► Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ! ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ!

Από τη χτεσινή μαζική συγκέντρωση έξω από τη Βουλή για την απελευθέρωση του Γιάννη Μηχαηλίδη. Σήμερα Παρασκευή μεσημέρι ανακοινώθηκε ότι ο Γιάννης Μιχαηλίδης σταματά την απεργία πείνας καθώς κινδύνευε άμεσα η ζωή του. (Φωτο Ε.Α.)

ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΑΡΚΟ, ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ!

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Με μαζική και οργισμένη συγκέντρωση απέναντι από τη Βουλή χτες Πέμπτη βράδυ, εργαζόμενοι, νεολαία, αριστερά κόμματα, αναρχικές συλλογικότητες, συνδικαλιστές, και παρατάξεις με τα πανό τους απαίτησαν την άμεση απελευθέρωση του φυλακισμένου απεργού πείνας – σήμερα στην 67η μέρα – Γιάννη Μιχαηλίδη.

Χτες Πέμπτη πρωί το καπιταλιστικό “κράτος δικαίου” της μνημονιακής χούντας Μητσοτάκη αρνήθηκε την εφαρμογή του νόμου στην περίπτωση του Μιχαηλίδη, ενώ η υγεία τού φυλακισμένου βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Έξω απ’ τη Βουλή ακούστηκαν από τις αντιπροσωπείες των κομμάτων και συλλογικοτήτων συνθήματα «Κάτω η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», «Κανείς νεκρός της πείνας απεργός», «Λευτεριά στον Γιάννη Μιχαηλίδη», «Ακούστε το καλά ανθρωποφύλακες, κάτω τα χέρια απ’ τους αγωνιστές», «Έξω απ’ την πορεία η αστυνομία» κ.α.

Μετά τη διαμαρτυρία στη Βουλή σχηματίστηκε πορεία με συμμετοχή 800 περίπου διαδηλωτών προς τα Προπύλαια που χτυπήθηκε από τα πολυπληθή ΜΑΤ με χημικά και γκλομπ για να περιορίσουν με τη βία την πορεία σε 2 λωρίδες κυκλοφορίας και με “αύρα” νερού για να τη διαλύσουν στην Ομόνοια.

Τα ΜΑΤ έκαναν 14 προσαγωγές. Σήμερα Παρασκευή η Εισαγγελέα άσκησε διώξεις σε 4 άτομα για – κατά περίπτωση – βία κατά υπαλλήλου, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, διατάραξης κοινής ειρήνης και απείθεια. Δέκα άτομα αφέθηκαν ελεύθερα.

Η Διοίκηση της Αστυνομίας υποσχέθηκε ΕΔΕ για τις πράξεις των αντρών των ΜΑΤ στην πορεία.

Ο “Ριζοσπάστης” καταδίκασε τη μη-αποφυλάκιση του Μιχαηλίδη και την επίθεση των ΜΑΤ, αλλά το ΚΚΕ αρνείται να συμμετέχει στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ή να οργανώσει δικές του.

Νοσοκομειακοί στη χτεσινή συγκέντρωση στη Βουλή για την απελευθέρωση Γιάννη Μιχαηλίδη. Παράλληλα υπήρξε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο καταστροφής του περιβάλλοντος που ψηφίστηκε χτες αργά το βράδυ στη Βουλή. (Φωτο Ε.Α.)

Η μνημονιακή χούντα Μητσοτάκη θέλει να τσακίσει το κίνημα αντίστασης της νεολαίας για να επιβάλλει διχτατορικό κράτος έκτακτης ανάγκης. Με τη βία των δικαστηρίων και των ΜΑΤ θέλει να εξοντώσει τους αγωνιστές και να διαλύσει το φοιτητικό κίνημα.

Ο αγώνας για την απελευθέρωση του Μιχαηλίδη πρέπει να συνεχιστεί και εντατικοποιηθεί γιατί αφορά όλους/ες τους εργαζόμενους και νεολαία!

Μπροστά στις εξεγέρσεις που διαφαίνονται στους επόμενους μήνες, αποτέλεσμα της κολοσιαίας ακρίβειας, της φτώχειας και των μισθών πείνας, η χούντα Μητσοτάκη προσπαθεί να τρομοκρατήσει αφού Σύνταγμα και Κράτος Δικαίου έχουν πεταχτεί στα άχρηστα μετά από απαίτηση των υπερκυρίαρχων ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Η χούντα Μητσοτάκη και κάθε μνημονιακή κυβέρνηση της ΕΕ, είναι σε τεράστια πολιτική κρίση και δεν μπορούν να επιβιώσουν παρά με τη βία του καπιταλιστικού κράτους – ΜΑΤ, δικαστήρια, στρατός.

