► ΕΝΟΤΗΤΑ KAI ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ! ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΕΞΩ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ!

ΜΑΤ εναντίον απεργών σήμερα Παρασκευή πρωί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. (Φωτό  left.gr)

Χτες Πέμπτη η χούντα Μητσοτάκη ψήφισε το νομοσχέδιο για την επιβολή χρυσοπληρωμένων ιδιωτών μάνατζερ στον ΕΦΚΑ με σκοπό την ιδιωτικοποίηση, το ξεπούλημα της περιουσίας του ΕΦΚΑ, την περικοπή συντάξεων.

Το νομοσχέδιο ήταν διαταγή της ΕΕ και περιέχεται στα Μνημόνια για τη σταδιακή ιδιωτικοποίηση όλου του συστήματος συντάξεων και όλης της δημόσιας διοίκησης.

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε και τηλεδιάσκεψη μεταξύ των σωματείων της ΛΑΡΚΟ και της ειδικής διαχείρισης της χούντας Μητσοτάκη.

Ο εκκαθαριστής επανέλαβε τις απειλές της Κυβέρνησης: απόλυση όλων, ξεσπίτωμα και σαλαμοποίηση και ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ!

Από τη συγκέντρωση στη Λάρυμνα την περασμένη Κυριακή. Γυναίκες με αυτοσχέδια πλακάτ και συνθήματα. (Φωτό Ε.Α.)

Σήμερα Παρασκευή πρωί τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά στους απεργούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Πανεπιστημίου), που διαδήλωναν ενάντια στην περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Τα εργατικά σωματεία στον ΕΦΚΑ είχαν κηρύξει δυο 24ωρες απεργίες την Τετάrτη και Πέμπτη και πραγματοποίησαν πορεία και συγκέντρωση στη Βουλή.

Αλλά αυτές οι κινητοποιήσεις που σχεδίασαν ως διαμαρτυρίες και μόνο οι ηγεσίες των σωματείων, είχαν μικρή συμμετοχή. Τα σωματεία του ΕΦΚΑ δεν απευθύνθηκαν στην εργατική τάξη για ενεργό απεργιακή αλληλεγγύη παρ’ ότι το ζήτημα του ΕΦΚΑ αφορά όλους/ες τους εργαζόμενους νέους/ες και παλιούς.

Αυτή η πραχτική να αγωνίζονται ξεχωριστά και μόνοι τους οι διάφοροι κλάδοι εργαζομένων αποτελεί την καταστροφική και προδοτική πολιτική της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και αρκετών Ομοσπονδιών.

Μιας μέρας απεργία και πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας δεν αρκούν! Αποτελούν σήμερα αποπροσανατολισμό αν δεν συνδέονται με την προοπτική τής ενότητας όλων των εργαζομένων και της νεολαίας σε Γενική Απεργία για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη!

Για μήνες τώρα μαζί με τους εργαζομένους στον ΕΦΚΑ, οι υγειονομικοί και γιατροί, οι εκπαιδευτικοί, οι ναυτεργάτες, οι εργάτες στα Λιπάσματα Καβάλας, στα Πετρέλαια Καβάλας, στη ΛΑΡΚΟ, οι λιμενεργάτες στη ΚΟΣΚΟ, οι εργάτες στη Νάουσα (Βαρβαρέσος), και άλλοι κλάδοι, αγωνίζονται ενάντια στις μαζικές απολύσεις, την επιβολή “εργολαβικής” εργασίας και τις δραστικές περικοπές μισθών.

Πορεία υγειονομικών και αλληλέγγυων εργαζομένων από το Υπουργείο Υγείας στη Βουλή την 1 Φλεβάρη 2022. (Φωτό Ε.Α.)

Την περασμένη Κυριακή 13 Φλεβάρη εκατοντάδες σωματεία και εργατικοί και αγροτικοί φορείς έστειλαν μηνύματα αλληλεγγύης στη συγκέντρωση-σύσκεψη που οργάνωσαν στη Λάρυμνα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ που θέλει να κλείσει και να ξεπουλήσει η χούντα Μητσοτάκη αφού απολύσει ΟΛΟΥΣ/ΕΣ τους εργαζομένους.

Αρκετά εργατικά σωματεία έστειλαν αντιπροσωπείες σ’ αυτή τη συγκέντρωση και μίλησαν για ενωμένη πάλη με συντονισμό όλων των εργαζομένων ενάντια στη χούντα Μητσοτάκη.

Τώρα λοιπόν είναι η κρίσιμη περίοδος που καλούνται οι ηγεσίες των σωματείων στη ΛΑΡΚΟ, στην Καβάλα, στον Πειραιά, να αναλάβουν αυτό το κρίσιμο καθήκον ΕΝΟΤΗΤΑΣ και ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ της πάλης.

Πρέπει άμεσα και συγκεκριμένα να καθοριστούν συναντήσεις μεταξύ των σωματείων γι’ αυτό το σκοπό, αυτό αποτελεί ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ του αγώνα!

Οι συγκεντρώσεις σε Λιβαδειά και Εύβοια, όπως και η συγκέντρωση που κάλεσαν πολλά σωματεία που υποστηρίζουν το ΠΑΜΕ για το Σάββατο 26 Φλεβάρη στην Αθήνα, είναι αγωνιστικά βήματα σφυρηλάτησης ενότητας αλλά παραμένουν διαμαρτυρίες.

