► ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ! ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ! ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ!

ΚΑΤΩ Η ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ, ΕΡΓΑΤΕΣ ΛΑΡΚΟ, ΚΑΒΑΛΑΣ, ΚΟΣΚΟ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Από την απεργιακή συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας, 1/2/2022. Για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας απαιτείται η οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας με προοπτική τη συντριβή των Μνημονίων και την ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη. (Φωτό Ε.Α)

Οι ομοσπονδίες εργαζομένων στη δημόσια υγεία ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ (νοσοκομειακοί γιατροί) κήρυξαν 24ωρη πανελλαδική απεργία για την Τετάρτη 23 Φλεβάρη ενάντια στην καταστροφική πολιτική της μνημονιακής κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη μαζικών απολύσεων, ιδιωτικοποίησης και διάλυσης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Στις 8:30 το πρωί αύριο Τετάρτης θα ξεκινήσει απεργιακή πορεία από την πλατεία Μαβίλη στο Υπουργείο Υγείας.

Για να συντριβούν τα καταστροφικά σχέδια της χούντας Μητσοτάκη, δεν αρκούν 24ωρες απεργίες και πορείες, δεν φτάνει η κινητοποίηση μόνο των υγειονομικών και γιατρών.

Απαιτείται η κινητοποίηση Γενική Απεργία σε όλης της εργατικής τάξης και νεολαίας.

Μέρος της συγκέντρωσης, 13/2, που κάλεσε στη Λάρυμνα τα σωματεία εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ ενάντια στο κλείσιμο και το ξεπούλημα της επιχείρησης και το ξεσπίτωμα των εργατών. Τώρα πρέπει να αναλάβουν οι ίδιοι με κατάληψη τη λειτουργία του εργοστασίου και όλης της επιχείρισης. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν αντιπροσωπείες από υγειονομικούς, λιμενεργάτες, αγρότες, φοιτητές και άλλους φορείς. Είναι ώρα δημιουργίας ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ απ’ όλα τα σωματεία που βρίσκονται στον αγώνα. (Φωτό Ε.Α.)

Σ’ αυτή την προοπτική είναι απόλυτη ανάγκη σήμερα η ενότητα και ο συντονισμός όλων των κλάδων εργαζομένων που βρίσκονται στην πρωτοπορία του αγώνα: υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί, εργάτες ΛΑΡΚΟ, ΚΟΣΚΟ, Καβάλας, Βαρβαρέσου, υπάλληλοι ΕΦΚΑ, ντιλιβεράδες.  

Την προηγούμενη Παρασκευή έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά στη συγκέντρωση εργαζομένων, του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που διεκδικούσαν επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και ένταξη στα ΒΑΕ.

Χτες Δευτέρα πρωί ο Υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό ανακοίνωσε ότι η κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη προχωρά τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας με επιβολή στα δημόσια νοσοκομεία γιατρών από τον ιδιωτικό τομέα, αντί να πραγματοποιηθούν μόνιμες προσλήψεις γιατρών στις δομές δημόσιας υγείας!

Επιχειρήσεις υγείας και κλινικάρχες θα αλώσουν τα τμήματα των δημόσιων νοσοκομείων και τα «φακελάκια» θα επισημοποιηθούν.

Με απολυταρχική αλαζονεία ο Πλεύρης τόνισε ότι οι πάνω από 5.000 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που βρίσκονται σε “αναστολή εργασίας” θα παραμείνουν στην ανεργία και όποιος/α υγειονομικός δεν εμβολιαστεί θα απολυθεί!

Προς χάριν των πολυεθνικών τουριστικών επιχειρήσεων και παρά την θανατηφόρα πανδημία, ο Πλεύρης στο τέλος του Φλεβάρη σκοπεύει να αναστείλει κάθε προστατευτικό μέτρο.

Το πανό των υγειονομικών στο Νοσοκομείων Παίδων Πεντέλης στην κορυφή της πορείας για την υπεράσπιση και αναβάθμιση του συστήματος δημόσιας υγείας από το Σύνταγμα στο Υπουργείο Υγείας, 22/1/2022. (Φωτο Ε.Α.)

Στις 3 Ιούλη 2021 (συνέντευξη στην “Καθημερινή”) ο Μητσοτάκης τόνισε ότι “θα κλείσω νοσοκομεία”! Το «νέο ΕΣΥ» που διέταξαν οι επικυρίαρχοι ΕΕ, ΔΝΤ, είναι οι αναγκαστικές βίαιες συγχωνεύσεις τμημάτων – κλινικών – νοσοκομείων και οι ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα), στην πορεία πλήρους ιδιωτικοποίησης όλων των υπηρεσιών της δημόσιας υγείας.

