► ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: «Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ»

Από τη χτεσινή πορεία στο κέντρο της Αθήνας για το ξήλωμα της ΕΥΠ και ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη που απαίτησαν τα φοιτητικά πανό και τα πανό των κομμάτων της Αριστεράς ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΝΑΡ. ΣΕΚ, ΟΚΔΕ. (Φωτο Σωτήρης Δημητρόπουλος)

«ΞΗΛΩΜΑ ΤΗΣ ΕΥΠ, ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!» ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΧΤΕΣ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

Με μαζική παρουσία φοιτητών/τριών, αντιπροσωπειών εργατικών σωματείων (νοσοκομειακοί, εργαζόμενοι Υπουργείου Πολιτισμού κ.α.), κομμάτων της Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΕΚ, ΝΑΡ, ΟΚΔΕ κ.α.) της Κίνησης για Ελευθερίες Δημοκρατικά Δικαιώματα και Αλληλεγγύη (ΚΕΔΔΑ) της Πρωτοβουλίας Δικηγόρων και Νομικών, και του ΜέΡΑ25, πραγματοποιήθηκε μαχητική συγκέντρωση χτες Πέμπτη βράδυ έξω από τη Βουλή και στη συνέχεια πορεία μέχρι την Ομόνοια για το “ξήλωμα της ΕΥΠ” των υποκλοπών και την ανατροπή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Τα φοιτητικά πανό στη χτεσινή συγκέντρωση στη Βουλή. (Φωτο Ε.Α.)

Παρά την απαγόρευση τής κινητοποίησης από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Τ. Θεοδωρικάκο και τον Δήμαρχο Αθήνας Κ. Μπακογιάννη, και την προκλητική-προβοκατόρικη παρουσία των ΜΑΤ, έτοιμα να χτυπήσουν τους/τις διαδηλωτές, σχηματίστηκε πορεία με κύρια συνθήματα, “Κοριοί, βία, καταστολή είναι του συστήματος η πολιτική”, “η ΕΥΠ είναι ο χαφιές του καπιταλιστή”, ”Χαφιεδιασμός, τρομοκρατία, κάτω η Νέα Δημοκρατία”.

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στη Βουλή για το ξήλωμα της ΕΥΠ, με τα πανό των Αριστερών κομμάτων ΟΚΔΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΝΑΡ, ΣΕΚ και των φοιτητών να απαιτούν ανατροπή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. (Φωτο Ε.Α.)

Στη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή μίλησαν αντιπρόσωποι εργατικών σωματείων και της ΚΕΔΔΑ, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, αντιπρόσωποι κομμάτων της Αριστεράς οι οποίοι/ες καταδίκασαν τις υποκλοπές απαίτησαν “το ξήλωμα της ΕΥΠ” και την οργάνωση κινητοποιήσεων και απεργιών για την ανατροπή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.  

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, μιλά στη χτεσινή συγκέντρωση έξω από τη Βουλή. (Φωτο Ε.Α.)

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, εκπρόσωπος της Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών και μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, τόνισε ότι οι υποκλοπές του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ και δημοσιογράφων που ομολόγησε η Κυβέρνηση “είναι η κορυφή του παγόβουνου ενός συστήματος παρακολουθήσεων“ διχτατορικού χαραχτήρα και τόνισε την ανάγκη ανατροπής της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Πανό κομμάτων της Αριστεράς στη χτεσινή συγκέντρωση στη Βουλή. (Φωτο Ε.Α.)

Καθώς τα εργατικά και μικροαστικά νοικοκυριά και η νεολαία αντιμετωπίζουν ζήτημα επιβίωσης, μετά τους εξωφρενικούς λογαριασμούς ηλεκτρικού και τις κολοσιαίες αυξήσεις σε τρόφιμα και βενζίνη, σε μια περίοδο μισθών πείνας και μαζικής ανεργίας, είναι ώρα τα αγωνιστικά συνδικάτα και τα κόμματα της Αριστεράς να κινητοποιηθούν άμεσα για την οργάνωση μιας Πανελλαδικής Πανεργατικής Συνέλευσης που θα ενώσει τους αγώνες και θα συντονίσει την πάλη με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη και των αφεντικών της ΕΕ, ΕΠΑ και ΝΑΤΟ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s