► ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Από τη διαδήλωση των εργατών ΛΑΡΚΟ στις 26 Φλεβάρη 2022 στην Αθήνα. Καλούν σε πανελλαδική σύσκεψη στις 21 Ιούλη στη Λάρυμνα. (Φωτο Ε.Α.)

ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΚΑΛΕΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΛΑΡΚΟ!

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ – ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΟΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ!

Ο αγώνας των φοιτητών/τριών και καθηγητών στα πανεπιστήμια ενάντια στο νέο νομοσχέδιο της Υπουργού Παιδείας, αποτελεί μέρος του πρόσφατου κύματος απεργιών και κινητοποιήσεων των εργαζομένων για αυξήσεις και συλλογικές συμβάσεις, και της μεγάλης μάχης των εργατών στη ΛΑΡΚΟ και στην Καβάλα (Λιπάσματα, Πετρέλαια) ενάντια στις μαζικές απολύσεις και τις πανάθλιες «εργολαβικές» συνθήκες δουλειάς.

Η κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη, υπόδουλη των Μνημονίων της ΕΕ, με διχτατορικούς νόμους, απαγόρευση απεργιών από τα δικαστήρια, με τη βία των ΜΑΤ, δεν έχει καταφέρει να περιορίσει την αντίσταση τής εργατικής τάξης και νεολαίας.

Τώρα βρίσκεται σε θανάσιμη πολιτική κρίση αφού οι διάφοροι κλάδοι εργαζομένων και το φοιτητικό κίνημα με δυνατές απεργίες και πορείες αντιστέκονται ακόμη πιο δυνατά. Η οργή ενάντια στις κολοσιαίες αυξήσεις ηλεκτρικού, βενζίνης και τροφίμων και η αντίσταση στον πόλεμο του ΝΑΤΟ, καθοδηγεί την εργατική τάξη και νεολαία σε δρόμους εξέγερσης.

Από την πορεία της περασμένης Τρίτης στην Αθήνα ενάντια στο νέο νομοσχέδιο της χούντας Μητσοτάκη για τα πανεπιστήμια που κατατέθηκε την περασμένη Δευτέρα. Στην πορεία συμμετείχαν με τα πανό τους φοιτητικοί σύλλογοι και τα σωματεία καθηγητών και εργαζομένων στα πανεπιστήμια. (Φωτο Μιχάλης Καραγιάννης)

Χτες Τετάρτη το σωματείο εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας αποφάσισε να συνεχίσει ακόμα πιο έντονα τον αγώνα ενάντια στο κλείσιμο και στην απόλυση των 1.100 εργαζομένων, και καλεί σε αγωνιστική σύσκεψη την Πέμπτη 21 Ιούλη στον οικισμό της Λάρυμνας, εργατικά συνδικάτα και φορείς από την τοπική κοινωνία και απ’ όλη την Ελλάδα.

Η χούντα Μητσοτάκη είναι αποφασισμένη, με διαταγή της ΕΕ, να κλείσει τη ΛΑΡΚΟ στις 1 Αυγούστου.

Τώρα είναι ώρα ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, όλοι οι κλάδοι που βρίσκονται σήμερα στον αγώνα, όλοι οι Φοιτητικοί Σύλλογοι να συμμετάσχουν στη σύσκεψη που κάλεσε το σωματείο εργαζομένων ΛΑΡΚΟ στις 21 Ιούλη μαζί με τα σωματεία και τους κατοίκους της περιοχής αλλά και από την Εύβοια και Μακεδονία.

Παράλληλα να δημιουργηθούν Λαϊκές Συνελεύσεις εργαζομένων, νεολαίας, αγροτών, κατοίκων σ’ όλη τη Λοκρίδα και την Εύβοια για την κινητοποίηση όλων!  

Η σύσκεψη δεν μπορεί να είναι μια συνάντηση έκφρασης αλληλεγγύης και ηθικής υποστήριξης. Η κατάσταση απαιτεί τον αγωνιστικό συντονισμό όλης της εργατικής τάξης και νεολαίας ενάντια στα σχέδια και τους νόμους της χούντας Μητσοτάκη.

Από απεργιακή κινητοποίηση των εργατών λιπασμάτων Καβάλας στην Αθήνα αποφασισμένων για αγώνα μέχρι τη νίκη. Με τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, με εκπαιδευτικούς και νοσοκοκειακούς να συυμετάσχουν στη σύσκεψη των εργατών της ΛΑΡΚΟ (21 Ιούλη) και να συγκροτήσουν ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ. (Φωτό Ε.Α.)

Όλα τα εργατικά κέντρα και σωματεία, όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι που βρίσκονται στον αγώνα – εργάτες Καβάλας, εκπαιδευτικοί, νοσοκομειακοί, ντιλιβεράδες e-food, εργαζόμενοι στον τουρισμό, ναυτεργάτες κ.α. – πρέπει να στείλουν αντιπροσωπείες στη σύσκεψη τής 21ης Ιούλη.

Να γίνει μια σύσκεψη ΕΝΟΤΗΤΑΣ και ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ του αγώνα όλης της εργατικής τάξης και νεολαίας στην Ελλάδα, ενάντια στη χούντα Μητσοτάκη!

Γιατί μόνο η δράση ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ μπορεί να κρατήσει τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή και δημόσια.

