► ΑΠΕΡΓΙΑ ΛΑΡΚΟ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ, ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΛΑΡΥΜΝΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΑΓΡΟΤΩΝ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ!

► ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Από τη σημερινή (Πέμπτη) απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων ΛΑΡΚΟ έξω από το Υπουργείο Οικονομικών (Σύνταγμα). Η ιδιωτικοποίηση δεν διασφαλίζει θέσεις εργασίας και δικαιώματα! (Φωτό Ε.Α.)

Αύριο Πέμπτη στις 10:30 π.μ. τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ διοργανώνουν απεργιακή συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών (Σύνταγμα) ως μέρος της 24ωρης απεργίας ενάντια στο ξεπούλημα της μεγαλύτερης κρατικής βιομηχανικής επιχείρησης, την απόλυση όλων των εργαζομένων και την έξωση από τα σπίτια τους στη Λάρυμνα.

Πάνω από 700 εργάτες της ΛΑΡΚΟ και αλληλέγγυοι εργαζόμενοι και νεολαία (Ορυχεία Εύβοιας, Ομοσπονδία Μετάλλου, Καθαρίστριες Υπουργείου Οικονομικών, Πετρέλαια Καβάλας, Νηματουργία Βαρβαρέσου, αγρότες, φοιτητές κ.α.) συμμετείχαν στη σημερινή (Πέμπτη) συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών (Σύνταγμα). (Φωτο Ε.Α.).

Την ερχόμενη Κυριακή 13 Φλεβάρη στις 10.30 τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ καλούν σε μεγάλη σύσκεψη στο εργοστάσιο (Λάρυμνα) όπου «είναι καλεσμένοι σωματεία, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίας, σύλλογοι, μαζικοί φορείς, τοπική διοίκηση κόμματα, κάτοικοι, εργαζόμενοι, νεολαία και γυναίκες της περιοχής μας», όπως αναφέρει η ανακοίνωση τους.

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ δεν πρέπει να αποδεχτούν την ιδιωτικοποίηση! Η ΛΑΡΚΟ να παραμείνει δημόσια!

Ο Πρόεδρος του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ (λιμενεργάτες ΚΟΣΚΟ) Μάρκος Μπεκρής μιλά στη σημερινή συγκέντρωση των εργατών ΛΑΡΚΟ στο Υπουργείο Οικονομικών. (Φωτό Ε.Α).

Είναι σήμερα καθήκον όλων των εργατικών σωματείων να αποστείλουν αντιπροσωπείες στη σύσκεψη της Λάρυμνας για να συγκροτηθεί ένα πρόγραμμα και ενιαίο μέτωπο νίκης των εργατών της ΛΑΡΚΟ και όλων των εργαζομένων, των αγροτών και της νεολαίας στη Ελλάδα.

Τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ θα διοργανώσουν νέα απεργία και συλλαλητήριο το Σάββατο 26 Φλεβάρη (τελική απόφαση στη σύσκεψη της Κυριακής).

Οι 24ωρες απεργίες και πορείες από μόνες τους δεν φτάνουν! Πρέπει να κινητοποιηθεί όλη η εργατική τάξη και νεολαία να βγει κάλεσμα για μια Πανεργατική Πανελλαδική Συνέλευση στην Αθήνα, όλων των κλάδων εργαζομένων, αγροτών, μικροεπαγγελματιών και νεολαίας, για το συντονισμό τής πάλης σ’ όλη την Ελλάδα με οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας συντριβής των Μνημονίων και όλων των αντεργατικών νόμων. –

Αγρότες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα (Τετάρτη πρωί) στην πλατεία Ελασσόνας. Σύμφωνα με το «Θεσσαλία τηλεόραση» στη συγκέντρωση μίλησε και το μέλος της επιτροπής αγώνα Ελασσόνας Χρήστος Παπαδημητρίου ο οποίος τόνισε ότι «οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι διεκδικούν κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα, αγροτικό πετρέλαιο και επιδότηση των ζωοτροφών και τον εφοδίων, καθώς και κατάργηση του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ». (Φωτό thessaliatv.gr)
Μαζική και δυναμική συγκέντρωση των απεργών λιμενεργατών της ΚΟΣΚΟ και αλληλέγγυων σωματείων τη Δευτέρα πρωί (7/2/22) παρά την τρομοκρατία των δικαστηρίων που έκριναν δυο φορές την απεργία παράνομη και την παρουσία ΜΑΤ με “αύρα” και λιμενικής αστυνομίας. Η 24ωρη απεργία που είχε κηρύξει το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ είχε σχεδόν καθολική συμμετοχή με κύριο αίτημα Συλλογικές Συμβάσεις Eργασίας για όλους/ες (Φωτό 902.gr)

► Ο ΣΙΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΧΤΕΣ 3 ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ! ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΗN ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΝΑΜΠΛΟΥΣ!

Τα φέρετρα των τριών Παλαιστινίων μαχητών στη κηδεία τους χτες στους δρόμους της Ναμπλούς. (Φωτο Jaafar Ashtiyeh)

Οι ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού σκότωσαν χτες Τρίτη πρωί σε ενέδρα στην πόλη Ναμπλούς της Παλαιστίνης τρεις άοπλους άνδρες μέσα σ’ ένα αυτοκίνητο και συνέλαβαν άλλον έναν.

Υπουργοί της Παλαιστινιακής Αρχής χαραχτήρισαν την ενέδρα του ισραηλινού στρατού ως “δολοφονία” και απαίτησαν διεθνή έρευνα. Το Υπουργικό Συμβούλιο της Παλαιστινιακής Κυβέρνησης κάλεσε τα Ενωμένα Έθνη να καταδικάσουν τις δολοφονίες. Ο σιονιστικός στρατός υποστηρίζει ότι σκότωσε “τρομοκράτες”.

Στρατιώτες του ισραηλινού στρατού στο αυτοκίνητο μέσα στο οποίοι δολοφόνησαν τρεις άοπλους Παλαιστίνιους μαχητές χτες Τρίτη στη Ναμπλούς. (Φωτό The News Line)

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Κυβέρνησης επίσης καταδίκασε τις δολοφονίες και ανακοίνωσε ότι θεωρεί υπεύθυνους την Ισραηλινή Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Νεφτάλι Μπένετ.

Η κηδεία των τριών το απόγευμα της Τρίτης εξελίχτηκε σε μεγάλη διαδήλωση στις κεντρικές οδούς της Ναμπλούς με σημαίες της Παλαιστίνης, της Φατάχ και της Χαμάς. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s