ΜΑΤ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ «ΜΠΛΟΚΟ» ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΤΗΣ Λ. ΑΛΕΞΑΝΤΡΑΣ!

ΜΑΤ χτες στο Μπλόκο στα Προσφυγικά της χούντας Μητσοτάκη. Έχουν συλλάβει δεκάδες και τους έχουν αναγκάσει να είναι γονατιστοί και να κοιτάν στον τοίχο. (Φωτο από βίντεο στο twitter https://www.youtube.com/watch?v=9xTJGNsH9v8&t=17s )

Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΒΙΑΙΑ ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟ ΚΥΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ!

Η χούντα Μητσοτάκη έστειλε χτες Τρίτη εκατοντάδες ένοπλους αστυνομικούς των δυνάμεων ΕΚΑΜ – ΜΑΤ – ΟΠΚΕ στα Προσφυγικά στη Λ. Αλεξάντρας, μεταξύ του νοσοκομείου Ελπίς και της ΓΑΔΑ, που επέδραμαν ως στρατός κατοχής στα διαμερίσματα των πολυκατοικιών, για να συλλάβουν ένα (1) άτομο που κατηγορείται για εμπρησμό σε χτίριο τηλεοπτικού σταθμού τον περασμένο Ιούλη.

Μετά τις δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων και φοιτητών στους δρόμους της Αθήνας (στη Γενική Απεργία και στην πορεία Εξέγερσης του Πολυτεχνείου) η χούντα Μητσοτάκη προσπαθεί να τρομοκρατήσει και να καταστείλει τις εξεγερτικές διαμαρτυρίες ενάντια στην ακρίβεια, τον πόλεμο και τις αρπαγές σπιτιών από τα φαντ των σπεκουλαδόρων και τις τράπεζες.

Τη Δευτέρα μαζική πορεία στου Ζωγράφου έδιωξε τα ΜΑΤ που είχαν πάει για έξωση συνταξιούχου από το διαμέρισμα της. Υπενθυμίζεται ότι το Μάρτη 2021 χιλιάδες διαδήλωσαν στη Νέα Σμύρνη ενάντια στη βία των ΜΑΤ.  

Η ΓΑΔΑ ανακοίνωσε 78 συλλήψεις στο μπλόκο τους στα Προσφυγικά, με μια σειρά κατηγορίες “αντίστασης αρχής” κλπ. Σήμερα Τετάρτη πρωί δεκάδες αλληλέγγυοι των συλληφθέντων πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια “Ευελπίδων” όπου το απόγευμα τους επιτέθηκαν τα ΜΑΤ!

Τα ΜΑΤ εισβάλουν στα διαμερίσματα των πολυκατοικιών στα Προσφυγικά με πλούσια χρήση χημικών αλλά και αντίσταση από τους κατοίκους. (Φωτο ΙΝ )

Με πλούσια χρήση χημικών τα ΜΑΤ περικύκλωσαν τις προσφυγικές πολυκατοικίες και απέκλεισαν την περιοχή. Οι κάτοικοι τους πέταγαν πέτρες, ξύλα και νεράντζια. Νοσοκομειακοί δήλωσαν ότι τα ΜΑΤ τους είπαν να κλείσουν τα παράθυρα των δυο νοσοκομείων (Αγ. Σάββας και Ελπίς) για μην μπουν τα χημικά στους θαλάμους, ενώ σε κανέναν/καμιά δεν επιτράπηκε να μπει η να βγει από τα νοσοκομεία στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρισης που πραγματοποιήθηκε σε δυο φάσεις, το πρωί και το απόγευμα-βράδυ. 

Αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής διχτύωσης αποτυπώνουν τη βία και τα χημικά που εξαπέλυσαν τα ΜΑΤ της χούντας Μητσοτάκη στο Μπλόκο των Προσφυγικών και τις εισβολές των αστυνομικών στα διαμερίσματα.

Φωτογραφίες και βίντεο δείχνουν ΜΑΤ να φυλάν ανθρώπους σε πεζοδρόμιο γονατιστούς να κοιτάν τον τοίχο μερικοί/ές δεμένοι πισθάγκωνα.

