ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ – ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Από τη σημερινή απογευματινή συγκέντρωση στη Βουλή. (Φωτο Ε.Α.)

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ!

Πάνω από 3.500 γιατροί, υγειονομικοί, αντιπροσωπείες εργατικών σωματείων και φοιτητές  συμμετείχαν στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στη Βουλή που κάλεσε η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών) ενάντια στο κυβερνητικό Νομοσχέδιο «Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης» ακόμα μεγαλύτερης ιδιωτικοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η πρώτη ομιλήτρια στη συγκέντρωση, η Αφροδίτη Ρέτζιου Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, καθώς και οι επόμενοι ομιλητές (ΠΟΕΔΗΝ, ΑΔΕΔΥ, ΕΙΝΑΠ) ζήτησαν από τη χούντα Μητσοτάκη να αποσύρει το Νομοσχέδιο.

Υγειονομικοί από το νοσοκομείο Δαφνί στη σημερινή συγκέντρωση στη Βουλή. (Φωτο Ε.Α.)

Στη συγκέντρωση πήραν μέρος μεγάλες αντιπροσωπείες γιατρών και υγειονομικών απ’ όλα τα νοσοκομεία του Λεκανοπέδιου, η ΠΟΕΔΗΝ και αρκετοί φοιτητές.

Στη συγκέντρωση έστειλαν μηνύματα υποστήριξης δεκάδες εργατικά σωματεία, αλλά λίγα συμμετείχαν με τα πανό τους στη συγκέντρωση: σύλλογος εκπαιδευτικών Αριστοτέλης, Συνταξιούχοι Εκπαιδευτικοί, Υγειονομικοί σε Διαθεσιμότητα, πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Συνδικάτο Επισιτισμού, Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ΣΕΛΜΑ, ΠΟΣΠΕΡΤ, Σύλλογος Εργαζομένων ΓΓΔΕ, αρχαιολόγοι και τεχνικοί ανασκαφών, εργαζόμενοι μουσείων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καθώς και συνδικαλιστικές παρατάξεις και κόμματα της Αριστεράς.  

Η αντιπροσωπεία του σωματείου ΣΕΛΜΑ, εργαζόμενοι/ες στο Μετρό Αθήνας, στη σημερινή συγκέντρωση στη Βουλή. (Φωτο Ε.Α.)

Οι ηγεσίες ΑΔΕΔΥ, ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ, ΠΟΕΔΗΝ και των εργατικών Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων, όπως και το ΚΚΕ και άλλα αριστερά κόμματα, είναι σε απόλυτη ομοφωνία στην καταδίκη τού Νομοσχεδίου και στην απαίτηση απόσυρσης του.

Αλλά για μια ακόμη φορά αρνούνται να καλέσουν και να οργανώσουν αγώνα για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη!

Το μεσημέρι της Παρασκευής (2/12) οι 156 βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν το Νομοσχέδιο.

Φοιτητικό πανό στη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή. (Φωτο Ε.Α.)

Η ΟΕΝΓΕ πραγματοποίησε τρεις 24ωρες απεργίες, αλλά χωρίς την κινητοποίηση όλων των εργαζομένων ακόμη κι αυτές οι απεργίες παραμένουν διαμαρτυρίες.

Η ΓΣΕΕ παράμεινε σιωπηλή και οι ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ κάλεσαν μόνο 4ωρες στάσεις εργασίας, αφήνοντας τους γιατρούς και τους υγειονομικούς να αγωνίζονται μόνοι τους!

Το πανό του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός στην απεργιακή συγκέντρωση στη Βουλή. (Φωτο Ε.Α.)

Σκοπός της μνημονιακής χούντας Μητσοτάκη, με διαταγές της ΕΕ, είναι η ιδιωτικοποίηση και διάλυση της δημόσιας υγείας, της παιδείας και πρόνοιας, η συντριβή των δικαιωμάτων, η επιβολή “ενοικιαζόμενων” παντού.

Τα εργατικά συνδικάτα πρέπει να οργανώσουν Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη, οι διαμαρτυρίες δεν πιάνουν τόπο και σήμερα αποτελούν αποπροσανατολισμό του αγώνα.

Τα αγωνιστικά σωματεία να καλέσουν για μια Πανεργατική Πανελλαδική Συνέλευση για τον συντονισμό του αγώνα και οργάνωσης της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας.-

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ!

Ταχυδρομικοί (συνδικάτο CWU) σε απεργιακή κινητοποίηση στο Λονδίνο την Τετάρτη 30 Νοέμβρη όταν πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία. (ΦωτοThe News Line) Αγωνίζονται ενάντια στις μαζικές απολύσεις της Ρόγιαλ Μέϊλ (η ιδιωτική ταχυδρομική εταιρεία) που σκοπεύει να αντικαταστήσει όλους/ες τους εργαζόμενους με “ενοικιαζόμενους”. Επίσης απαιτούν αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό.
Από την 24ωρη απεργία πανεπιστημιακών καθηγητών και προσωπικού πανεπιστημίων την Τετάρτη 30 Νοέμβρη. Στη φωτό (The News Line) απεργοί έξω από το σιδηροδρομικό σταθμό Κινγκς Κρος στο Λονδίνο όπου πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση στην ιστορία του συνδικάτου UCU που ενώνει όλους/ες τους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια και κολέγια της Βρετανίας. Διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς και παλεύουν ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στους “ενοικιαζόμενους” και στις μεγάλες μειώσεις των συντάξεων. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s