► “ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ!”, ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ!

Μέρος της χτεσινής πορείας στην Αθήνα ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως. (Φωτο Ε.Α.)

ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ!

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Εξαιρετικά μαχητική πορεία φοιτητών/τριών, διδασκόντων και πανεπιστημιακών χτες Πέμπτη βράδυ στην Αθήνα με κύριο σύνθημα «το νομοσχέδιο Κεραμέως θα πέσει στη φωτιά!».

Η πορεία έκφρασε την τεράστια οργή των φοιτητών/τριών και των πανεπιστημιακών ενάντια στη χούντα Μητσοτάκη και είναι προοίμιο της τεράστιας μάχης που θα δώσουν τους επόμενους μήνες ενάντια στα ΜΑΤ και την Ακαδημαϊκή Αστυνομία.

Από τη χτεσινή μαχητική πορεία Προπύλαια Χαυτεία Βουλή. (Φωτο Ε.Α.)

Μέσα στη Βουλή οι 157 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν το νομοσχέδιο «Νέοι Ορίζοντες στα ΑΕΙ» της Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Περίπου 1.500 συμμετείχαν στην πορεία από τα Προπύλαια μέσω Χαυτείων στη Βουλή με νέα συνθήματα ενάντια σε υπουργούς, στην αστυνομία, στους νόμους και κανόνες, και φώναξαν «θέλουμε δουλειά όχι εξειδίκευση», «κάτω η Νέα Δημοκρατία» και έκφρασαν την υποστήριξη στους φοιτητές που διώκονται.

Αντιτάχτηκαν στο ξεπούλημα χτιρίων και δασών των πανεπιστημίων καθώς και στο κλείσιμο των φοιτητικών λεσχών που επιβάλλει το νομοσχέδιο Κεραμέως.

Στην κορυφή της πορείας ήταν τα πανό των συλλόγων διδασκόντων, με συμμετοχή εκατοντάδων, και ακολουθούσαν τα μεγάλα φοιτητικά πανό Αθήνας αλλά και Πάτρας και Κρήτης. Πήραν μέρος με τα πανό τους η ΔΟΕ (ομοσπονδία δασκάλων), φοιτητικές παρατάξεις και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΜΑΣ και υποστηριχτές του ΚΚΕ, που αρνείται τη Γενική Απεργία και την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη γιατί το εργατικό κίνημα έχει ηττηθεί (!), σχημάτισαν ξεχωριστή πορεία με συμμετοχή περίπου 700 φοιτητών και πανεπιστημιακών.

Πανό των συλλόγων πανεπιστημιακών στη χτεσινή πορεία. (Φωτο Ε.Α.)

Χτες στην ομιλία του στη Βουλή ο Υφυπουργός Παιδείας Α. Συρίγος, πανεπιστημιακός, επανέλαβε τους ισχυρισμούς των χουντικών και των φασιστών ότι η Εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι «μύθος» και ότι δεν υπήρξε αντίσταση ενάντια στη στρατιωτική χούντα το 1967-1974.

Τα ιδεολογήματα του Συρίγου αποκαλύπτουν το στόχο του νομοσχεδίου Κεραμέως, να τσακιστεί το φοιτητικό κίνημα που γιγαντώθηκε με την Εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη 1973.

Το φοιτητικό κίνημα και η εργατική τάξη καλούνται άμεσα να κινητοποιηθούν ενάντια στους αντιδημοκρατικούς και αντεργατικούς νόμους τής ακροδεξιάς αντεπαναστατικής κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη, και να οργανώσουν την ανατροπή της με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας.

Μέρος της χτεσινής πορείας από τα Προπύλαια στα Χαυτεία. (Φωτό Ε.Α.)

Στο επόμενο διάστημα θα αναπτυχθούν εξεγέρσεις σ’ όλη την ΕΕ και στην Ελλάδα ενάντια στην ακρίβεια, τον πόλεμο, τη φτώχεια και τους μισθούς πείνας.

Είναι ώρα οργάνωσης στην εργατική τάξη, στα πανεπιστήμια, και στις γειτονιές με Λαϊκές Συνελεύσεις, για την ενότητα των εργαζομένων, κατοίκων και νεολαίας.

Το φοιτητικό κίνημα να συμμετάσχει στη σύσκεψη που έχει καλέσει για τις 21 Ιούλη στη Λάρυμνα 8 μ.μ. το σωματείο εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, και να προτείνει σύσταση Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα Εργατών – Φοιτητών για τη συντριβή των νόμων Μητσοτάκη και τής αστυνομικής καταστολής.

Η σύσκεψη που κάλεσαν οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ δεν πρέπει να μείνει στα λόγια και σε εκφράσεις αλληλεγγύης. Το εργοστάσιο δεν πρέπει να κλείσει και να απολυθούν όλοι οι εργάτες.

Για να ανοίξει ο δρόμος νίκης των εργατών της ΛΑΡΚΟ και της Καβάλας και του φοιτητικού κινήματος, η σύσκεψη στη ΛΑΡΚΟ την ερχόμενη Πέμπτη πρέπει να προχωρήσει σε συγκρότηση Επιτροπής Αγώνας με αντιπροσώπους απ’ όλη την Ελλάδα για να συντονίσει την πάλη – με όλες τις μορφές καταλήψεις, μπλοκαρίσματα κ.α. – για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s