ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ! – ΑΠΕΡΓΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ!

Από τη χτεσινή μαζική απεργιακή πορεία στην πόλη Ρεν. (Φωτο CGT)

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ “ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ”!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Από τη σύλληψη του Γιάννη Φραγγίδη, Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» και Πρόεδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ), προχτές Δευτέρα στην απεργία μετά από νέα επίθεση των ΜΑΤ. (Φωτό twitter.com)

Με μαζική πλειοψηφική συμμετοχή σε αρκετούς κλάδους (ενέργεια, μεταφορές, σιδηροδρόμους, συγκοινωνίες, εκπαίδευση, βιομηχανίες, λιμάνια κ.α.) πραγματοποιήθηκε χτες Τρίτη στη Γαλλία η 24ωρη απεργία για αυξήσεις μισθών και για το δικαίωμα της απεργίας που κάλεσαν και οργάνωσαν οι εργατικές ομοσπονδίες CGT, FO και FSU.

Πάνω από 300.000 εργάτες και νεολαία (το Υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε 107.000) συμμετείχαν στις πάνω από 200 απεργιακές συγκεντρώσεις-πορείες στις πόλεις της Γαλλίας.

Η απεργία ήταν μια μεγάλη υποστήριξη στον απεργιακό αγώνα των εργατών στα διυλιστήρια που συνεχίζεται για τέταρτη βδομάδα παρά την «πολιτική επιστράτευση» απεργών από την κυβέρνηση Μακρόν.

Οι εργατικές ομοσπονδίες δήλωσαν ότι θα οργανώσουν άμεσα και άλλες απεργίες – κινητοποιήσεις.

Την περασμένη Κυριακή 100.000 εργαζόμενοι και νεολαία διαδήλωσαν ενάντια στην ακρίβεια και την ανεπάρκεια στην κλιματική αλλαγή της κυβέρνησης του Προέδρου Μακρόν.

Μαθητές σε Λύκειο του Παρισιού ανεβάζουν τα πανό τους στην πύλη του σχολείου τους συμμετέχοντας με τους καθηγητές στην 24ωρη απεργία και στην απεργιακή πορεία 70.000 εργατών, φοιτητών και μαθητών. (Φωτο Ρόϊτερς)

Στη Βρετανία ξεκίνησε χτες το ετήσιο συνέδριο του TUC (βρετανική ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) καθώς η νέα κυβέρνηση της Πρωθυπουργού των Τόρις Λιζ Τρας προσπαθεί να διασωθεί μετά την ανάκληση της οικονομικής της πολιτικής.

Το πρόγραμμα της Τρας είναι μια ανελέητη επίθεση στους μισθούς και στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Από τις αρχές καλοκαιριού η εργατική τάξη στη Βρετανία (ταχυδρομικοί, σιδηροδρομικοί, εργαζόμενοι στις τηλεπικοινωνίες, λιμενεργάτες κ.α.) έχουν ξεκινήσει απεργίες για αυξήσεις μισθών καθώς οι τρομερές αυξήσεις στις τιμές ηλεκτρικού – γκαζιού και στα τρόφιμα έχουν δημιουργήσει εξεγερτική κατάσταση.

Ο επίσημος πληθωρισμός για τα τρόφιμα τον Σεπτέμβρη στη Βρετανία ανέβηκε στο 14,6%. Σύμφωνα με το ίδρυμα The Food Foundation, 25,5% των οικογενειών στη Βρετανία τον περασμένο Σεπτέμβρη δεν είχαν να φάνε κάθε μέρα!

Αντιπρόσωπος της ομοσπονδίας εκπαιδευτικών μιλά χτες Τρίτη στην πρώτη μέρα του Συνεδρίου του TUC απαιτώντας δράση ενάντια στις απολύσεις-επαναπροσλήψεις και στους εργολαβικούς-ενοικιάζομενους. (Φωτο twitter.com)

Προχτές η Σάρον Γκράχαμ, Γενική Γραμματέας του συνδικάτου UNITE (το μεγαλύτερο στη χώρα), δήλωσε ότι «σύντομα, πολύ σύντομα μπορεί να έχουμε ένα εκατομμύριο ανθρώπους στους δρόμους» διαδηλώνοντας ενάντια στην ακρίβεια.  

