ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΧΤΥΠΑ ΤΟΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ! – ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Εργάτες/τριες των Λιπασμάτων Καβάλας στη πορεία της Θεσσαλονίκης στις 12/9/2022. Αγωνίζονται ενάντια στις απολύσεις και στην επιβολή “εργολαβικών-ενοικιαζόμενων”. Για εθνικοποίηση του εργοστασίου με διαχείριση των εργατών/τριών, έξω ο Λαυρεντιάδης! (Φωτο Ε.Α.)

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ!

ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Ο ΣΙΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΠΟΛΕΙΣ!

Τα «σύννεφα της καταιγίδας» τής οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού, όπως εχτιμά το ΔΝΤ στην έκθεση του (11/10), κυριαρχούν σ’ όλη την Ευρώπη και ήδη χτύπησαν αλύπητα τη Βρετανία.

Ο Υπουργός Οικονομικών παραιτήθηκε μετά μόλις 30 μέρες και η κυβέρνηση των Τόρις χαροπαλεύει.

Η καταιγίδα ξεσηκώνει τα πιο οργανωμένα κομμάτια της εργατικής τάξης σε επίμονες δυναμικές απεργίες στη Βρετανία και στη Γαλλία.

Ο ηγέτης της ομοσπονδίας επικοινωνιών CWU ΝτέΙβ Γουάρντ μιλά σε απεργούς ταχυδτομικούς στο νοτιο-δυτικό Λονδίνο στις 13/10. (Φωτο The News Line)

Στις Βρυξέλες η Κομισιόν απελπισμένα προσπαθεί να βρει κοινό τόπο με τις καπιταλιστικές κυβερνήσεις της ΕΕ για να αντιμετωπίσουν την «ενεργειακή κρίση» καθώς φοβούνται τις επερχόμενες εξεγερτικές κινητοποιήσεις και απεργίες.

Η ΕΕ θα επιβάλλει διχτατορικά μέτρα – όπως με την πανδημία κορονοϊού – για να σταματήσει τις κινητοποιήσεις. Στη Γαλλία ο Μακρόν διέταξε «πολιτική επιστράτευση» των απεργών στα διυλιστήρια!

Αλλά όπως οι απεργοί αρνούνται να υποταχτούν στα διχτατορικά μέτρα του Μακρόν, έτσι και η εργατική τάξη και νεολαία σ’ όλη την Ευρώπη θα ξεσηκώνεται ενάντια στις εξωφρενικές αυξήσεις τιμών, στην καταστολή, στην ανεργία, στους μισθούς πείνας.

Από την απεργία των σιδηροδρομικών στη Σκοτία το Σάββατο 8/10/22. (Φωτο The News Line)

Τώρα είναι ώρα μετωπικής πάλης στη φτώχεια που σπέρνει η χούντα Μητσοτάκη, με τη Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη!

Τα εργατικά σωματεία και τα Εργατικά Κέντρα έχουν καθήκον να οργανώσουν και να κινητοποιήσουν τους εργαζομένους και τη νεολαία σε μια πρωτοφανή δυναμική και μαζική Γενική Απεργία, γιατί οι ξεπουλημένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δεν θα σηκώσουν ούτε το δαχτυλάκι τους για την επιτυχία της απεργίας.

Συνωμοτούν για μια απεργία άσφαιρης τουφεκιάς στον αέρα, για μια εκτόνωση της οργής και της ορμής της εργατικής τάξης και νεολαίας.

Δεν πρέπει να το πετύχουν!

Το αντίδοτο στις συνωμοσίες των ηγετών ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, στην εκτόνωση και τον αποπροσανατολισμό, είναι η μάχη για μαζική απεργία με καθαρό στόχο την ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη με εξάπλωση της 24ης Γενικής Απεργίας στις 9 Νοέμβρη σε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας!

Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν την Κυριακή στο Παρίσι ¨ενάντια στην ακρίβεια της ζωής και στην κλιματική απραξία”. Την πορεία οργάνωσε ο συνασπισμός NUPE (αριστερά και οικολογικά κόμματα όπου ηγείται ο Μελανσόν)

Η ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που επέβαλαν τα Μνημόνια της ΕΕ, στη σημερινή πρωτοφανή οικονομική και πολιτική κρίση μπορεί να πραγματοποιηθεί από τη δύναμη της ενωμένης εργατικής τάξης με ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη και του καπιταλισμού.

Είναι επικίνδυνη ψευδαίσθηση να θεωρεί κανείς – όπως κάνουν ΚΚΕ-ΠΑΜΕ και άλλα κόμματα της Αριστεράς – ότι μια 24ωρη Γενική Απεργία θα αναγκάσει τον Μητσοτάκη να σταματήσει τα αντιλαϊκά μέτρα και τις επιθέσεις στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας.