Ο αγώνας στη ΛΑΡΚΟ και στην ΚΑΒΑΛΑ, ο αγώνας των εκπαιδευτικών και νοσοκομειακών, είναι για ΟΛΟΥΣ και ΟΛΕΣ.

Από τη μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα των εργατών τής ΛΑΡΚΟ τον περασμένο Φλεβάρη στη Λάρυμνα. Τώρα είναι ώρα ανάπτυξης του αγώνα με συμμετοχή ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, με συμμετοχή στη σύσκεψη της 21ης Ιούλη στη Λάρυμνα. (Φωτο Ε.Α.)

Η σύσκεψη μπορεί να εκλέξει ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ που θα έχει τη ΔΥΝΑΜΗ και το ΚΥΡΟΣ να εξουσιοδοτήσει την κινητοποίηση της εργατικής τάξης και νεολαίας – σε πολυποίκιλες απεργίες, διαδηλώσεις, μπλοκαρίσματα, καταλήψεις – για τη ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ που θα οδηγήσει στη συντριβή της χούντας Μητσοτάκη.

Με την ενεργό υποστήριξη όλης της εργατικής τάξης, οι εργάτες στη ΛΑΡΚΟ θα νικήσουν και η νίκη θα επεχταθεί στη Καβάλα και σ’ όλη την Ελλάδα.

Όχι μόνο ηθική υποστήριξη και λόγια! Όχι γενικότητες για αγώνα! Άμεσα κινητοποίηση όλων των αγωνιστών/τριών, των εργατικών σωματείων και των φοιτητών, γιατί οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ και της ΚΑΒΑΛΑΣ, οι εκπαιδευτικοί και οι νοσοκομειακοί ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!  

Τα πανό του σωματείου σιδηροδρομικών στη μεγάλη διαδήλωση στο Λονδίνο (18 Ιούνη) ενάντια στην ακρίβεια και τις απολύσεις. Η αντίσταση της εργατικής τάξης ανέτρεψε τον Τζόνσον. Είναι ώρα για αγώνα ανατροπής του καπιταλισμού με Γενική Απεργία. (Φωτο The News Line)

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ – ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΟΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ! ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΡΙΣ, ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΓΑΤΩΝ!

Σήμερα Πέμπτη πρωί παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον μετά από μπαράζ δεκάδων παραιτήσεων υπουργών του. Τώρα το δεξιό κόμμα των Τόρις θα προσπαθήσει να κρατηθεί στην εξουσία εκλέγοντας κάποιον υπουργό να διαδεχτεί τον Τζόνσον.

Αλλά η παραίτηση του Τζόνσον είναι έκφραση της τεράστιας πολιτικής κρίσης στη Βρετανία που δεν πρόκειται να σταματήσει καθώς πηγή της δεν είναι τα «σκάνδαλα» του Τζόνσον, αλλά οι τεράστιες αυξήσεις σε τρόφιμα και ενέργεια που επέφερε η παγκόσμια οικονομική κρίση, η πανδημία κορονοϊού και ο πόλεμος του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Το καμπανάκι για τον Τζόνσον χτύπησε τον περασμένο μήνα όταν σε δυο επαναληπτικές βουλευτικές εκλογικές αναμετρήσεις το κόμμα των Τόρις καταποντίστηκε.

Ακολούθησαν τον περασμένο μήνα η τριήμερη απεργία των σιδηροδρομικών και η εργατική διαδήλωση 100.000 στο Λονδίνο στις 18 Ιούνη ενάντια στην ακρίβεια.

H αφίσα του γαλλικού σωματείου CGT για τη χτεσινή 24ωρη απεργία των σιδηροδρομικών που είχε μεγάλη επιτυχία. Σε Γαλλία και Βρετανία αναπτύσσονται σπουδαίοι εργατικοί αγώνες ενάντια στην ακρίβεια, απολύσεις. (Φωτο CGT)

Στην Κεϋλάνη οι τεράστιες αυξήσεις οδήγησαν σε εξέγερση των εργαζομένων και των αγροτών που διάλυσε την κυβέρνηση και η χώρα βρίσκεται σε οικονομικό και κοινωνικό χάος. Τώρα η αντίσταση στις αυξήσεις στη Βρετανία οδήγησε στην ανατροπή της δεξιάς κυβέρνησης Τζόνσον.

Αλλά η ηγεσία του Εργατικού Κόμματος όπως και η ηγεσία της βρετανικής ΓΣΕΕ (TUC) αρνήθηκαν να καλέσουν σε ανατροπή του Τζόνσον με τον αγώνα των εργατών. Τώρα θα καλούν για κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» για να αντιμετωπιστεί η άλυτη πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση.

Όμως ήδη εργατικά σωματεία, όπως οι σιδηροδρομικοί, έχουν καλέσει σε Γενική Απεργία για αυξήσεις μισθών πάνω από το 9,1% του πληθωρισμού, ρεκόρ τεσσαρακονταετίας!

Μια Γενική Απεργία βάζει στη Βρετανία ζήτημα εξουσίας εργαζομένων με ανατροπή του καπιταλισμού, καθώς το Εργατικό Κόμμα έχει χάσει την υποστήριξη της εργατικής τάξης. –  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s