Ο Γουιλ Πάουλεσλαντ, αντιπρόσωπος του σωματείου CWU (ταχυδρομικοί) δυτικού Λονδίνου, δήλωσε ότι έχουν προγραμματιστεί απεργίες Οχτώβρη, Νοέμβρη, Δεκέμβρη και τόνισε ότι «πρέπει να πάμε σε Γενική Απεργία».

Στο Συνέδριο του TUC θα συγκρουστούν ανοιχτά οι απεργοί συνδικαλιστές που απαιτούν Γενική Απεργία ανατροπής των Τόρις, με τη σοσιαλδημοκρατική ρεφορμιστική ηγεσία του TUC που αναζητά συμβιβασμό με την κυβέρνηση παρ’ ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά αδύναμη κυβέρνηση.

Αντί για Γενική Απεργία η ηγεσία του TUC αποφάσισε άλλη μια διαδήλωση διαμαρτυρίας στις 2 Νοέμβρη.

Είναι αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες και το Εργατικό Κόμμα στη Βρετανία που ουσιαστικά κρατούν στην εξουσία την πιο αντιδραστική κυβέρνηση που συνεχώς διαφημίζει τα διχτατορικά της σχέδια για να βγάλει στην παρανομία τα συνδικάτα και να απαγορεύσει εργατικές διαδηλώσεις και απεργίες.

Η εργατική τάξη και νεολαία στην Ελλάδα και σ’ όλη την Ευρώπη είναι γεμάτη οργή για την ΕΕ και τις καπιταλιστικές κυβερνήσεις, και πανέτοιμοι για μετωπική πάλη ενάντια στις χρεοκοπημένες κυβερνήσεις και στα διχτατορικά σχέδια τους.

Αύριο Πέμπτη γιατροί και νοσοκομειακοί συμμετέχουν σε πανελλαδική 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ. Πορεία το πρωί 8:30 από την πλατεία Μαβίλη στο Υπουργείο Υγείας. (Φωτο Ε.Α.)

Η Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη πρέπει να περάσει στα χέρια των αγωνιστών εργατών στα Λιπάσματα και στα Πετρέλαια Καβάλας, στους απεργούς της Μαλαματίνα, στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, στους φοιτητές στους εκπαιδευτικούς, στους ναυτεργάτες και στους νοσοκομειακούς που απεργούν αύριο Πέμπτη 20 Οχτώβρη.

Όχι στην υποταγμένη γραφειοκρατία στη ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ!

Όχι σε μια απεργία διαμαρτυρία, σε μια άσφαιρη τουφεκιά στον αέρα, σε μια απεργία εκτόνωσης και αποπροσανατολισμού!

Για την οργάνωση και ενότητα όλης της εργατικής τάξης, μαζί και της νεολαίας, των αγροτών και των μικροεπαγγελματιών, για τη νίκη της Γενικής Απεργίας, είναι άμεσα αναγκαία μια Πανεργατική Πανελλαδική Συνέλευση που μπορούν να καλέσουν τα εργατικά σωματεία που βρίσκονται σήμερα στην πρωτοπορία του αγώνα.

Για σχηματισμό Απεργιακών Επιτροπών σε κάθε χώρο δουλειάς για μαζική κινητοποίηση στις πορείες της 9ης Νοέμβρη, για την ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη και την έξωση της γραφειοκρατίας από ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ!

ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΚΟΣΚΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ 25/10

Από απεργιακή κινητοποίηση ναυτεργατών στο λιμάνι Πειραιά το Νοέμβρη 2021. (Φωτο Ε.Α.)

Με κοινή απεργιακή απόφαση 5 ναυτεργατικών σωματείων (ΠΕΝΕΝ – ΠΕΜΕΝ – ΠΕΑΘΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ) κηρύχτηκε 24ωρη Παμπειραϊκή απεργία στις 25 Οκτώβρη σ’ όλες τις κατηγορίες πλοίων για: πραγματικές αυξήσεις, μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, κατάργηση όλων των αντιδραστικών-αντεργατικών νόμων.

Τα 5 ναυτεργατικά σωματεία εκπροσωπούν πάνω από το 80% των ναυτεργατών που εργάζονται σ’ όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιήσουν απεργία και οι λιμενεργάτες του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ στην ΚΟΣΚΟ, στη μνήμη τού συναδέλφου τους Δημήτρη Δαγκλή που σκοτώθηκε πέρσι στις 25 Οκτώβρη από γερανό στην προβλήτα ΙΙ. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s