ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΑΤ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΓΚΛΟΜΠ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ!

Σκηνή από χτεσινό βίντεο του Αμερικανού δημοσιογράφου Ράϊαν Τόμας που δείχνει την επίθεση των ΜΑΤ στους κατοίκους χτες βράδυ στο λόφο Στρέφη. Ο Τόμας κατηγόρησε τα ΜΑΤ ότι τον χτύπησαν άγρια.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ! – 100% ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ!

Άλλη μια επίθεση διμοιριών των μισητών ΜΑΤ χτες Δευτέρα βράδυ εναντίον κατοίκων της περιοχής Εξαρχείων που διαμαρτύρονται για έργα περίφραξης στο λόφο Στρέφη από την εταιρεία ΑΚΤΩΡ μετά από δωρεά τής κτηματομεσιτικής εταιρείας PRODEA INVESTMENTS που έχει την υποστήριξη του Δημάρχου Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη, αν και ο λόφος είναι δημοτική περιουσία!

Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά και γκλομπ ως στρατός κατοχής ενάντια σε περίπου 200 κατοίκους που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οδό Πουλχερίας δίπλα στο λόφο Στρέφη. Στη συνέχεια επιτέθηκαν μαζί με αστυνομικούς σε δίτροχα σε κατοίκους στην οδό Καλλιδρομίου και χτύπαγαν όποιον/α εύρισκαν μπροστά τους, μαζί και τον Αμερικανό δημοσιογράφο Thomas Ryan ο οποίος έγραψε στο twitter, “Thanks to the Athens cop that kicked the s*** out of me tonight while shooting as a journalist.”

Από την επίθεση των ΜΑΤ ενάντια σε πορεία διαμαρτυρίας κατοίκων στην πλατεία Εξαρχείων στις 10/9/2022. (Φωτο Τατιάνα Μπόλαρη)

Στις 10 Σεπτέμβρη τα ΜΑΤ είχαν επιτεθεί με χημικά και γκλομπ ενάντια σε πορεία πάνω από 1000 κατοίκων στα Εξάρχεια που διαμαρτύρονται ενάντια στα έργα στο λόφο Στρέφη.

Τα ΜΑΤ έχουν στρατοπεδεύσει στην περιοχή καθώς υπάρχει τεράστια αντίσταση στα έργα κατασκευής σταθμού Μετρό πάνω στην πλατεία Εξαρχείων, που αλλάζει τον χαραχτήρα της ιστορικής αθηναϊκής συνοικίας με παράδοση διαμονής φοιτητών, καλλιτεχνών και διανοούμενων.

Η «Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης Λόφου Στρέφη» έχει οργανώσει συγκεντρώσεις και συναυλίες ενάντια στις καταστροφές στο λόφο Στρέφη και στην πλατεία Εξαρχείων.-

Από τη μαζική πορεία κατοίκων στα Εξάρχεια στις 10/9/2022 ενάντια στα έργα στο λόφο Στρέφη και στην πλατεία Εξαρχείων. (Φωτο Τατιάνα Μπόλαρη)

► ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 2.000 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

“Οι Συνταξιούχοι δεν σκύβουν το κεφάλι!” – Κύριο σύνθημα στην πορεία συνταξιούχων στην Αθήνα την Τετάρτη πρωί 5/10/2022 από τη Βουλή στο Πρωθυπουργικό Γραφείο. (Φωτο Ε.Α.)

ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ! – 100% ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ!

Μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίες ενάντια στην ακρίβεια και στις εξωφρενικές αυξήσεις τιμών ενέργειας το περασμένο Σάββατο σε αρκετές μεγάλες πόλεις της Βρετανίας. Στη φωτό κάψιμο των λογαριασμών ρεύματος σε συγκέντρωση κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό Κινγκς Κρος Λονδίνου (Φωτο Maja Smiejkowska)
100% συμμετοχή στη νέα 24ωρη απεργία των σιδηροδρομικών στη Βρετανία το περασμένο Σάββατο που διεκδικούν αυξήσεις και τερματισμό των απολύσεων. Νέες απεργίες έχουν οργανωθεί για τις επόμενες μέρες. Στη φωτό απεργοί σιδηροδρομικοί σε σταθμό του Λονδίνου τον περασμένο Αύγουστο. (Φωτο The News Line)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s