ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΙ! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΝΑ ΚΗΡΥΞΟΥΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Από την απεργιακή συγκέντρωση στη Βουλή προχτές Δευτέρα ενάντια στο Νομοσχέδιο της χούντας Μητσοτάκη. Η ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ και ΠΟΕΔΗΝ να καλέσουν σε Γενική Απεργία ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη! (Φωτο Ε.Α.)

ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ 24ωρες ΑΠΕΡΓΙΕΣ! Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΣΗΜΕΡΙ!

Μετά τις δυο 24ωρες απεργίες Δευτέρα και Τρίτη οι νοσοκομειακοί γιατροί συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στο Νομοσχέδιο «Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης» με νέα 24ωρη απεργία αύριο Πέμπτη. Η ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ, ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση έξω από τη Βουλή στις 12:30 μεσημέρι.    

Η χούντα Μητσοτάκη με τις διαταγές των Μνημονίων της ΕΕ, που υπόγραψε και εφάρμοσε και η χούντα Τσίπρα–ΣΥΡΙΖΑ, προχωρά ακάθεχτη στην ιδιωτικοποίηση και διάλυση του δημόσιου Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Για να διχάσει τους γιατρούς το Νομοσχέδιο δίνει νέες ευκαιρίες πλουτισμού στους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων, και στους ιδιώτες, μέσα από τις τσέπες των ασθενών. Θα επιτρέπεται σε ιδιώτες γιατρούς και ιατρικές εταιρείες να εργάζονται στο ΕΣΥ, ενώ  οι γιατροί του ΕΣΥ θα μπορούν να εργάζονται στον ιδιωτικό κλάδο υγείας.

Από την απεργιακή συγκέντρωση χτες Τρίτη στο Υπουργείο Υγείας. (Φωτο Ζουγκλ@)

Ήδη, η χούντα Μητσοτάκη έχει ψηφίσει νόμο που δίνει δικαίωμα σε γιατρούς του ΕΣΥ και ιδιωτικές εταιρείες να λειτουργούν «απογευματινά χειρουργεία» μέσα στα δημόσια νοσοκομεία με πληρωμή από τους ασθενείς!

Μέσα από τέτοιες μορφές ιδιωτικοποιήσεων που εφαρμόζει η χούντα Μητσοτάκη, ο ιδιωτικός κλάδος υγείας (ιατρικές και φαρμακευτικές εταιρείες) καταπίνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Σε ανακοίνωση της η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας) τονίζει τους χαμηλούς μισθούς των γιατρών και τον εκβιασμό τους με το νέο Νομοσχέδιο: αντί για αυξήσεις στους μισθούς (και μάλιστα σε εποχή πληθωρισμού ρεκόρ) η χούντα Μητσοτάκη προσφέρει εισοδήματα με εκμετάλλευση του δημόσιου ΕΣΥ. Η ΟΕΝΓΕ αναφέρει:

Νοσοκομειακοί στην απεργιακή συγκέντρωση προχτές Δευτέρα στη Βουλή. (Φωτο news.gr)

«Μοιράζουν απλόχερα δισεκατομμύρια ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους αλλά για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας δεν περισσεύουν!

Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο έκτρωμα!

Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, τους συλλόγους ασθενών, όλο το λαό, σε συμμετοχή στη συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο που δίνει τη χαριστική βολή στο δημόσιο σύστημα υγείας».

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την απόσυρση του Νομοσχεδίου, συμμετέχουν – μόνο με στάσεις εργασίας – η ΠΟΕΔΗΝ (εργαζόμενοι στα νοσοκομεία) και η ΑΔΕΔΥ.

Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 3ωρη στάση εργασίας (12 – 3 μ.μ.) για την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη και συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση.

Νοσοκομειακοί στην απεργιακή συγκέντρωση προχτές Δευτέρα απέναντι απ’ τη Βουλή. (Φωτο news.gr)

Είναι πρώτιστο καθήκον σήμερα τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής (Αθήνας, Πειραιά, Ελευσίνας, Λαύριου) να κηρύξουν Γενική Απεργία και κινητοποιήσεις με μπλοκαρίσματα και καταλήψεις για την υπεράσπιση του ΕΣΥ, για τη νίκη του αγώνα γιατρών και νοσοκομειακών.

Τα αγωνιστικά σωματεία να πρωταγωνιστήσουν στις κινητοποιήσεις και να απαιτήσουν από τα Εργατικά Κέντρα αλλά και από τις ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν νέα Γενική Απεργία για την υπεράσπιση του ΕΣΥ.

Είναι διπλή η πάλη των εργαζομένων σήμερα: ενάντια στη πολεμοκάπηλη μνημονιακή χούντα Μητσοτάκη και για την εκδίωξη των πανάθλιων υποταγμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα!

Από την 24ωρη Γενική Απεργία 9ης Νοέμβρη. Τα εργατικά σωματεία πρέπει να κηρύξουν Γενική Απεργία για την υπεράσπιση του ΕΣΥ και του αγώνα των γιατρών και υγειονομικών. (Φωτο Ε.Α.)

Η χούντα Μητσοτάκη βαρβαρότητας, ακρίβειας και πολέμου, δεν πρόκειται να αποσύρει το Νομοσχέδιο με πίεση απλά και μόνο των γιατρών! Χτες Τρίτη το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε στη Βουλή κι άλλο Νομοσχέδιο για την πλήρη επισημοποίηση και νομιμοποίηση των υποκλοπών!

Είναι επικίνδυνη ψευδαίσθηση να θεωρεί κανείς ότι η χούντα Μητσοτάκη θα κάνει πίσω. Η διάλυση του ΕΣΥ είναι διαταγή της ΕΕ!

Απαιτείται όλη η δύναμη της εργατικής τάξης σε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη!

Η οργάνωση αυτού του αγώνα απαιτεί την ενότητα της εργατικής τάξης. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη μια Πανεργατική Πανελλαδική Συνέλευση, με αντιπροσωπείες εργατικών σωματείων, αγροτικών και φοιτητικών συλλόγων, για το συντονισμό της δράσης μ’ ένα πρόγραμμα συντριβής της χούντας Μητσοτάκη!

Οι Ομοσπονδίες ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ, ΕΙΝΑΘ μπορούν να καλέσουν σε μια Πανεργατική Πανελλαδική Συνέλευση για τη δημόσια υγεία, σ’ αυτή την προοπτική. –

Νέα σύσκεψη αλληλεγγύης εργατικών σωματείων/συλλογικοτήτων για τον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό. Τετάρτη 30/11, 18:00 ΤΕΕ (Νίκης 4).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s