Η ΕΕ και η χούντα Μητσοτάκη ετοιμάζουν νέα διχτατορικά μέτρα, νέες επιθέσεις για να υποταχτεί η νεολαία και οι εργαζόμενοι για να πληρώσουν την οικονομική κρίση του καπιταλισμού και τον πόλεμο στην Ουκρανία!

Εργάτες στα Πετρέλαια Καβάλας στην πορεία της Θεσσαλονίκης 12/9/22 που παλεύουν ενάντια στις μαζικές απολύσεις και στην επιβολή ενοικιαζόμενων-εργολαβικών (Φωτο Ε.Α.).

Για την οργάνωση και ενότητα όλης της εργατικής τάξης, και της νεολαίας, των αγροτών και των μικροεπαγγελματιών, για τη νίκη της Γενικής Απεργίας, είναι άμεσα αναγκαία μια Πανεργατική Πανελλαδική Συνέλευση που θα αποφασίσει το συντονισμό και τους στόχους της πάλης.

Μια Πανεργατική Πανελλαδική Συνέλευση, που θα καλέσουν εργατικά σωματεία, θα προσελκύσει τα πιο αποφασιστικά και δυναμική τμήματα της εργατικής τάξης και νεολαίας και θα ηγηθεί της Γενικής Απεργίας για τη συντριβή των Μνημονίων και των αντιλαϊκών μέτρων, με αγώνα έως την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη.

Αυτός είναι ο δρόμος της νίκης, για μια κυβέρνηση εργαζομένων ανατροπής του καπιταλισμού, που θα εθνικοποιήσει τις εταιρείες ενέργειας, τις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις με εργατικό έλεγχο και διαχείριση, με έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ, με σοσιαλιστική σχεδιασμένη οικονομία. –

Απεργοί έξω από το διυλιστήριο της πόλης Ντανκέρκ 13/10. Αποφάσισαν συνέχιση της απεργίας παρά τη διχτατορική “πολιτική επιστράτευση” της κυβέρνησης Μακρόν. Την ερχόμενη Τρίτη συμμετέχουν σε πανεθνική απεργία μαζί με πολλούς άλλους κλάδους. (Φωτο Michel Spingler)

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ! Η CGT ΚΗΡΥΞΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18/10!

Οι εργάτες και προσωπικό σε διυλιστήρια και αποθήκες πετρελαίου-βενζίνης στη Γαλλία αποφάσισαν την Πέμπτη να συνεχίσουν και να επεκτείνουν την απεργία τους παρά τη διχτατορική διαταγή της κυβέρνησης Μακρόν την περασμένη Τετάρτη, να τους επιβάλει «πολιτική επιστράτευση».  

Η εργατική ομοσπονδία CGT, στην ηγεσία της απεργίας, καταδίκασε την «πολιτική επιστράτευση» ως «απαράδεκτη επίθεση στο συνταγματικό δικαίωμα στην απεργία και στις θεμελιώδεις ελευθερίες».

Από τις 27 Σεπτέμβρη με απόφαση των σωματείων της εργατικής ομοσπονδίας CGT, οι εργάτες στα διυλιστήρια απεργούν για αυξήσεις σύμφωνα με το πληθωρισμό και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Την Παρασκευή η ηγεσία των εργατικών ομοσπονδιών CFDT και CFE-CGC αποδέχτηκαν τις προτάσεις της εργοδοσίας (όμιλος Total) για αυξήσεις 7% και επίδομα 3-6.000 ευρό. 

Αλλά η CGT αποκήρυξε την υποταγή των CFDT και CFE-CGC και όχι μόνο. Δήλωσε ότι δεν υποτάσσεται στην “πολιτική επιστράτευση” και κάλεσε Γενική Απεργία για την ερχόμενη Τρίτη 18 Οχτώβρη με πάνω από 100 συγκεντρώσεις-πορείες στις πόλεις της Γαλλίας.

Απεργοί στο διυλιστήριο της Γαλλίας Λα Μεντ, 11/10. (Φωτο CGT)

Στην ανακοίνωση της (14/10) η CGT αναφέρει ότι η απεργία στις 18 Οχτώβρη πολεμά «για αυξήσεις μισθών πάνω από την πληθωρισμό για να υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία».  

Η CGT τονίζει ότι, “εργαζόμενοι σε πολλούς κλάδους έχουν κινητοποιηθεί εδώ και μήνες για να απαιτήσουν και να κερδίσουν αυξήσεις μισθών και καλύτερες συνθήκες εργασίας”: διυλιστήρια, αγροδιατροφή, παιδικούς σταθμούς, συγκοινωνίες, τράπεζες, υπηρεσίες πληροφορικής, βιομηχανία συντήρησης, εκπαίδευση, υγεία, εμπόριο και μεταλλουργία.

