ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ! Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

Νοσοκομειακοί γιατροί με το πανό 50 μέτρων τής ΟΕΝΓΕ μπροστά στη Βουλή, Δευτέρα 28/11/22. (Φωτο Ε.Α.)

Η ΑΔΕΔΥ ΚΗΡΥΞΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ 4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, η ΓΣΕΕ ΣΙΩΠΑ! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΝΑ ΚΗΡΥΞΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/11 ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ! ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ, ΣΣΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ!

Η χούντα Μητσοτάκη με τις διαταγές των Μνημονίων της ΕΕ, που υπόγραψε και εφάρμοσε και η χούντα Τσίπρα–ΣΥΡΙΖΑ, προχωρά ακάθεχτη μ’ ένα ακόμη Νομοσχέδιο, για την «Δευτεροβάθμια Περίθαλψη», στην ιδιωτικοποίηση και διάλυση του δημόσιου Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η χούντα Μητσοτάκη ξοδεύει 25 δισ. ευρό για αγορές όπλων, χρηματοδοτεί και οπλίζει τους φασίστες στην Ουκρανία, αλλά συνέχεια κόβει την κρατική χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας, διαλύει τα νοσοκομεία για να τα χαρίσει στον ιδιωτικό κλάδο υγείας!

Οι νοσοκομειακοί και όλο το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να απαιτήσουν την άμεση απόσυρση του Νομοσχεδίου με Γενική Απεργία, για εθνικοποίηση όλων των εταιριών υγείας, της φαρμακοβιομηχανίας και των εταιρειών ενέργειας.

Το Νομοσχέδιο δίνει νέες ευκαιρίες πλουτισμού γιατρών, των δημόσιων νοσοκομείων και ιδιωτών, από τους ασθενείς. Θα επιτρέπεται σε ιδιώτες γιατρούς και ιατρικές εταιρείες να εργάζονται στο ΕΣΥ, ενώ  οι γιατροί του ΕΣΥ θα μπορούν να εργάζονται στον ιδιωτικό κλάδο υγείας.

Ήδη, η χούντα Μητσοτάκη έχει ψηφίσει νόμο που δίνει δικαίωμα σε γιατρούς του ΕΣΥ και ιδιωτικές εταιρείες να λειτουργούν «απογευματινά χειρουργεία» μέσα στα δημόσια νοσοκομεία με πληρωμή από τους ασθενείς!

Μέσα από τέτοιες μορφές ιδιωτικοποιήσεων που εφαρμόζει η χούντα Μητσοτάκη, ο ιδιωτικός κλάδος υγείας (ιατρικές και φαρμακευτικές εταιρείες) καταπίνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Από αύριο Δευτέρα 28/11 γιατροί και νοσοκομειακοί ξεκινούν κινητοποιήσεις απαιτώντας την απόσυρση του Νομοσχεδίου. Η ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά) προκήρυξε 24ωρες απεργίες τη Δευτέρα 28 Νοέμβρη, την Τρίτη 29 Νοέμβρη.

Νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη, μέρα κατάθεσης στη Βουλή του Νομοσχεδίου, και συγκέντρωση στις 12:30 μ.μ. στη Βουλή.  Τα Εργατικά Κέντρα ΑθήναςΠειραιά και Λαυρίου-Αν. Αττικής κήρυξαν στάση εργασίας 12 – 3 μ.μ. για την ίδια μέρα και καλούν τους/τις εργαζομένους/ες στη συγκέντρωση.

Το πανό της ΟΕΝΓΕ στην απεργιακή κινητοποίηση. 20/10/22, στο Υπουργείο Υγείας. (Φωτο Ε.Α.)

Σε ανακοίνωση της η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας) τονίζει τους χαμηλούς μισθούς των γιατρών και τον εκβιασμό τους με το νέο Νομοσχέδιο: αντί για αυξήσεις στους μισθούς (και μάλιστα σε εποχή πληθωρισμού ρεκόρ) η χούντα Μητσοτάκη προσφέρει εισοδήματα με εκμετάλλευση του δημόσιου ΕΣΥ.

Η ΟΕΝΓΕ αναφέρει:

«Μοιράζουν απλόχερα δισεκατομμύρια ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους αλλά για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας δεν περισσεύουν!

Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο έκτρωμα!

Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, τους συλλόγους ασθενών, όλο το λαό, σε συμμετοχή στη συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο που δίνει τη χαριστική βολή στο δημόσιο σύστημα υγείας».

