► ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΑΡΚΟ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ!

Ο Παναγιώτης Πολίτης μιλά στη χτεσινή σύσκεψη που κάλεσαν τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα. (Φωτο 902.gr)

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ME ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑΤΑ!

ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΑΡΚΟ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ! ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ!

Χτες Πέμπτη εκατοντάδες εργάτες της ΛΑΡΚΟ και αντιπροσωπείες αγωνιστικών συνδικάτων συμμετείχαν σε σύσκεψη στη Λάρυμνα όπου αποφασίστηκε διαδήλωση στην Αθήνα την Παρασκευή  29 Ιούλη.

Η ημερομηνία αποφασίστηκε καθώς αναμένονται να κατατεθούν οι προσφορές αγοράς της ΛΑΡΚΟ ενώ η χούντα Μητσοτάκη ετοιμάζει την απόλυση όλων των εργαζομένων στις 31 Ιούλη!

Αλλά μια ακόμα διαδήλωση διαμαρτυρίας στα Υπουργεία της Αθήνας δεν αποτελεί κλιμάκωση!

Από διαδήλωση στην Αθήνα τον περασμένο Φλεβάρη. Τώρα είναι η ώρα κλιμάκωσης με συγκρότηση Πανελλαδικής Συντονιστής Επιτροπής Αγώνα, με Επιτροπές Αγώνα /Λαϊκές Συνελεύσεις σε κάθε περιοχή και οργάνωση Γενικής Απεργίας! (Φωτο Ε.Α.)

Στη χτεσινή σύσκεψη ο Παναγιώτης Πολίτης, Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, τόνισε σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ριζοσπάστη:

«Η σημερινή σύσκεψη στέλνει μήνυμα αποφασιστικότητας, ενότητας των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής, όλων των επαγγελματιών της περιοχής, αλλά και μήνυμα αλληλεγγύης στον αγώνα που κάνουμε.

Η εργατική τάξη της χώρας μας και του εξωτερικού είναι στην πράξη μαζί μας. Από Βέλγιο, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Μεξικό, Τουρκία και από όλες τις γωνιές της χώρας μας καθημερινά δεχόμαστε και εκφράζεται η αλληλεγγύη, η στήριξη του αγώνα μας. Αυτό πραγματικά το θεωρούμε ως μία κατάκτηση που μας δεσμεύει παράλληλα να το μεταλαμπαδεύσουμε σε όλη την εργατική τάξη. Η αλληλεγγύη είναι αυτή που μας έχει κρατήσει όρθιους.

Η ενότητα των εργαζομένων, όλων των κατοίκων της περιοχής και η αποφασιστικότητα να μην αφήσουμε να μαραζώσει ο τόπος μας, είναι αυτό που μας έχει φέρει κοντά στη νίκη».

Διαδήλωση εργατών ΛΑΡΚΟ και αλληλέγγυων στην Αθήνα, 25/1/20. (Φωτο Ε.Α.)

Η αλληλεγγύη είναι απόλυτα απαραίτητη και σωστά ο Πολίτης αναφέρεται στη “μεταλαμπάδευση σ’ όλη την εργατική τάξη” και στην “ενότητα των εργαζομένων”.  

Πώς όμως θα πραγματωθεί αυτό με διαδηλώσεις και πορείες; Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ έκαναν ένα μεγάλο βήμα μπροστά με την αποφασιστικότητα τους και την οργάνωση Επιτροπών Αγώνα στις περιοχές Φωκίδας κ.α.

Κλιμάκωση τώρα σημαίνει το άπλωμα του αγώνα σ’ όλη την εργατική τάξη, νεολαία και αγροτιά της Ελλάδας με συγκρότηση ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ με αντιπροσωπείες από τους εργάτες Καβάλας, νοσοκομειακούς, λιμενεργάτες ΚΟΣΚΟ, φοιτητικούς και αγροτικούς συλλόγους κ.α.

Μόνο η δράση όλης της εργατικής τάξης και νεολαίας μπορεί να σταματήσει το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ!

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ των εργατών της ΛΑΡΚΟ θα οργάνωσει πάλη με όλα τα μέσα για τη νίκη!

Θα προσελκύσει μεγάλο μέρος των εργαζομένων και της νεολαίας. ‘Ετσι θα μπορέσει να οργανώσει ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για την ανατροπή της μισητής κυβέρνησης της ακρίβειας, ανεργίας και πολέμου χούντας Μητσοτάκη!

Δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός με τη χούντα Μητσοτάκη και τους σπεκουλαδόρους καπιταλιστές, τράπεζες και χετζ-φαντ που ορέγονται τη ΛΑΡΚΟ!

Αστυνομικός των ΜΑΤ με το δάχτυλο στη σκανδάλη του περιστρόφου του χτες Παρασκευή βράδυ ενάντια στη συγκέντρωση συλλογικοτήτων στα Εξάρχεια που καταγγέλουν απόπειρες βιασμών στην περιοχή. (Φωτο twitter)

EΠΙΘΕΣΗ ΜΑΤ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΒΙΑΣΜΩΝ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ!

Με χημικά, γκλομπ και “αύρα” πάνοπλες διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν χτες Παρασκευή βράδυ στα Εξάρχεια σε πορεία που οργάνωσαν συλλογικότητες οι οποίες καταγγέλουν απόπειρες βιασμών στην περιοχή.

Η διεύθυνση της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι η επίθεση των ΜΑΤ πραγματοποιήθηκε μετά από άδεια εισαγγελέα, και προφανώς μετά από διαταγή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης.

Οι διαδηλωτές αντέδρασαν με συνθήματα κατά της αστυνομίας και με πέτρες και ξύλα που πέταξαν στα ΜΑΤ.

Τα ΜΑΤ εισέβαλαν και σε καφετέρια για να συλλάβουν δεκάδες που είχαν βρει καταφύγιο από τα χημικά και τούς άγριους ξυλοδαρμούς των ΜΑΤ (στα μέσα διχτύωσης υπάρχουν σαφή βίντεο). –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s