► «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ!» ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! 

Από τη σημερινή συγκέντρωση για τη ΛΑΡΚΟ στη Βουλή. (Φωτο 902.gr)

ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 π.μ. ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Από τη μεγάλη συγκέντρωση στο Εφετείο Τετάρτη πρωί. (Φωτο 902.gr)

Εργάτες της ΛΑΡΚΟ με μαύρες σημαίες που έγραφαν «Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ», αρκετές αντιπροσωπείες εργατικών ομοσπονδιών, σωματείων, παρατάξεων και συλλογικότητων, φοιτητές, και γυναίκες τής ΟΓΕ, συγκεντρώθηκαν σήμερα το απόγευμα έξω από την είσοδο της Βουλής ενάντια στο κλείσιμο και ξεπούλημα της κρατικής επιχείρησης και την απόλυση όλων των 1060 εργαζομένων!

Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας Παναγιώτης Πολίτης που με έμφαση τόνισε ότι «από τη ΛΑΡΚΟ νεκροί βγαίνουμε, απολυμένοι ποτέ!» και «δεν θα το βάλουμε κάτω ποτέ, θα το φτάσουμε μέχρι τέλους, θα κρατήσουμε τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή». 

Την Τετάρτη μεσημέρι οι βουλευτές της χούντας Μητσοτάκη ψήφισαν (157 ψήφοι) την τροπολογία για απόλυση όλων των εργαζομένων.

Εργάτες της ΛΑΡΚΟ και αλληλέγγυοι ναυτεργάτες σήμερα το απόγευμα στη Βουλή. Να κινητοποιηθεί όλη η εργατική τάξη και νεολαία σε Γενική Απεργία Διαρκείας για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη. (Φωτο Ε.Α.)

Στη συγκέντρωση μίλησαν επίσης ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας ο οποίος ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας για το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και της ΕΝΕΔΕΠ (εργαζόμενοι στην ΚΟΣΚΟ) Μάρκος Μπεκρής, καθώς και εκπρόσωποι, από την Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ευβοίας, από το Σωματείο έδρας της ΛΑΡΚΟ, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, από το ΠΑΜΕ, από την Ταξική Πορεία, από την Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητη Εργατική Συλλογικότητα και πολλοί/ές άλλοι/ες από εργατικές ομοσπονδίες και σωματεία από τη Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, Πελοπόννησο και Αττική.

Στη συγκέντρωση, περίπου 700 εργαζομένων και νεολαίας έξω από τη Βουλή, πήραν μέρος με τα πανό τους το Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας, Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας, Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, ναυτικοί των σωματείων ΠΕΜΕΝ – Στέφενσων, φοιτητές Αθήνας, ΠΑΜΕ, Ταξική Πορεία, Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητη Εργατική Συλλογικότητα, ΟΓΕ κ.α.

Το πανό του ΠΑΜΕ στη σημερινή συγκέντρωση. Οι πεσιμιστές ηγέτες των ΚΚΕ-ΠΑΜΕ αρνούνται την κινητοποίηση όλης της εργατικής τάξης σε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας. (Φωτο Ε.Α.)

Για να συντριβούν τα σχέδια της πολεμοχαρούς κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη δεν φτάνουν οι διαδηλώσεις! Οι σημερινές ομιλίες αλληλεγγύης προς τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ πρέπει να μεταμορφωθούν σε οργανωμένες απεργίες, κινητοποιήσεις, καταλήψεις και μπλοκαρίσματα.

Κανένας μόνος! Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δεν πρέπει να παλεύουν μόνοι τους! Απαιτείται άμεση οργάνωση Πανελλαδικής Πανεργατικής Συνέλευσης από τα εργατικά σωματεία, κέντρα και ομοσπονδίες που βρίσκονται σήμερα στο πλευρό των εργατών της ΛΑΡΚΟ και των οικογενειών τους.

Να οργανωθούν με ενεργό συμμετοχή της Πανελλαδικής Πανεργατικής Συνέλευσης καταλήψεις, μπλοκαρίσματα και Λαϊκές Συνελεύσεις σε Λάρυμνα, Εύβοια και Μακεδονία κατοίκων και εργατών.

Η Πανελλαδική Πανεργατική Συνέλευση να καλέσει στην οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας για τη νίκη της ΛΑΡΚΟ και όλων των αγώνων των εργαζομένων και νεολαίας, για τη συντριβή των μνημονιακών νόμων και την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη! –  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s