Η χούντα Μητσοτάκη σκοπεύει να λειτουργήσει το νοσοκομείο της Σαντορίνης και το Παιδιατρικό Νοσοκομεία που θα οικοδομηθεί στη Θεσσαλονίκη με χορηγία του Ιδρύματος Νιάρχου ως ΝΠΙΔ, ιδιωτικά δηλαδή, και όχι ως ΝΠΔΔ ενταγμένα στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Στις αρχές του Φλεβάρη ο πρώην Υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – πού ψήφισε τα Μνημόνια – είχε συμφωνήσει με το Ίδρυμα Νιάρχου για την οικοδόμηση δυο νοσοκομείων (Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη). Είναι γνωστό ότι αυτά τα ευαγή φιλανθρωπικά ιδρύματα επιβάλουν τους δικούς τους όρους λειτουργίας σύμφωνα με τη νεο-φιλελεύθερη ιδεολογία τους.

Τα Μνημόνια και ο ΟΑΣΑ, που έχουν διατάξει την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας, επέβαλαν οικονομικά κριτήρια της ιδιωτικής αγοράς στη δημόσια υγεία, που τα νομοθέτησε η προηγούμενη κοινοβουλευτική μνημονιακή χούντα Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ ως DRG – Διάγνωση Ομοιογενών Ομάδων. Δηλαδή αξιολόγηση δημόσιων νοσοκομείων όχι σχετικά με την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν, αλλά κατά πόσο περιορίζουν τα κόστη σύμφωνα με τις περικοπές που επιβάλλουν οι μνημονιακές κυβερνήσεις!

Από την απεργιακή συγκέντρωση συμβασιούχων και επικουρικών δημόσιων νοσοκομείων στο Υπουργείο Υγείας, 16/2/2022. Οι υγειονομικοί και οι γιατροί να αναλάβουν τη διεύθυνση και λειτουργία των νοσοκομείων. (Φωτο 902.gr)

Πριν μια βδομάδα, στις 16 Φλεβάρη οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου στα δημόσια νοσοκομεία (στη σίτιση, εστίαση, καθαριότητα κ.α.) πραγματοποίησαν στάση εργασίας και πανελλαδική συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας.

Κατάγγειλαν ότι η χούντα Μητσοτάκη σχεδιάζει να απολύσει στους επόμενους μήνες 16.000 επικουρικούς και 8.000 εργαζομένους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, για να προσλάβει “ενοικιαζόμενους” από ιδιωτικές εργολαβικές εταιρείες!

Μαζί μ’ αυτούς ο Πλεύρης θέλει να απολύσει όλους/ες όσους/ες βρίσκονται σε “αναστολή εργασίας”.

Η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ πρέπει να οργανώσουν αγώνα διαρκείας με όλη την εργατική τάξη, και να αναλάβουν την διαχείριση και λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων απαιτώντας την εθνικοποίηση του ιδιωτικού κλάδου υγείας και των φαρμακοβιομηχανιών.

Οι εργάτες στην Καβάλα Όϊλ συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στην επιβολή “ενοικιαζόμενης” εργασίας από εργολαβικές εταιρείες. Όλη η εργατική τάξη καλείται να τους υποστηρίξει με οργάνωση Γενικής Απεργίας. Η προοπτική του αγώνα πρέπει να είναι η εθνικοποίηση της εταιρείας, με διαχείριση και έλεγχο των εργαζομένων. (Φωτο “Το Βαρέλι”)

Στη σημερινή κατάσταση διάλυσης των δημοσίων δομών υγείας, αλλά και παιδείας και κάθε κοινωνικής υπηρεσίας, των διχτατορικών νόμων και βίας των ΜΑΤ, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι εκπαιδευτικοί, οι εργάτες ΛΑΡΚΟ, ΚΟΣΚΟ, Καβάλας και όλοι οι κλάδοι που βρίσκονται σε απεργίες και κινητοποιήσεις, πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν μια Συντονιστική Επιτροπή, μαζί με αντιπροσώπους νεολαίας, φοιτητών και αγροτών.

Οι ομοσπονδίες ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ, όπως και τα σωματεία εργαζομένων σε ΛΑΡΚΟ και ΚΟΣΚΟ, καλούνται να πρωτοστατήσουν σ’ αυτό το εξαιρετικά σημαντικό καθήκον, που θα είναι ένα τεράστιο χτύπημα στην προδοτική συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ.

Να δημιουργηθούν Κέντρα Αγώνα σε κάθε πόλη, για Λαϊκές Συνελεύσεις εργαζομένων, κατοίκων και νεολαίας σε κάθε περιοχή, για Επιτροπές Αγώνα στα νοσοκομεία και στους χώρους δουλειάς! Αυτός είναι ο δρόμος για τη νίκη!

Η συγκρότηση μιας Συντονιστικής Επιτροπής θα είναι ένα τεράστιο βήμα μπροστά! Η Συντονιστική Επιτροπή θα έχει τη δύναμη και το κύρος να προσελκύσει κι άλλα μεγάλα τμήματα της εργατικής τάξης και να οργανώσει Πανελλαδική Πανεργατική Συνέλευση για την οργάνωση Γενικής Απεργίας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, τη φτώχεια, ανεργία και ακρίβεια.

Για τη συντριβή των Μνημονίων και των αντεργατικών νόμων, η θανατηφόρα χούντα Μητσοτάκη πρέπει να ανατραπεί!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s