Το καίριο ζήτημα είναι σύσκεψη για το συντονισμό του αγώνα! Και δεν υπάρχει πολύς χρόνος!       

Τώρα είναι ώρα για όλα τα εργατικά σωματεία, με μπροστάρηδες τους εργάτες ΛΑΡΚΟ, Πετρέλαιων και Λιπασμάτων Καβάλας, λιμενεργάτες ΚΟΣΚΟ, εκπαιδευτικούς, ναυτεργάτες, ντιλιβεράδες κ.α., να συναντηθούν το Σάββατο 26 Φλεβάρη στην Αθήνα και να σχηματίσουν ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ.

Να αναλάβουν έτσι πρωτοβουλία για μια ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ όλων των εργαζομένων, αγροτών, φοιτητών, μικροεπαγγελματιών, για τη συγκρότηση ενιαίου μετώπου και προγράμματος που θα ενώσει όλη τη δύναμη της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.

Για τη συντριβή των Μνημονίων των νόμων και της χούντας Μητσοτάκη! –

Ενημέρωση Σάββατο: Σχεδόν 500 μέλη και υποστηριχτές αριστερών κομμάτων πραγματοποίησαν διαδήλωση ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για πόλεμο στην Ουκρανία. Συμμετείχαν με τα πανό τους: ΚΚΕ μ-λ, ΝΑΡ, Μ-Λ ΚΚΕ, ΠΑΚΣ, ΟΚΔΕ, ΚΕΔ avant-garde, ΔΕΑ project, Αντεπίθεση, Χώρος Ηλέκτρα Αποστόλου και Μέτωπο Τουρκίας. Επίσης συμμετείχε η νεολαία ΜέΡΑ 25. (Φωτο Ε.Α).

ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ, ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Διαδήλωση-πορεία από τον Ευαγγελισμό στην Αμερικανική Πρεσβεία αύριο Σάββατο 12 το μεσημέρι.

Ο αμερικανικός και ευρωπαϊκός ιμπεριαλισμός του ΝΑΤΟ ετοιμάζουν επίθεση ενάντια στη Ρωσία ενώ στον Ειρηνικό οι ΕΠΑ, Ιαπωνία και Αυστραλία συντονίζονται για επίθεση στην Κίνα.

Η παγκόσμια οικονομική κατάρρευση του καπιταλιστικού συστήματος οδηγεί τον ιμπεριαλισμό σε νέο πόλεμο για να επιλύσει την κρίση του.  

Σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα οι εργάτες και η νεολαία πρέπει να κινητοποιηθούν ενάντια στα πολεμικά επεχτατικά σχέδια του ΝΑΤΟ, του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και της ΕΕ, με απεργίες, διαδηλώσεις και μπλοκαρίσματα, καθώς αγωνίζονται ενάντια στη Μνημόνια βάρβαρης λιτότητας, στη μαζική ανεργία, στη φτώχεια και ακρίβεια, στα διχτατορικά μέτρα.

Ο εχθρός των εργαζομένων στην Ελλάδα δεν είναι η Ρωσία, είναι η χούντα Μητσοτάκη και ο ΝΑΤΟϊκός ιμπεριαλισμός. Η εργατική τάξη και νεολαία δεν πρέπει να πολεμήσουν με το ΝΑΤΟ, αλλά να στρέψουν τα όπλα τους ενάντια στη χούντα Μητσοτάκη και τον καπιταλισμό, για έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ και για την εκδίωξη όλων των στρατιωτικών βάσεων.

Ενημέρωση Σάββατο: Από την αντι-ιμπεριαλιστική σημερινή διαδήλωση στην Αμερικανική Πρεσβεία συνοδεία ΜΑΤ και άλλων αστυνομικών δυνάμεων. (Φωτο Ε.Α).

Η υπεράσπιση τού εκφυλισμένου εργατικού κράτους της Ρωσίας, παρά τη διακυβέρνηση των Ολιγαρχών, ενάντια στον ιμπεριαλισμό απαιτεί την ανατροπή του καπιταλισμού στην Ευρώπη και στις ΕΠΑ από την εργατική τάξη στο δρόμο για τη νίκη της παγκόσμιας σοσιαλιστικής επανάστασης.

Μ’ αυτό τον τρόπο οι εργαζόμενοι στη Ρωσία και στην Ουκρανία θα ξεσηκωθούν αδελφωμένοι στο πλευρό των εργαζομένων στη δυτική Ευρώπη, για την ανατροπή των Ολιγαρχών και την αναγέννηση των Σοβιέτ και της επαναστατικής Σοβιετικής Δημοκρατίας των Μπολσεβίκων.

Η Ρωσία έχει κάθε δικαίωμα να αμυνθεί με όλα τα στρατιωτικά μέσα. Για τη νίκη της Ρωσίας, για την ήττα του ΝΑΤΟ! Υπάρχει μόνος ένας τρόπος για να τερματιστούν οι πόλεμοι του ιμπεριαλισμού κι αυτός είναι η ανατροπή του.

Για ειρήνη και ευημερία στην Ευρώπη απαιτείται ανατροπή του καπιταλισμού, συντριβή ΝΑΤΟ και ΕΕ, για τη δημιουργία της Ομοσπονδίας των Ενωμένων Σοσιαλιστικών Χωρών της Ευρώπης. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s