► ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ!

► Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΝΕΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΟ ΜΑΡΤΗ! ΟΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ! ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

► Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ!

Από τη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας. (Φωτο Ε.Α.)

Μεγάλες αντιπροσωπείες εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, υγειονομικοί σε αναστολή, εκπαιδευτικοί, φοιτητές και δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι συμμετείχαν στη σημερινή (Τρίτη 1 Φλεβάρη, 1 μ.μ.) απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας.

Την Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για την Υγεία κάλεσαν οι Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (κήρυξε στάση εργασίας 12 – 3 μ.μ.) και οι ομοσπονδίες ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕ/ΠΦΥ και ΠΟΣΕΥΠ/ΠΦΥ.

Μετά από τις ομιλίες συνδικαλιστών έξω από το Υπουργείο συγκροτήθηκε πορεία στη Βουλή.

Οι ομιλητές περιέγραψαν την κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων και του συστήματος δημόσιας υγείας από την πανδημία και την πολιτική συνεχών μειώσεων των χρηματοδοτήσεων από τη χούντα Μητσοτάκη που εξανάγκασε 4-5.000 υγειονομικούς σε «αναστολή» επειδή αρνήθηκαν τον εμβολιασμό παρ’ ότι έκαναν σελφ-τεστ.

Πορεία από το Υπουργείο Υγείας στη Βουλή. (Φωτό Ε.Α.)

Η χούντα Μητσοτάκη και στο φετινό Κρατικό Προϋπολογισμό μείωσε περαιτέρω τη χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας. Στην περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού και των χιλιάδων θανάτων, η χούντα Μητσοτάκη αντί να αυξήσει τη χρηματοδότηση, τη μειώνει!

Τώρα ετοιμάζεται να απολύσει ακόμη 5.000 υγειονομικούς και γιατρούς στο τέλος Μάρτη, όπως τόνισε προχτές στο Σκαϊ ΤV ο Υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης.

Από την απεργιακή συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας. (Φωτό Ε.Α.)

Μπροστά σ’ αυτή την καταιγίδα διάλυσης των δημόσιων δομών υγείας και της θανατηφόρας πανδημίας, οι ομιλητές από τις συνδικαλιστικές ομοσπονδίες δεν είχαν να προτείνουν κανένα πρόγραμμα νικηφόρας αντίστασης. Μίλησαν για «αγώνα» όταν το μόνο που οργάνωσαν ήταν μια συγκέντρωση 1.200 υγειονομικών και άλλων εργαζομένων, ούτε κάν μια 24ωρη απεργία!

Αυτοί/ες οι συνδικαλιστές του αγώνα στα χαρτιά, που αρνούνται μάχη για ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη, πρέπει να αντικατασταθούν από τη νέα γενιά αγωνιστών που θα παλέψουν με όλα τα μέσα για τη δημόσια υγεία, με οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας.

Αυτή την περίοδο υγειονομικοί και εργαζόμενοι στα δημοσια νοσοκομεία σε Βρετανία, ΕΠΑ, Γαλλία, Ιταλία είναι σε απεργιακές κινητοποιήσεις και στην πρωτοπορία του αγώνα ενάντια στη διάλυση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας. Στη φωτό εργαζόμενοι/ες του συνδικάτου UNITE σε δημόσια νοσοκομεία του Λονδίνου “ενοικιαζόμενοι” από την εταιρεία SARCO ξεκίνησαν χτες δεκαπενθήμερη απεργία για ίση αμοιβή γι όλους/ες όσοι εργάζονται στα νοσοκομεία. (Φωτό The News Line)

