«ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ!» ΜΑΖΙΚΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

Από τη σημερινή φοιτητική πορεία στα Προπύλαια. (Φωτο Ε.Α.)

ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΕΠΑΡΧΙΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ!

Περίπου 1.500 φοιτητές/τριες και αντιπροσωπείες παρατάξεων και αριστερών κομμάτων συμμετείχαν σήμερα Τρίτη βράδυ σε δυναμική αντικυβερνητική πορεία, από τα Προπύλαια στη Βουλή, ενάντια στην εγκατάσταση «ακαδημαϊκής αστυνομίας» (ΟΠΠΙ) μέσα στα πανεπιστήμια.

Τα κύρια συνθήματα στην πορεία ήταν, «Η νέα γενεά έχει ιδανικά – ούτε ξεπουλιέται ούτε προσκυνά!», «Μ’ αγώνες καταχτάμε τα δικαιώματα μας!», «Με ΜΑΤ και βία δε γίνεται παιδεία – έξω απ’ τις σχολές μας η αστυνομία!».

“Κάτω η κυβέρνηση της καταστολής” στο πανό του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) στη σημερινή πορεία. (Φωτό Ε.Α.)

Δεκάδες πάνοπλα ΜΑΤ παρατάχτηκαν με τις αντι-ασφυξιογόνες μάσκες τους προκλητικά κι από τις δυο πλευρές τής πορείας ενώ ακολουθούσαν κι άλλα ΜΑΤ με «κανόνι νερού».

Σήμερα χαράματα Τρίτης η αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση-προβοκάτσια στη φοιτητική εστία στου Ζωγράφου με πυροβολισμούς και βίαιη είσοδο στην εστία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση της αφορούσε ναρκωτικά.  Ένας άντρας πυροβολήθηκε στην κοιλιά από αστυνομικό. Αστυνομικοί  πραγματοποίησαν 13 συλλήψεις στη φοιτητική εστία και 9 ακόμα σε κοντινά σπίτια!

Το πανό σχολών του Πανεπιστήμιου Αθήνας στη σημερινή πορεία. (Φωτο Ε.Α.)

Η πορεία διαδήλωσε την αποφασιστικότητα του φοιτητικού κινήματος να μην επιτρέψει την εγκατάσταση αστυνομικών δυνάμεων μέσα στα πανεπιστήμια και να συντρίψει τους διχτατορικούς νόμους της χούντας Μητσοτάκη. Γι’ αυτό η συμμετοχή των εργατικών σωματείων στον αγώνα του φοιτητικού κινήματος είναι εξαιρετικά σημαντική.

Οι αντεργατικοί και διχτατορικοί νόμοι της χούντας Μητσοτάκη μπορούν να συντριβούν με ενιαίο μέτωπο εργατών – φοιτητών.

Η 24ωρη Γενική Απεργία της 9ης Νοέμβρη πρέπει να μετατραπεί σε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για τη συντριβή των διχτατορικών μνημονιακών νόμων και ανατροπή τής χούντας Μητσοτάκη. –

Την Πέμπτη διοργανώνεται στα Προπύλαια μεγάλη συναυλία για τον αγώνα του φοιτητικού κινήματος.

Ενημέρωση 28/9/2022:

Ρωσικό τανκς στη Μαριούπολη. (Φωτο The News Line)

Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΕΠΑΡΧΙΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ!

Σύμφωνα με το ρωσικό πραχτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού στις Λαϊκές Δημοκρατίες Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ καθώς επίσης στις επαρχίες Ζαπορόζιε και Χερσόν, συμμετείχαν στα δημοψηφίσματα (23-27 Σεπτέμβρη) και αποφάσισαν την ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία ως «αυτόνομα συστατικά μέλη».

Στο δημοψήφισμα στην περιοχή Χερσόν συμμετείχε το 78,86% του πληθυσμού και το αποτέλεσμα ήταν 87,05% υπέρ της ένταξης στη Ρωσική Ομοσπονδία και 12,05% κατά.

Στην περιοχή Ζαπορόζιε συμμετείχε το 85,4% του πληθυσμού που ψήφισαν με 93,11% για ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία.  

Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ η συμμετοχή ήταν 94,15% και 98,24% ψήφισαν υπέρ της ένταξης.

Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ η συμμετοχή ήταν 97,51% και 99,23% ψήφισαν υπέρ της ένταξης.

Από την ψηφοφορία στο Λουγάνσκ στις 23 Σεπτέμβρη 2022. (Φωτό ΤΑΣΣ)

Τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων σε περιοχές όπου οι πληθυσμοί μιλούσαν τη ρωσική γλώσσα και πολέμησαν αποφασιστικά ενάντια στις φασιστικές ουκρανικές συμμορίες, δεν είναι βέβαια έκπληξη.

Είναι ένα μεγάλο πλήγμα στη διχτατορική κυβέρνηση του Κιέβου – που κυβερνά με στρατιωτικό νόμο – και στους ιμπεριαλιστές ΕΕ και ΕΠΑ.

Στις 13 Δεκέμβρη 2013 η Βικτόρια Νούλαντ, ακροδεξιά Υφυπουργός Εξωτερικών των ΕΠΑ, σε ομιλία της στο Ίδρυμα ΕΠΑ – Ουκρανίας στην Γουάσινγκτον με υπερηφάνεια τόνισε ότι η Αμερικανική Κυβέρνηση είχε χορηγήσει $5 δισ. στους νεο-Ναζί Ουκρανούς παραστρατιωτικούς του «Δεξιού Τομέα» στο πραξικόπημα της πλατείας Μαϊντάν το Φλεβάρη 2014.   

Στη συνέχεια οι νεο-Ναζί επιτέθηκαν στο χτίριο των εργατικών συνδικάτων στην Οδησσό όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 42 συνδικαλιστές και αγωνιστές που είχαν εναντιωθεί στο πραξικόπημα.

Σκοπός του ιμπεριαλισμού είναι να τσακίσει τη Ρωσία και Κίνα για να αρπάξει τον πλούτο τους και να επιβάλλει ξανά παγκόσμια ιμπεριαλιστική διακυβέρνηση από ΕΠΑ και ΕΕ.

Ο σημερινός αγώνας της ευρωπαϊκής εργατικής τάξης και νεολαίας ενάντια στις εξωφρενικές αυξήσεις, φτώχεια, ανεργία και πόλεμο είναι στην ίδια όχθη και σύμμαχος με την πάλη των εργατών και νεολαίας στην ανατολική Ουκρανία που πρέπει με τον Κόκκινο Στρατό της Ρωσίας να τσακίσουν τους νεο-Ναζί και τους ιμπεριαλιστές.

Στην Ελλάδα οι εργάτες και νεολαία στην πλειοψηφία τους – παρά τη γκεμπελική προπαγάνδα της χούντας Μητσοτάκη και της ΕΕ – υποστηρίζουν τον αμυντικό πόλεμο της Ρωσίας για την αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας και για την ήττα του ΝΑΤΟ. –    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s