Αναφέρει επίσης τις φοιτητικές και μαθητικές κινητοποιήσεις για διαβίωση, υποτροφίες και καλύτερες σπουδές. Τα επαγγελματικά λύκεια έχουν ήδη αποφασίσει απεργία για τις 18 Οχτώβρη.

Η CGT καλεί όλους/ες εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους και νέους στην απεργία με συμμετοχή στις συγκεντρώσεις στις νομαρχίες.-

Διαδήλωση στη Σουαφάτ ενάντια στον αποκλεισμό της πόλης από τον κατοχικό σιονιστικό στρατό. (Φωτο twitter 14/10/2022)

ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Ο ΣΙΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΠΟΛΕΙΣ!

Σωματεία, Συλλογικότητες και Ομοσπονδίες εργαζομένων καλούν σε νέα δράση αλληλεγγύης ενάντια στον αποκλεισμό παλαιστινιακών πόλεων από τον ισραηλινό στρατό στη Δυτική Όχθη.

Παράσταση διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πρεσβεία την Δευτέρα 17/10 στις 2 μ.μ

Η ανακοίνωση των σωματείων αναφέρει:

Η νέα φονική επίθεση των Ισραηλινών δυνάμεων κατοχής- εξτρεμιστών  εναντίον του παλαιστινιακού λαού στη Δυτική Όχθη φέρει την ονομασία “Kαρυοθραύστης”.

Στις παλαιστινιακές πόλεις περικυκλωμένες από ισραηλινούς εποικισμούς, ο θάνατος παραμονεύει καθημερινά  στις στρατιωτικές πύλες ελέγχου, παντού από τον ισραηλινό στρατό.

Ισραηλινοί στρατιώτες κατά κατοίκων Παλαιστινίων στην πόλη – στρατόπεδο προσφύγων Σουαφάτ στις 13/10 (Φωτο The New Arab)

Στις 8 Οκτωβρίου,  η ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Παλαιστίνιων μαχητών και ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων στις παρυφές της πόλης Σουφάτ προκάλεσε ανελέητο ανθρωποκυνηγητό  από τον ισραηλινό στρατό.  Αρχικά, ως αντίποινα,  Ισραηλινοί πράκτορες, με την ονομασία Musta’ribeen. μεταμφιεσμένοι ως Παλαιστίνιοι συνέλαβαν  4 υπόπτους  στον συνοριακό σταθμό ελέγχου στην  γειτονική πόλη Ανάτα.  Στη συνέχεια,  οι σκληροτράχηλοι  ισραηλινοί φύλακες συνόρων, οι μυστικές υπηρεσίες, ο στρατός και η αστυνομία  με την αεροπορική στήριξη ελικοπτέρων  εισέβαλλαν στην πόλη Σουφάτ – η οποία έχει συνολικό πληθυσμό τουλάχιστον 100.000 Παλαιστινίων – και με τη ρίψη δακρυγόνων  προχώρησαν  σε νέες συλλήψεις,  αποκλείοντας  όλες τις πύλες εισόδου της πόλης. Αμέσως μετά και άλλοι  παλαιστινιακοί οικισμοί, όπως οι πόλεις Ναμπλούς  και Τζενίν,  περικυκλώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής.

Ο αποκλεισμός  των πόλεων  από  τον ισραηλινό στρατό,  ο οποίος εφαρμόζει το  γνωστό ανθρωποκτόνο δόγμα της συλλογικής τιμωρίας, επιφέρει τρομακτικές,  επώδυνες συνέπειες για τους κατοίκους των πόλεων. Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα. Ταυτόχρονα, λόγω του αποκλεισμού, οι Παλαιστίνιοι που πάσχουν από σοβαρά, χρόνια νοσήματα αδυνατούν να πραγματοποιήσουν τακτικές θεραπείες  σε νοσοκομεία, με συνέπεια η ζωή τους να διατρέχει άμεσο κίνδυνο. Επίσης με τα απόβλητα στις συνοικίες να συνιστούν υγειονομικές “βόμβες”, υπάρχει άμεσος κίνδυνος ξεσπάσματος επιδημιών.

Οι πολιορκημένοι κάτοικοι με αποκλειστική ευθύνη των ισραηλινών αρχών  ωθούνται στη λιμοκτονία . Ζητούν  από τους λαούς της γης, τις πρεσβείες των χωρών τους και τα διεθνή ΜΜΕ “να έρθουν να δουν τι συμβαίνει  εδώ”. Ως απάντηση στο στρατιωτικό αποκλεισμό της πόλης, οι λαϊκές πολιτοφυλακές και οι ένοπλες πτέρυγες των κομμάτων κήρυξαν γενική απεργία στη Δυτική Όχθη, καλώντας άμεσα τον αδούλωτο, υπερήφανο παλαιστινιακό λαό να επιδείξει πολιτική ανυπακοή. […]” –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s