ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ!

Το μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων Αθήνας, που πρωτοστατούν στις μάχες ενάντια στην εγκατάσταση “ακαδημαϊκής αστυνομίας” στα πανεπιστήμια, στη χτεσινή κυριακάτικη πορεία μνήμης Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι – Νίκαια του Πειραιά. (φωτο Ε.Α.)

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Πάνω από 7.000 νεολαία, φοιτητικοί σύλλογοι, αντιπροσωπείες εργατικών σωματείων, κόμματα της Αριστεράς και αυτόνομες-αναρχικές συλλογικότητες συμμετείχαν στην εξαιρετικά δυναμική πορεία μνήμης και αγώνα την Κυριακή στο Κερατσίνι στα 9 χρόνια από τη δολοφονία του ράπερ Παύλου Φύσσα από συμμορία της Χρυσής Αυγής.

Ιδιαίτερα μαχητικά στην πορεία ήταν τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων και νεολαίας μετά τις συγκρούσεις με τα ΜΑΤ στην Αθήνα την Τετάρτη και Σαββάτο.

Η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου Φύσσα, ο Γιάννης Μάγγος, πατέρας του δολοφονημένου στο Βόλο Βασίλη Μάγγου, δυο τραυματισμένοι από τα ΜΑΤ το Σάββατο στην Αθήνα φοιτητές ιατρικής, και ένας αγωνιστής κρατούν το πανό στην κορυφή της χτεσινής μαζικής πορείας Παύλου Φύσσα. (Φωτο Ε.Α.)

Μετά από ομιλίες, η πορεία με συνεχή αντι-φασιστικά συνθήματα ξεκίνησε στις 6:30 μ.μ. από το Μνημείο Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη και διέσχισε μεγάλο μέρος της Πέτρου Ράλλη για να καταλήξει στο μνημείο Μάντρα της Κοκκινιάς σχεδόν 2 ώρες αργότερα.    

Οι συμμορίες των ΜΑΤ παράμειναν μακριά από την πορεία.

Ήταν μια πορεία με μεγάλα πολύχρωμα πανό όπου ξεχείλιζε ο ενθουσιασμός και η αποφασιστικότητα τής νεολαίας για αγώνα συντριβής των ρατσιστών – φασιστών και του καπιταλιστικού κράτους.

Το πανό ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ κ.α. στη χτεσινή πορεία. (Φωτο Ε.Α.)
Το πανό των σωματείων ΠΕΝΕΝ (ναυτεργάτες) και ΠΣΣ-ΝΑΤ στη χτεσινή πορεία. (Φωτο Ε.Α.)

Τα πανό του Πολιτιστικοί Συλλόγου Killah P. Παύλος Φύσσας μπήκαν στην κορυφή της πορείας και ακολουθούσαν τα μεγάλα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων, αυτόνομων-αναρχικών συλλογικοτήτων, αντι-φασιστικών ομάδων, κομμάτων και οργανώσεων τής Αριστεράς, αντιπροσωπειών εργατικών σωματείων (νοσοκομειακοί, ναυτεργάτες ΠΕΝΕΝ, κ.α.) του ΣΥΡΙΖΑ, και στο τέλος μεγάλο μπλοκ του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, του Συνδικάτου Μετάλλου και εργατικών σωματείων Πειραιά (ΠΕΜΕΝ, εκπαιδευτικοί συλλόγου Πλουμπίδης κ.α.) καθώς και νεολαία με σημαίες τού ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών) που υποστηρίζει το ΚΚΕ.

Το πανό του συλλόγου εκπαιδευτικών Κερατσινίου – Περάματος στη χτεσινή πορεία. (Φωτο Ε.Α.)

Στην πορεία κυριάρχησε το σύνθημα “Ο Παύλος Ζει, Τσακίστε τους Ναζί”, αντιρατσιστικά αντιφασιστικά συνθήματα υπέρ των προσφύγων και μεταναστών, συνθήματα ενάντια στα ΜΑΤ και στην “ακαδημαϊκή αστυνομία”, κατά των υπουργών Κεραμέως και Θεοδωρικάκου, για την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κ.α.

Το μεγάλο μπλοκ του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και του Συνδικάτου Μετάλλου στη χτεσινή πορεία. Καλούνται να αναλάβουν άμεση πρωτοβουλία οργάνωσης Πανελλαδικής Πανεργατικής Συνέλευσης για την οργάνωση του αγώνα εκδίωξης της προδοτικής γραφειοκρατίας από ΓΣΕΕ και για Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας. (Φωτο Ε.Α.)

Η μαζική μαχητική πορεία Παύλου Φύσσα μαζί με τις φοιτητικές διαδηλώσεις και αντίσταση στη βία των ΜΑΤ, δείχνουν την αποφασιστικότητα της νεολαίας για αγώνα μέχρι τη νίκη, μέχρι την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη και του καπιταλισμού.    

Τα εργατικά σωματεία πρέπει να μπουν ενεργά και πρωταγωνιστικά σ’ αυτό τον ιστορικό αγώνα στη σημερινή περίοδο των εξωφρενικών αυξήσεων, του πολέμου και της απολυταρχικής κυβέρνησης παρακράτους του Μητσοτάκη και των υπερκυρίαρχων ΕΕ και ΝΑΤΟ-ΕΠΑ.  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s