► ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ!

ΠΟΡΕΙΑ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΕ ΚΑΙ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΠΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 μ.μ. ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!

Το φοιτητικό πανό στη σημερινή, Τετάρτη βράδυ, αντι-ΝΑΤΟϊκή – αντιπολεμική πορεία από τα Προπύλαια στα γραφεία της ΕΕ και την Αμερικανική Πρεσβεία. Συμμετείχαν σχεδόν 1000 εργαζόμενοι και νεολαία σε αντιπροσωπείες Αριστερών κομμάτων και οργανώσεων και αναρχικών συλλογικοτήτων. (Φωτο Ε.Α.)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Η ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΜΑΡΟΚΙΝΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΓΙΑ!

Ο Γ. Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε προχθεσινή Συνέντευξη Τύπου για τη σημερινή και αυριανή (29-30 Ιούνη) Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, τόνισε τους κύριους άξονες των σχεδίων του Συμμαχίας της Δύσης για πόλεμο ενάντια στη Ρωσία, την Κίνα και το «νότο».

Ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι η Ρωσία είναι η «πιο σοβαρή απειλή στην ασφάλεια μας», και το ΝΑΤΟ επίσης θα συζητήσει την Κίνα και τις «προκλήσεις» στηn «ασφάλεια, συμφέροντα και αξίες μας». Θα συζητηθούν και άλλες «απειλές» όπως η τρομοκρατία, οι κυβερνοεπιθέσεις, και οι υβριδικές. 

Ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντζεθ (αριστερά) με τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ χτες στη Μαδρίτη. (Φωτο ΝΑΤΟ)

Στη Σύνοδο θα παραστούν η Αυστραλία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, νότια Κορέα, η Γεωργία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Μολδαβία και από τη βόρεια Αφρική η Μαυριτανία και η Τυνησία. Μετά την αποδοχή από Φινλανδία και Σουηδία των απαιτήσεων της Τουρκίας (παράδοση Κούρδουν μαχητών στην Τουρκία, τερματισμός οικονομικής βοήθειας στους Κούρδους του Ιράκ), τα δυο αυτά σκανδιναβικά κράτη θα γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ. Η τουρκική κυβέρνηση πανηγυρικά δήλωσε ότι “η Τουρκία πήρε όλα όσα ήθελε”! 

Στο μέτωπο της Ρωσίας ο Στόλτενμπεργκ τη δημιουργία νατοϊκής δύναμης πάνω από 300.000 στρατιωτών που θα επιχειρούν μαζί με τους εθνικούς στρατούς.

Γι’ αυτό καλοσόρισε το γεγονός ότι για όγδοη συνεχή χρονιά αυξάνονται τα τεράστια ποσά που διαθέτουν για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ τα 30 κράτη-μέλη. Αναμένεται, είπε, ότι στο τέλος της χρονιάς θα έχουν «επενδυθεί» από το 2014 πάνω από $350 δισ. στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ!

Το ΝΑΤΟ έχει επιβάλλει στα κράτη–μέλη να ξοδεύουν κάθε χρόνο πάνω από 2% του προϋπολογισμού τους για τις ανάγκες τής βορειο-ατλαντικής συμμαχίας. Αλλά μόλις 9 χώρες ξοδεύουν πάνω από 2% για νατοϊκούς εξοπλισμούς με πρώτη την Ελλάδα που αφιερώνει 3,76% του προϋπολογισμού της στο ΝΑΤΟ ενώ διαλύονται τα δημόσια νοσοκομεία!

Οι ΕΠΑ ξοδεύουν 3,47%, η Βρετανία 2,12%, η Γαλλία 1,9% και η Γερμανία 1,44%. 

Ο πολιτισμός της ιμπεριαλιστικής Ευρώπης. Πτώματα, τραυματίες και συλληφθέντες πρόσφυγες στη Μελίγια μετά τη σφαγή από Ισπανούς και Μαροκινούς αστυνομικούς το πρωί της περασμένης Παρασκευής. (Φωτο AMDO Nador)

Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ είναι διακήρυξη παγκόσμιου πολέμου ενάντια σ’ όλα τα κράτη και λαούς που αντιτίθενται στον ιμπεριαλισμό ΕΠΑ – ΕΕ.

Ο παγκόσμιος πόλεμος με μέτωπα στην Ευρώπη, Αφρική, Μέση Ανατολή και Κίνα που ετοιμάζει ο ιμπεριαλισμός, οδηγεί την κοινωνία και την ανθρωπότητα στη βαρβαρότητα.

Για τους ιμπεριαλιστές ο πόλεμος είναι ο μόνος δρόμος για να τσακίσουν Ρωσία, Κίνα και τους συμμάχους τους, ώστε να ξεπεράσει την παγκόσμια κρίση ο καπιταλισμός και επιβιώσει με υποδούλωση της εργατικής τάξης και των λαών της Ανατολής και του Νότου.

Φοιτητές και φοιτήτριες στην πορεία της Πρωτομαγιάς 2022 στην Αθήνα. (Φωτο Ε.Α.)

