► Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΟΣ!

► ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

► ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΡΙΤΗ 1 ΦΛΕΒΑΡΗ, 1μ.μ.!

Κεντρικός δρόμος της Αθήνας χτες Δευτέρα μεσημέρι. (Φωτό tempo)

Μιας μέρας χιονόπτωση, φυσιολογικό φαινόμενο του χειμώνα, έφτανε για να αποκαλυφτεί η απόλυτη ανικανότητα της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη-Νέας Δημοκρατίας για να παραμείνουν σε λειτουργία οι κύριοι αυτοκινητόδρομοι της χώρας και οι κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας!

Ενώ η Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε προειδοποιήσει εδώ και μέρες για την “Ελπίδα” κακοκαιρίας, η χούντα Μητσοτάκη, και η διεύθυνση της ιδιωτικοποιημένης Αττικής Οδού, παράμειναν με σταυρωμένα χέρια στα ζεστά γραφεία τους.

Διέταξαν τους εργαζομένους να πάνε στις δουλειές τους παρά τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, γιατί θεωρούν τα κέρδη πάνω από τις ζωές!

Τα Μνημόνια και οι κοινοβουλευτικές χούντες που τα επιβάλουν με τη βία των ΜΑΤ – έχοντας γράψει το Σύνταγμα της καπιταλιστικής δημοκρατίας τους στα παλιά τους τα παπούτσια με την υποστήριξη του ΣτΕ – διάλυσαν και ξεπούλησαν τις δημόσιες υποδομές προστασίας από φυσικά φαινόμενα.

Στις ιδιωτικοποιημένες εθνικές οδούς, με τα πανάκριβα διόδια, οι μνημονιακές χούντες άφησαν την “ιδιωτική πρωτοβουλία” του Νεο-φιλελευθερισμού να φροντίσει τον καθαρισμό και τη συντήρηση τους.

Η Αττική Οδός χτες Δευτέρα απόγευμα. (Φωτό avecnews.gr)

Χτες η χούντα Μητσοτάκη με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (!) Χ. Στυλιανίδη (πρώην Κύπριο Επίτροπο της ΕΕ) για να γλυτώσει το τομάρι της, κήρυξε “Κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας” (!) (στους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Κυκλάδων, στις Σποράδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα), και κατάγγειλε τη διεύθυνση της Αττικής Οδού για το επικίνδυνο μποτιλιάρισμα, όχι όμως την Περιφέρεια Αττικής ούτε το Δήμαρχο Αθήνας για το χάος στους δρόμους με παρατημένα αυτοκίνητα, λεωφορεία, φορτηγά και τρόλεΪ!

Μετά την καταστροφική πολιτική της χούντας Μητσοτάκη στις πυρκαγιές το περασμένο καλοκαίρι, όπου αποδείχτηκε η διάλυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και άλλων υποδομών, τώρα μια χιονόπτωση δημιουργεί χάος και η κυβέρνηση ανακοίνωσε πρωτοφανείς μέρες αργίας για σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη!

Χτες Δευτέρα ανακοινώθηκαν ακόμη 111 θάνατοι από την πανδημία κορονοϊού καθώς η εγκληματική θανατηφόρα χούντα Μητσοτάκη αρνείται να χρηματοδοτήσει τα δημόσια νοσοκομεία, αρνείται την εθνικοποίηση του κλάδου ιδιωτικής υγείας, αρνείται την επαναλειτουργία των 10 νοσοκομείων που έκλεισαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις.  

Από την απεργιακή κινητοποίηση του περασμένου Οχτώβρη στο Υπουργείο Υγείας. (Φωτό Ε.Α.)

Την ερχόμενη Τρίτη 1 Φλεβάρη (αναβολή από αύριο 26 Γενάρη), οι υγειονομικοί και γιατροί έχουν καλέσει συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας και πορεία στη Βουλή, και η ΑΔΕΔΥ στάση εργασίας.

Τα συνθήματα τους πρέπει να είναι: όχι στις απολύσεις επικουρικών και συμβασιούχων, να γυρίσουν οι εργαζόμενοι σε “αναστολή” στη δουλειά τους, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες, για την εθνικοποίηση της ιδιωτικής υγείας, για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη!            

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s