ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 1973-2022: ΕΞΩ ΟΙ ΕΠΑ, EE, ΚΑΙ ΝΑΤΟ, ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ!

Από την περσινή μεγάλη πορεία της επετείου της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, 17/11/2021. Φέτος η πορεία θα είναι ακόμη πιο μαζική για την έξοδο από ΕΕ, για την ήττα του ΝΑΤΟ και των φασιστών στην Ουκρανία, για την ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη! (Φωτο Ε.Α.)

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

H νεολαία και η εργατική τάξη γιορτάζουν τη φετινή επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στη στρατιωτική χούντα το 1973, με μαχητικές κινητοποιήσεις ενάντια στην επιβολή αστυνομίας μέσα στα πανεπιστήμια, με τη μεγάλη Γενική Απεργία της 9ης Νοέμβρη, με ξεσηκωμό μαζί με τους εργαζομένους της Ευρώπης ενάντια στις εξωφρενικές αυξήσεις στις τιμές ηλεκτρικού και τροφίμων, απαιτώντας αυξήσεις μισθών πάνω από τον πληθωρισμό, συλλογικές συμβάσεις εργασίας για όλους/ες!

Το εργατικό και φοιτητικό κίνημα είναι στο δρόμο του Νοέμβρη, σε δρόμο εξέγερσης ενάντια στη μαζική ανεργία, φτώχεια, μισθούς πείνας, τη βία των ΜΑΤ της πολεμοκάπηλης κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη.

Η κεντρική είσοδος του Πολυτεχνείου (Πατησίων) στη δεύτερη μέρα της κατάληψης, 15 Νοέμβρη 1973. (Φωτο Διαδίκτυο δεν αναφέρεται όνομα φωτογράφου)

Με τις διαταγές των Μνημονίων της ΕΕ η χούντα Μητσοτάκη κατεδαφίζει τη δημόσια υγεία, παιδεία και πρόνοια, χρηματοδοτεί και εξοπλίζει τους φασίστες στην Ουκρανία, ξοδεύει δισεκατομμύρια για αγορές όπλων, και ετοιμάζεται για σύγκρουση με τη χούντα Ερντογάν προς όφελος των αμερικανο-ευρωπαϊκών εταιρειών ενέργειας.

Κανένας νέος/α να μην συμμετάσχει στους πολέμους των καπιταλιστών! Για πόλεμο ανατροπής των κυβερνήσεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, για εθνικοποίηση όλων των τραπεζών, των εταιρειών ενέργειας και των μεγάλων επιχειρήσεων.

Το ιμπεριαλιστικό ΝΑΤΟ θέλει ν’ αρπάξει τον πλούτο της Ρωσίας και να καθυποτάξει την εργατική τάξη και νεολαία στη Ρωσία. Ο πόλεμος της Ρωσίας είναι αμυντικός και οι εργαζόμενοι/ες στην Ελλάδα πρέπει να αγωνιστούν για την ήττα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, όπως και για την ήττα των σιονιστών στην Παλαιστίνη, για ανεξάρτητο κράτος των Παλαιστινίων.    

Φοιτητικό μπλοκ και πανό στην πορεία της Γενικής Απεργίας στην Αθήνα, Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2022. (Φωτο Ε.Α.)

Ο πόλεμος επιδείνωσε την παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού όπως εχτιμούν το ΔΝΤ, η Κομισιόν και όλες οι κεντρικές τράπεζες. Η ΕΕ είναι στη δίνη μιας τεράστιας οικονομικής και πολιτικής κρίσης που δεν μπορεί να επιλυθεί μέσα στα πλαίσια του χρεοκοπημένου και παρωχημένου καπιταλισμού. Το δημόσιο χρέος σε Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και Βρετανία είναι πάνω από 100% του ΑΕΠ!

Η Κομισιόν και όλες οι κυβερνήσεις χωρών της ΕΕ έχουν μετατραπεί σε κοινοβουλευτικές χούντες, σε καθεστώτα ρατσισμού και βαρβαρότητας που πνίγουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στη Μεσόγειο. Η κοινοβουλευτική δημοκρατία της ιμπεριαλιστικής λευκής χριστιανικής Ευρώπης είναι μια διχτατορική αστυνομοκρατία και βία, ένα κράτος έκτακτης ανάγκης με στρατόπεδα συγκέντρωσης για να τσακίσουν τη νεολαία και για να πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση.

ΜΑΤ εναντίον φοιτητών/τριών στις 20 Οχτώβρη 2022, στα Προπύλαια. (Φωτο efsyn.gr)

Η ΕΕ έχει καταδικάσει την Ελλάδα σε διαρκή Μνημόνια για όλο τον 21ο αιώνα για να πληρωθεί το δημόσιο χρέος (περίπου 365 δισ. ευρό, 185% του ΑΕΠ) στους Ευρωπαίους τραπεζίτες! Έχει καταδικάσει γενιές ολόκληρες στη φτώχεια και μιζέρια! Αυτό είναι το μέλλον που προσφέρει ο καπιταλισμός!

Οι εργαζόμενοι και νεολαία σ’ όλη την Ευρώπη ξεσηκώθηκαν! Δεν φτάνουν όμως οι διαμαρτυρίες με μια γενική απεργία και μια μεγάλη πορεία! Απαιτείται η δύναμη της ενωμένης εργατικής τάξης και νεολαίας σε συντονισμένο αγώνα και πρόγραμμα νίκης.  

Να σχηματιστούν Επιτροπές Φοιτητών – Εργατικών Σωματείων σε όλα τα πανεπιστήμια, να διαλυθούν τα ΜΑΤ και η “ακαδημαϊκή αστυνομία”.  

Φοιτητική κινητοποίηση τον περασμένο Σεπτέμβρη ενάντια στα σχέδια της χούντας Μητσοτάκης για αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια. (Φωτο Ε.Α.)

Τα αγωνιστικά σωματεία να σχηματίσουν Επιτροπή με κάλεσμα για οργάνωση Πανεργατικής Πανελλαδικής Συνέλευσης εργατικών σωματείων και νεολαίας, με πρόγραμμα το συντονισμό του αγώνα συντριβής των μνημονίων με ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη – Νέας Δημοκρατίας με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας.

Για μια νέα ηγεσία στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα από αγωνιστές της νέας γενιάς για την οργάνωση της ανατροπής του καπιταλισμού, για σοσιαλιστική κυβέρνηση εργαζομένων με εθνικοποιημένη οικονομία. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s