Η εργατική τάξη και νεολαία οργανωμένοι σε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας πρέπει να τους ανατρέψει και να προχωρήσουν σε κυβέρνηση εργαζομένων για τη διάλυση ΜΑΤ – αστυνομίας, εθνικοποίησης τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων με εργατική διαχείριση.   

Από τη μαζική Διαδήλωση για ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα 26/2/22. Κανένα αίτημα για δράση όλης της εργατικής τάξης σε Γενική Απεργία, ούτε λέξη για δημόσια ΛΑΡΚΟ. (Φωτο Ε.Α.)

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ! ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΑΡΚΟ, ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ!

Χτες Πέμπτη οι ηγεσίες των 5 σωματείων εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ αποφάσισαν τη ματαίωση της 24ης απεργίας και συγκέντρωσης στην Αθήνα που είχαν εξαγγείλει για σήμερα Παρασκευή.  

Τις προηγούμενες μέρες αυτές οι ηγεσίες – με υποστήριξη από τους δεξιούς αλλά και το ΠΑΜΕ – είχαν αποδεχτεί όλο το πακέτο της χούντας Μητσοτάκη για ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, και αποδοχή αποζημιώσεων απόλυσης στους εργάτες και υπαλλήλους, δηλ., ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ 30μηνου ΑΓΩΝΑ!

Έτσι κανένας/καμιά εργάτης/τρια δεν είχε τη διάθεση να ακολουθήσει τις συνδικαλιστικές ηγεσίες και το ΠΑΜΕ σε μια απεργία και για να ΞΕΠΛΥΝΟΥΝ τη ΝΤΡΟΠΗ του ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ του αγώνα!

Σε μια ντροπιαστική ανακοίνωση, Πέμπτη πρωί, τα διοικητικά συμβούλια των 5 εργατικών σωματείων με θράσος αναγγέλουν ότι κατάφεραν και “δέσμευσαν” τον Ειδικό Διαχειριστή ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ να μην απολύσει κανένα εργαζόμενο και να μην υπάρξουν μειώσεις μισθών για τους επόμενους 3-4 μήνες μέχρι την εγκατάσταση των νέων ιδιοχτητών της επιχείρησης.

Αυτές τις “δεσμεύσεις” στα λόγια, ο “Ριζοσπάστης” σήμερα τις χαραχτήρισε “σημαντική επιτυχία”!

Στη συνέχεια βέβαια οι νέοι ιδιοχτήτες θα επιβάλουν πανάθλιες “εργολαβικές” συνθήκες εργασίας και μισθούς πείνας (όπως έγινε πριν λίγα χρόνια με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ από την ΚΟΣΚΟ, όπως γίνεται στην Energean της Καβάλας κ.α.) και θα απολύσουν τους περισσότερους εργάτες.

Από την απεργία των σιδηροδρομικών στη Βρετανία ενάντια στα αφεντικά των ιδιωτικών εταιρειών και στην κυβέρνηση των Τόρις. Ο ηγέτης του σωματείου RMT κάλεσε σε Γενική Απεργία για τα δικαιώματα των εργαζομένων και αυξήσεις μισθών πάνω από τον πληθωρισμό. (Φωτο στο σταθμό Bridge Station στο Λονδίνο την περασμένη βδομάδα,The News Line)

Αφού αποδέχτηκαν όλα αυτά, και πήραν τα 30 αργύρια της αποζημίωσης ξεπουλώντας τις θέσεις εργασίας, οι ηγεσίες των 5 εργατικών σωματείων δηλώνουν ξεδιάντροπα “συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι το τέλος”!

Για χρόνια οι ηγεσίες των 5 εργατικών σωματείων και το ΠΑΜΕ αρνήθηκαν να αγωνιστούν σε μέτωπο με όλη την εργατική τάξη και νεολαία ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, τις μαζικές απολύσεις και τις “εργολαβίες”.

Αποδέχτηκαν απ’ την αρχή την ιδιωτικοποίηση, όπως έχει κάνει εδώ και χρόνια η ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ, και περιόρισαν τον αγώνα στο σύνθημα “να μην κλείσει η ΛΑΡΚΟ”, δηλ. ας πουληθεί η δημόσια επιχείρηση αρκεί να κρατήσουμε τις δουλειές μας.

Πλήρης υποταγή στα σχέδια ΕΕ – μνημονιακών κυβερνήσεων για ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας αλλά και εμπιστοσύνη στους “επενδυτές” ιδιώτες!

