τρίτη. (Φωτο Ε.Α.)

Η νεολαία και η εργατική τάξη απάντησαν με δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πάτρας στη βία και τρομοκρατία των ΜΑΤ της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη.

Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία με τη βία για να επιβληθούν όλα τα νομοσχέδια που έχει διατάξει η ΕΕ για τη διάλυση της υγείας, για τις ιδιωτικοποιήσεις για το ξεπούλημα κρατικής περιουσίας για την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων, για την συντριβή του εργατικού και φοιτητικού κινήματος.

Η ΕΕ όπως και η χούντα Μητσοτάκη βρίσκονται σε κρίση κατάρρευσης από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Τα αγωνιστικά σωματεία πρέπει να πάρουν άμεσα πρωτοβουλία για μια Πανεργατική Πανελλαδική Συνέλευση, νεολαίας, εργαζομένων και αγροτών, για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας ανατροπής της πολεμοκάπηλης χούντας Μητσοτάκη και συντριβής των μνημονίων. –   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s