ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΠΟ 30.000 ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ!

   ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΜΕ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

Εργαζόμενοι της νέας γενιάς κυριάρχησαν στη σημερινή απεργιακή πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων από τα Χαυτεία στη Βουλή. (Φωτο Ε.Α.)

   ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ! ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ, ΑΠΕΡΓΙΕΣ Σ’ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

Η οργή της εργατικής τάξης και της νεολαίας ενάντια στην πολεμοκάπηλη χούντα Μητσοτάκη των κολοσιαίων αυξήσεων, των ιδιωτικοποιήσεων, των αντεργατικών νόμων, της μαζικής ανεργίας και των μισθών πείνας, εκφράστηκε σήμερα το πρωί στην 24ωρη Γενική Απεργία με την κατάληψη για ώρες του κέντρου της Αθήνας από 30.000 διαδηλωτές/τριες!

Στους ναυτεργάτες του Πειραιά, στον Τύπο και στις δημόσιες συγκοινωνίες της πρωτεύουσας η απεργία ήταν 100%!

Απεργιακή συγκέντρωση σήμερα Τετάρτη στις Βρυξέλες στη Γενική Απεργία. (Φωτο twitter)
Το απεργιακό πανό της παράταξης του ΠΑΜΕ στον ΟΑΣΑ (λεωφορεία) στη σημερινή μεγάλη απεργιακή πορεία. (Φωτο Ε.Α.)

Η οργανωμένη εργατική τάξη ξεχύθηκε στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας στη μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση των τελευταίων χρόνων με απαίτηση για αυξήσεις μισθών πάνω από τον πληθωρισμό, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για όλους/ες, για εθνικοποίηση των εταιρειών ενέργειας για φτηνό ρεύμα και χαμηλές τιμές στα τρόφιμα.

Εργάτες ντιλίβερι στη σημερινή απεργιακή πορεία. (Φωτο Ε.Α)

Τα δικαστήρια για χάρη της χούντας Μητσοτάκη κήρυξαν τις στάσεις εργασίας που είχαν καλέσει τα σωματεία σε λεωφορεία, τραμ, ηλεκτρικό και μετρό “παράνομες”, αλλά οι εργαζόμενοι τής έδωσαν την κατάλληλη απάντηση: κήρυξαν πλήρη 24ωρη απεργία παντού!

Η σημερινή απεργία είναι μέρος των τεράστιων απεργιακών κινητοποιήσεων, ενάντια στην αντεργατική πολιτική της ΕΕ, σε Ισπανία, Βρετανία, Γερμανία, Βέλγιο σήμερα Γενική Απεργία και Γαλλία όπου αύριο Πέμπτη έχει κηρυχτεί Γενική Απεργία ενάντια στην κυβέρνηση του Προέδρου Μακρόν.

“Κάτω η Κυβέρνηση των Τόρις!” Από την τεράστια πορεία διαμαρτυρίας στο Λονδίνο το περασμένο Σάββατο. (Φωτο The News Line)

Η εργατική τάξη και η νεολαία στην Ευρώπη ξεσηκώνεται ενάντια στη βάρβαρη λιτότητα, στις εξωφρενικές αυξήσεις σε τρόφιμα και ενέργεια, στη διχτατορική διακυβέρνηση, στην επιβολή των “ενοικιαζόμενων”, στον πόλεμο των ΕΕ-ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Η σημερινή κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας – με κλειστά όλα τα μεγάλα καταστήματα, μουσεία και τράπεζες – ξεκίνησε με πορεία μοτοσικλετιστών απεργών σε efood.

Το Σωματείο Εργαζομένων efood στην απεργιακή πορεία των Πρωτοβάθμιων Σωματείων. (Φωτο Ε.Α.)

Ακολούθησε μεγάλη συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή από την Πανεπιστημίου του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ με νέα συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.

Από τα Χαυτεία, από Πανεπιστημίου σε Βουλή, ξεκίνησαν πολλά πρωτοβάθμια σωματεία (εκπαιδευτικών, νοσηλευτών, εργάτες ντιλίβερι, φοιτητικοί σύλλογοι, τραπεζικοί κ.α.) καθώς και αντιπροσωπείες κομμάτων της Αριστεράς και αναρχικές συλλογικότητες. Κύριο σύνθημα τους «Κάτω ο υποταγμένος συνδικαλισμός!».

Τα πανό στην κορυφή της σημερινής απεργιακής πορείας των πρωτοβάθμιων σωματείων από τα Χαυτεία στη Βουλή. (Φωτο Ε.Α.)

Στην Κλαυθμώνος συγκεντρώθηκαν τα σωματεία που ακολουθούν την υποταγμένη στα μνημόνια και στον καπιταλισμό ηγεσία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΜέΡΑ25 και Αριστερά κόμματα (ΣΕΚ, ΟΚΔΕ, μ-λ ΚΚΕ κ.α.).

Φοιτητικό πανό στη σημερινή απεργιακή πορεία στην Αθήνα. (Φωτο Ε.Α.)

Τώρα τα αγωνιστικά σωματεία πρέπει να απαιτήσουν από τα Εργατικά Κέντρα άμεση κλιμάκωση του αγώνα με πρόγραμμα απεργιών και διαδηλώσεων, καταλήψεων και μπλοκαρισμάτων, στο πλαίσιο καλέσματος για Πανελλαδική Πανεργατική Συνέλευση συντονισμού του αγώνα για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας! –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s