Στη συγκέντρωση και πορεία συμμετείχαν με τα πανό τους: Σύλλογοι εργαζομένων νοσοκομείων Αγ. Σάββα, Δρομοκαΐτειο, Ε. Βενιζέλου, Γεννηματά, Μεταξά, Ευαγγελισμός, Υγειονομικοί σε Αναστολή, Νίκαιας, Αττικό, Παίδων Πεντέλης, ΚΑΤ, Όλγας, EKAB, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΠΦΥ, Συντονισμός Νοσοκομειακών, Πρωτοβουλία Δράσης Ενάντια στον Υποχρεωτικό Εμβολιασμό, Πρωτοβουλία Ενάντια στο Υγειονομικό Απαρτχάϊντ, Διοικητικοί Πανεπιστημίων, Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, Εργαζόμενοι Βυζαντινού-Χριστιανικού Μουσείου, Εκπαιδευτικοί Γ ΕΛΜΕ, Εκπαιδευτικοί Α Συλλόγου Αθήνας, Εκπαιδευτικοί Γλυφάδας-Βούλας, Καθαρίστριες Δήμου Αθήνας, Ανατρεπτική Συσπείρωση Ηθοποιών, «Καμαριέρα» Αντικαπιταλιστικό Δίκτυο στον Τουρισμό, Εργαζόμενοι Δήμου Νίκαιας – Ρέντη, Φοιτητές/τρις ΠΑΔΑ (Παν. Δυτικής Αττικής), Φοιτητικοί Σύλλογοι ΣΕΜΦΕ, Μεταλλειολόγων (Πολυτεχνείου) και Φυσικού (Παν. Αθήνας), Project, Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης, ΜΕΤΑ Υγειονομικών, Ταξική Πορεία, ΕΡΓΑΣ, Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, κ.α.     

Η αντιπροσωπεία ΠΟΕ-ΠΦΥ στη σημερινή απεργαική συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας. (Φωτό Ε.Α.)

Σήμερα η χούντα Μητσοτάκη έβαλε σε εφαρμογή το διχτατορικό “Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων και Εργοδοτών”, του Νόμου 4808/2021 (αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη) και της απόφασης 62599/16-9-2021.  

Ο νόμος 4808 Χατζηδάκη επιβάλει ότι αν ένα εργατικό συνδικάτο δεν εγγραφεί στο Μητρώο, δεν έχει δικαίωμα για συλλογική διαπραγμάτευση με τον εργοδότη, δεν μπορεί να κηρύξει απεργία ούτε να υπογράψει ΣΣΕ

Τα συνδικάτα πρέπει να παραδώσουν σ’ αυτό το μητρώο της Κυβέρνησης ΟΛΑ τα στοιχεία τους. Με το νόμο 4808 η συνδικαλιστική δράση περιορίζεται σε διακόσμηση της εργοδοσίας. Μ’ αυτό το νόμο τα Πετρέλαια Καβάλας απέλυσαν τον περασμένο μήνα ΟΛΟ το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου “Το Βαρέλι”!

Κανένα συνδικάτο και εργατικό σωματείο δεν πρέπει να εγγραφεί στο Μητρώο ή να αποδεχτεί τους διχτατορικούς νόμους της χούντας Μητσοτάκη.

Ήδη αγωνιστικά εργατικά σωματεία προσπαθούν να οργανώσουν πάλη για τη συντριβή του νόμου. Η «Πρωτοβουλία για την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη 4808/21» καλεί σε συγκέντρωση στις 12 Φλεβάρη στην πλατεία Κλαυθμώνος με πορεία στη Βουλή.

Από την πορεία υγειονομικών σε αναστολή από την πλατεία Κλαυθμώνος στο Υπουργείο Υγείας. (Φωτό Ε.Α.)

Καθώς οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είναι υποταγμένες στα μνημόνια και στον καπιταλισμό, τα αγωνιστικά σωματεία στην πρωτοπορία της αντίστασης των εργαζομένων (ντιλιβεράδες, ναυτεργάτες, εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί κ.α.) πρέπει άμεσα να καλέσουν για μια ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ συντονισμού του αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, για την εθνικοποίηση όλου του κλάδου ιδιωτικής υγείας, για τη συντριβή του ν. 4808 και όλων των αντεργατικών νόμων, καθώς και των νόμων Κεραμέως για την εκπαίδευση και τα πανεπιστήμια.

Η Πανελλαδική Πανεργατική Συνέλευση θα οργανώσει και την πάλη για την εκδίωξη της προδοτικής γραφειοκρατίας από ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – Ομοσπονδίες και θα καλέσει σε συγκρότηση Κέντρων Αγώνα σε κάθε πόλη και Λαϊκών Συνελεύσεων σε κάθε περιοχή για την ενότητα κατοίκων, εργαζομένων, νεολαίας!

Η Πανελλαδική Πανεργατική Συνέλευση μπορεί να κινητοποιήσει τη δύναμη της εργατικής τάξης και νεολαίας στη συντριβή των Μνημονίων και στην ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη. –

Από την απεργιακή διαδήλωση εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ και υποστηριχτών τους στις 13/11/21 στην Αθήνα. (Φωτό Ε.Α.)

Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ! ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ!

Σήμερα Τετάρτη μεσημέρι συνεδρίασε στη Λάρυμνα το Συντονιστικό των σωματείων της κρατικής επιχείρησης που απέρριψε το τελεσίγραφο της χούντας Μητσοτάκη που ανακοινώθηκε στα σωματεία χτες Τρίτη βράδυ σε τηλεδιάσκεψη από τους υπουργούς Σταϊκούρα, Σκρέκα και Χατζηδάκη.

Αποφασίστηκε γενική συνέλευση του σωματείου εργαζομένων στη Λάρυμνα αυτή την Παρασκευή 4 Φλεβάρη (11 π.μ.) και την ερχόμενη βδομάδα γενικές συνελεύσεις όλων των σωματείων. Την Κυριακή 13 Φλεβάρη στη Λάρυμνα θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των συνδικάτων, εργαζομένων, κατοίκων και φορέων.

Το τελεσίγραφο της χούντας Μητσοτάκη, που υπαγόρευσε η ΕΕ, διατάζει:

α) Ξεπούλημα και διάσπαση όλης της ΛΑΡΚΟ (εγκαταστάσεις, εργοστάσια, ορυχεία, λιμάνια, γραφεία).

β) Την ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ μέσα στο Φλεβάρη με αποζημίωση τους σύμφωνα με το Μνημονιακό Νόμο 4093/2012.

γ) Την ΕΞΩΣΗ όλων των οικογενειών εργαζομένων από τα σπίτια τους στον οικισμό δίπλα από τις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

δ) Αυτοί/ες που θα απολυθούν και είναι πάνω από 55 χρονών θα μπορούν να εργαστούν σε “προγράμματα κοινωφελούς εργασίας” έως ότου συνταξιοδοτηθούν.

ε) Ο “διαχειριστής” τής ΛΑΡΚΟ (τα νέα αφεντικά) θα προσλάβει ένα μικρό μέρος των περίπου 1.500 εργαζομένων με νέες πανάθλιες συμβάσεις “ελαστικής εργασίας” και “ενοικιαζόμενης”. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι θα πεταχτούν σε “προγράμματα γέφυρα” ανεργίας.

Η χούντα Μητσοτάκη και η ΕΕ θέλουν το άμεσο ξεπούλημα και διάλυση της ΛΑΡΚΟ μέσα στο Μάρτη. Οι εργαζόμενοι ενωμένοι και με την υποστήριξη όλων των κατοίκων και όλης της εργατικής τάξης και νεολαίας στην Ελλάδα μπορούν να νικήσουν και να τσακίσουν την Κυβέρνηση.

Γι’ αυτό απαιτείται συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης στο πλαίσιο απεργιακών κινητοποιήσεων σ’ όλη την Ελλάδα και όχι απλά διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ να προχωρήσουν σε καταλήψεις και μπλοκαρίσματα για το δημόσιο χαραχτήρα της επιχείρησης, για χρηματοδότηση χωρίς καμιά απόλυση ή μείωση μισθών. Για τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ κάτω από εργατική διεύθυνση.

Τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ να καλέσουν μια Πανελλαδική Πανεργατική Σύσκεψη για πρόγραμμα συντονισμού των απεργιακών και άλλων δράσεων αλληλεγγύης.

Τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ να ανακηρύξουν ως Κέντρο Αγώνα το Συντονιστικό των σωματείων που έχουν συγκροτήσει, ως το αρχηγείο της πάλης ενάντια στα καταστροφικά σχέδια της χούντας Μητσοτάκη.

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ και οι κάτοικοι της Λάρυμνας και της περιοχής να συγκροτήσουν άμεσα Λαϊκή Συνέλευση για το συντονισμό όλου του πληθυσμού.

Τα εργατικά σωματεία σ’ όλη την Ελλάδα, από την Καβάλα έως την Κρήτη, που αγωνίζονται στην πρωτοπορία ενάντια στους διχτατορικούς νόμους της χούντα Μητσοτάκη, ενάντια στα θανατηφόρα μέτρα της Κυβέρνησης για τον κορονοϊό, ενάντια στην “ελαστική” εργασία και στη μαζική ανεργία και φτώχεια, να στείλουν αντιπροσωπείες στη Λάρυμνα την Κυριακή 13 Φλεβάρη. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s