Όπως στην ΚΟΣΚΟ που το σωματείο αρνείται να μιλήσει για επανεθνικοποίηση του ΟΛΠ, αφού το ΚΚΕ – ΠΑΜΕ δεν βλέπει καμιά διαφορά μεταξύ κρατικής και ιδιωτικής επιχείρησης επειδή και το κράτος και η ιδιωτική επιχείρηση είναι καπιταλιστές!

Πρόκειται για μια πέρα για πέρα αντιδραστική σεχταριστική θέση καθώς οι εθνικοποιήσεις βιομηχανιών, οργανισμών κ.α., είναι βάση για την ανάληψη της διεύθυνσης και τους ελέγχου των επιχειρήσεων από τους ίδιους τους εργαζομένους.  

Από τη μεγάλη πορεία της Πρωτομαγιάς στο Παρίσι. Σήμερα σιδηροδρομικοί, δημόσιοι υπάλληλοι εργάτες αεροδρομίων έχουν ξεκινήσει εξεγερτικό κύμα απεργιών και κινητοποιήσεων ενάντια στην ηττημένη στις εκλογές κυβέρνηση Μακρόν, ενάντια στην ακρίβεια για αυξήσεις πάνω από 10%. (Φωτο CGT)

Οι ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών (ΔΕΗ, τηλεπικοινωνίες, νερό, ταχυδρομεία, ενέργεια κ.α.) είναι διαταγές της ΕΕ, περιέχονται στα Μνημόνια, με σκοπό το χάρισμα πόρων και κεφαλαίων στους κεφαλαιοκράτες, την ανοιχτή κυριαρχία των καπιταλιστών και περιορισμό των κρατικών αρχών ελέγχου κλπ., τη διάλυση νόμων προστασίας εργαζομένων, την επιβολή ακρίβειας στις τιμές, και βέβαια τη δραστική μείωση των μισθών με παράλληλα χτυπήματα στο συνδικαλισμό και στα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Δες Θάτσερ – Μπλερ στη Βρετανία αλλά και σ’ όλη την ΕΕ.

Τώρα οι μαχητές εργάτες της ΛΑΡΚΟ και οι υποστηριχτές τους που αντιτάσσονται στο ξεπούλημα της ηγεσίας των 5 σωματείων, καλούνται να συγκροτήσουν άμεσα παράταξη στα σωματεία που θα αποκηρύξει την τωρινή ηγεσία και το ΠΑΜΕ, και θα καλέσει την εργατική τάξη και νεολαία, τους κατοίκους της περιοχής, να οργανώσουν την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ τους στην ιδιωτικοποίηση, στις απολύσεις, στην “εργολαβική” εργασία με πρόγραμμα ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΑΡΚΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

Οι μαχητές εργάτες πρέπει άμεσα να καλέσουν σε ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ με αντιπροσωπείες αγωνιστικών σωματείων, φορέων και κομμάτων, νεολαίας και φοιτητών, για να συγκροτήσουν φορέα ενότητας όλης της πάλης σ’ όλη την Ελλάδα και να αποφασίσουν πρόγραμμα δράσης.

Κανένας/καμιά μόνος/η στον αγώνα!

Γυναίκες από τη Λάρυμνα στη διαδήλωση της Αθήνας 26/2/22.

Ένα πρόγραμμα δράσης για ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΑΡΚΟ και ΕΠΑΝΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΩΝ, ΛΙΜΑΝΙΩΝ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ, ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ θα ελκύσει γρήγορα την υποστήριξη μεγάλων κομματιών της εργατικής τάξης, νεολαίας, φοιτητών, αγροτών και κατοίκων που θα οργανωθούν σε Λαϊκές Συνελεύσεις σε κάθε περιοχή για κοινό αγώνα συντριβής Μνημονίων και χούντας Μητσοτάκη.       

Στη σημερινή οικονομική κρίση, με το κοκτέϊλ ακρίβειας, φτώχειας, ανεργίας, βίας ΜΑΤ, πανδημίας κορονοϊού και πολέμου να χτυπά αλύπητα την εργατική τάξη και νεολαία, η μισητή χούντα Μητσοτάκη είναι σε πορεία κατάρρευσης μαζί μ’ όλο το καπιταλιστικό σύστημα στην ΕΕ.

Είναι ώρα σχηματισμού επαναστατικής ηγεσίας στο συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα για τη μάχη ανατροπής του καπιταλισμού, συντριβής των πολέμων με τη σοσιαλιστική επανάσταση.

Ο αγώνας στη ΛΑΡΚΟ δεν έχει τελειώσει! Τώρα συνεχίζεται μέσα στους τεράστιους αγώνες – εξεγέρσεις που ξεσπούν σ’ όλη την Ευρώπη!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s