Αλλά για να πραγματοποιήσουν τα ολέθρια σχέδια τους οι ιμπεριαλιστές, πρέπει να κατανικήσουν την πανίσχυρη εργατική τάξη και νεολαία σε Ευρώπη και ΕΠΑ που βρίσκεται σήμερα σε αναβρασμό από την ακρίβεια, τη συνεχή ανεργία, τους μισθούς πείνας και την κρατική και αστυνομική καταστολή.

Οι κυβερνήσεις του ΝΑΤΟ ετοιμάζουν να επιβάλουν διχτατορική διακυβέρνηση, κυβερνήσεις «έκτακτης ανάγκης» για να υποτάξουν τους εργαζομένους και να στείλουν τη νεολαία στα μέτωπα των πολέμων.

Σήμερα, στην περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής κατάρρευσης του καπιταλισμού και τις προετοιμασίες του ΝΑΤΟ για επίθεση στη Ρωσία και παγκόσμιο πόλεμο, η εργατική τάξη και νεολαία πρέπει να ξεσηκωθεί και με τις οργανώσεις της και τα συνδικάτα, να παλέψει για την ανατροπή του χρεοκοπημένου και παρωχημένου καπιταλιστικού συστήματος.

Γι’ αυτό είναι απαραίτητη η σύγκλιση μιας Πανελλαδικής Πανεργατικής Συνέλευσης μαζί με αντιπροσώπους των φοιτητικών συλλόγων, των αγροτών συνταξιούχων και μικροεπαγγελματιών, για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας για τη συντριβή των Μνημονίων και την ανατροπή Μητσοτάκη.

Τα σοσιαλ-δημοκρατικά, “αριστερά” και “κομουνιστικά” κόμματα αρνούνται να παλέψουν για την ανατροπή του καπιταλισμού. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες πρόδωσαν τους αγώνες των εργατών. Γι’ αυτό Απαιτείται και η δημιουργία σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα επαναστατικών μαρξιστικών κομμάτων της Τέταρτης Διεθνούς για να οδηγήσουν στη νίκη τους εργαζομένους και τη νεολαία, στην ανατροπή του καπιταλισμού με τη σοσιαλιστική επανάσταση. –   

Από τη σφαγή νεαρών άοπλων προσφύγων στη Μελίγια την περασμένη Παρασκευή. (Φωτο eldiario.es)

ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΜΕΛΙΓΙΑ! Η ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΜΑΡΟΚΙΝΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία για τη σφαγή στη Μελίγια και για τους πνιγμούς προσφύγων σε Αιγαίο Μεσόγειο και Έβρο που οργάνωσε το ΠΑΜΕ στην ισπανική πρεσβεία της Αθήνας. (Φωτο 902.gr)

Σύμφωνα με τις τελευταίες εχτιμήσεις πάνω από 35 νεαροί πρόσφυγες, κύρια από υποσαχάριες χώρες, δολοφονήθηκαν την περασμένη Παρασκευή πρωί (24 Ιούνη) από αστυνομικούς του Μαρόκου και της Ισπανίας καθώς προσπάθησαν να περάσουν το συνοριακό φράχτη μεταξύ του Μαρόκου και της Μελίγια, μιας ισπανικής πόλης-αποικίας στις ακτές της Μεσογείου.

Μάρτυρες ανάφεραν ότι για ώρες οι αστυνομικοί του Μαρόκου και της Ισπανίας δολοφονούσαν με κάθε μέσο τους νεαρούς άοπλους πρόσφυγες που οι πόλεμοι του ιμπεριαλισμού και η αποικιοκρατία τους έχουν καταδικάσει σε παντοτινή απόλυτη φτώχεια.

Στην Ελλάδα αποκαλύφτηκε ότι οι κρατικές αρχές και αστυνομικοί, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Γκάρντιαν, αναγκάζουν πρόσφυγες να επιτίθενται σε άλλους πρόσφυγες και να τους στέλνουν πίσω στην Τουρκία!

Η Λευκή και Χριστιανική ΕΕ και η Ελλάδα έχουν ψηφίσει νόμους που ποινικοποιούν τη βοήθεια στους πρόσφυγες!

Όλο το Αιγαίο και όλη η Μεσόγειος Θάλασσα έχουν μετατραπεί σε νεκροταφείο δεκάδων χιλιάδων προσφύγων που προσπαθούν να βρουν μια χώρα για να ζήσουν μακριά από πολέμους και φτώχεια.

Η Ευρώπη των ονείρων τους έχει μετατραπεί σ’ ένα ρατσιστικό τέρας απόλυτης βαρβαρότητας που τους στέλνει στο θάνατο.

Πάνω στα πτώματα που ξεβράζει το Αιγαίο η χούντα Μητσοτάκη και η χούντα Ερντογάν, μέλη του ΝΑΤΟ, ετοιμάζονται και αυτοί για πολεμική σύγκρουση ενώ η Τουρκία ετοιμάζεται για μια ακόμη εισβολή στη βόρεια Συρία για να χτυπήσει τους Κούρδους και να ελέγξει πετρελαιοπηγές της περιοχής.

Σύμμαχοι της εργατικής τάξης και νεολαίας στην Ελλάδα είναι η Συρία και ο λαός της, που με σύμμαχους τη Ρωσία και Ιράν, μάχονται για πάνω από 10 χρόνια ενάντια στην Τουρκία, τους τζιχαντιστές, τους Αμερικανούς και τους σιονιστές.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s