Το πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων της ΟΕΝΓΕ:

«Προχωράμε σε πολύμορφες απεργιακές αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα:

Δευτέρα 28/11 μέρα ακρόασης των φορέων στη Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής: 24ωρη παναττική απεργία και συγκέντρωση στις 12:30 μ.μ. στη Βουλή. Στην περιφέρεια, απεργιακές κινητοποιήσεις σύμφωνα με τις αποφάσεις των Ενώσεων.

Τρίτη 29/11: 24ωρη παναττική απεργία και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας.

Πέμπτη 1/12 μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής: 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΟΕΝΓΕ. Στην Αθήνα συγκέντρωση στη 1:00 μ.μ στη Βουλή».

Η Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτη Ρέντζιου σε απεργιακή κινητοποίηση. Αύριο Δευτέρα 28/11/22 δικάζεται για τη συμμετοχή της στην απεργιακή κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας, στις 24/9/2020. Η ΟΕΝΓΕ προκήρυξε στάση εργασίας τη Δευτέρα 28/11, 12 με 3 μ.μ., και συγκέντρωση στη Σχολή Ευελπίδων – κτίριο 5.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την απόσυρση του Νομοσχεδίου, συμμετέχουν μόνο με στάσεις εργασίας η ΠΟΕΔΗΝ (εργαζόμενοι στα νοσοκομεία) και η ΑΔΕΔΥ. Αύριο Δευτέρα 28/11/2022 η ΠΟΕΔΗΝ εξάγγειλε 4ωρη στάση εργασίας 11 π.μ. – 3 μ.μ. για συμμετοχή στη συγκέντρωση στη Βουλή το μεσημέρι.

Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 3ωρη στάση εργασίας (12 – 3 μ.μ.) για την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη και συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση.

Στη Θεσσαλονίκη η ΕΝΙΘ προκήρυξε 3ωρη στάση εργασίας 12-3 μ.μ και συγκέντρωση στην 3η ΥΠΕ (Αριστοτέλους 16), 24ωρη απεργία την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη και συγκέντρωση 10:00 στην 3η ΥΠΕ και συμμετοχή στην πανεργατική συγκέντρωση στις 6 μ.μ.στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Νοσοκομειακοί σε διαδήλωση στο Λονδίνο τον περασμένο Σεπτέμβρη για υποστήριξη του ΕΣΥ και αυξήσεις μεγαλύτερες του πληθωρισμού, στη Βρετανία σήμερα πάνω από 12%. (Φωτο The News Line)

Είναι πρώτιστο καθήκον σήμερα τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής (Αθήνας, Πειραιά, Ελευσίνας, Λαύριου) να κηρύξουν Γενική Απεργία και κινητοποιήσεις με μπλοκαρίσματα και καταλήψεις για την υπεράσπιση του ΕΣΥ, για τη νίκη του αγώνα γιατρών και νοσοκομειακών.

Τα αγωνιστικά σωματεία να πρωταγωνιστήσουν στις κινητοποιήσεις και να απαιτήσουν από τα Εργατικά Κέντρα αλλά και από τις ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν νέα Γενική Απεργία για την υπεράσπιση του ΕΣΥ.

Είναι διπλή η πάλη των εργαζομένων σήμερα: ενάντια στη πολεμοκάπηλη μνημονιακή χούντα Μητσοτάκη και για την εκδίωξη των πανάθλιων υποταγμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα!

Εμποροϋπάλληλοι στη μαζική πορεία της 24ωρης Γενικής Απεργίας 9/11/22. Απεργούν σήμερα Κυριακή. Για τη νίκη όλης τηε εργατικής τάξης απαιτείται Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη. (Φωτο Ε.Α.)

Η οργάνωση αυτού του αγώνα απαιτεί την ενότητα της εργατικής τάξης. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη μια Πανεργατική Πανελλαδική Συνέλευση, με αντιπροσωπείες εργατικών σωματείων, αγροτικών και φοιτητικών συλλόγων, για το συντονισμό δράσης μ’ ένα πρόγραμμα Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη!

Η χούντα Μητσοτάκη βαρβαρότητας, ακρίβειας και πολέμου, δεν πρόκειται να αποσύρει το Νομοσχέδιο με πίεση απλά και μόνο των γιατρών!

Οι Ομοσπονδίες ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ, ΕΙΝΑΘ μπορούν να καλέσουν σε μια Πανεργατική Πανελλαδική Συνέλευση για τη δημόσια υγεία, σ’ αυτή την προοπτική. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s