Τα ΜΑΤ της χούντας Μητσοτάκη – ΕΕ χτες στη Λ. Αλεξάνδρας. Το εργατικό κίνημα πρέπει να επιβάλλει τη διάλυση τους. (Φωτο Τατιάνα Μπόλαρη)

Είναι εικόνες της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη, του μνημονιακού στρατικοποιημένου αστυνομικού “κράτους έχτακτης ανάγκης” παράνομων μαζικών υποκλοπών, που χτίζει ο Μητσοτάκης για να τσακίσει την αντίσταση και εξέγερση των εργαζομένων και της νεολαίας ενάντια στην ακρίβεια, ανεργία, φτώχεια, καταστολή και πόλεμο.

Σ’ αυτό έχει την πλήρη υποστήριξη ΕΕ και ΝΑΤΟ, που στόχο έχουν να επιβάλουν διχτατορικά μέτρα – χειρότερα κι από την πανδημία κορονοϊού – για να αναγκάσουν την εργατική τάξη και νεολαία να πληρώσουν την οικονομική κρίση και τον πόλεμο στην Ουκρανία.    

Τα ΜΑΤ στο χτεσινό Μπλόκο των Προσφυγικών. (Φωτο Τ, Μπόλαρη)

Την Τρίτη βράδυ ο Υπουργός Προστασίας Πολίτη (!) Τ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε με υπερηφάνεια ότι η αστυνομική επιχείρηση είχε επιτυχία και ο ύποπτος για τον εμπρησμό στον τηλεοπτικό σταθμό είχε συλληφθεί.

Την ίδια ώρα εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από τη ΓΑΔΑ με απαίτηση την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Παράλληλα δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στη ΓΑΔΑ ενάντια στη σύλληψη του δημοσιογράφου Νίκου Πηλού ο οποίος είχε στοχοποιηθεί από τα ΜΑΤ καθώς για χρόνια ερευνά την ιστορία και ζωή στα Προσφυγικά.

Από τη μεγάλη διαδήλωση στου Ζωγράφου τη Δευτέρα ενάντια στην επιδρομή ΜΑΤ για έξωση συνταξιούχου γυναίκας από το σπίτι της για χρέος στις τράπεζες. (Φωτο thepressproject)

Το Μπλόκο στα Προσφυγικά της μνημονιακής χούντας Μητσοτάκη εξαπολύθηκε μαζί με τον Κρατικό Προϋπολογισμό 2023 που περιέχει νέες περικοπές σε μισθούς και στις χρηματοδοτήσεις της δημόσιας υγείας, παιδείας και πρόνοιας, ενώ αναφέρεται σε αύξηση περίπου 7% στις συντάξεις. Όλα αυτά θα είναι πολύ χειρότερα καθώς ο πληθωρισμός θα κάνει τη ζωή πολύ δύσκολη με τις εξαιρετικά υψηλές τιμές σε τρόφιμα, ηλεκτρισμό και βενζίνη.  

Το Μπλόκο στα Προσφυγικά είναι προσπάθεια τρομοκράτησης της εργατικής τάξης, της νεολαίας και του λαού από τη χούντα Μητσοτάκη που χαραπαλεύει χτυπημένη από την οικονομική κρίση, την αντίσταση στον πόλεμο και τη φτώχεια, όπως έδειξε η μεγάλη διαδήλωση στου Ζωγράφου τη Δευτέρα ενάντια στην έξωση από το σπίτι της μιας συνταξιούχου.

Από την πορεία 40.000 στην επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου την περασμένη Πέμπτη. (Φωτο Ε.Α.)

Με την 24ωρη Γενική Απεργία της 9ης Νοέμβρη και τη μεγαλειώδη πορεία 40.000 στην επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η εργατική τάξη και η νεολαίας βρίσκονται στο Δρόμο του Νοέμβρη, στο δρόμο της Εξέγερσης για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας.

Τώρα είναι η ώρα καλέσματος από τους αγωνιστές και τα αγωνιστικά εργατικά σωματεία για μια Πανεργατική Πανελλαδική Συνέλευση για την οργάνωση και συντονισμό της πάλης ανατροπής, για τη διάλυση των ΜΑΤ, για κυβέρνηση εργαζομένων με εθνικοποιημένη οικονομία έξω από ΕΕ και ΝΑΤΟ. –   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s