► ΑΙΣΧΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ, ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΟΥ ΕΛΑΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΚΟΨΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ!

► ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ!

Ο Άρης Βελουχιώτης (στο κέντρο με γενειάδα) μιλά σε στρατιώτες του ΕΛΑΣ. (Φωτό Αρχείο Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορίας Ρωσίας)

Με την Εφημερίδα των Συντακτών (Σάββατο 11 Δεκέμβρη) κυκλοφόρησε ως ένθετο το βιβλίο των Γιώργου Πετρόπουλου, Γιώργου Σιούλα, Νίκου Χατζηδημητράκου, “Ο Άρης Βελουχιώτης και ο υπόκοσμος“.

Στη βάση της καταδίκης του Βελουχιώτη για κλοπές το 1925, πριν ενταχτεί στο ΚΚΕ το 1926, οι συντάχτες του βιβλίου καταδικάζουν με τη σειρά τους σήμερα τον Αρχηγό του ΕΛΑΣ με μια πανάθλια, εμετική, συκοφαντική επίθεση για να αποδείξουν ότι η πολιτική και στρατιωτική δράση τού Βελουχιώτη ως ηγέτη της Αντίστασης δεν ήταν παρά αντιγραφή και εφαρμογή των εγκληματικών πραχτικών που είχε μάθει ως μέλος συμμορίας κλεφτών!

Οι συντάχτες του βιβλίου ακολουθούν την πιο αισχρή μέθοδο κατασπίλωσης τής δράσης και προσωπικότητας του Άρη Βελουχιώτη στα πρότυπα τής συνεχούς αντικομουνιστικής προπαγάνδας του καπιταλιστικού κράτους.   

Η συγκρότηση από τον Άρη Βελουχιώτη του ΕΛΑΣ το 1942, η νικηφόρα στρατιωτική δράση του, η συντριβή των φασιστών και η επιμονή του ενάντια στο βρετανικό στρατό το 1944, ήταν η Νέμεσις του ελληνικού καπιταλισμού και του εγγλέζικου ιμπεριαλισμού.

Ο Καπετάνιος του ΕΛΑΣ Άρης Βελουχιώτης (Φωτό Σπύρος Μελετζής 1944)

Έχει αποδειχτεί ακατανίκητη η επαναστατική δύναμη και φήμη του Βελουχιώτη. Στην ιστορική μνήμη της εργατικής τάξης κυριαρχεί η άποψη ότι αν η στρατηγική του Βελουχιώτη είχε επικρατήσει, τότε ο ΕΛΑΣ και η Αντίσταση θα είχαν νικήσει, θα είχαν συντρίψει τους φασίστες και τον εγγλέζικο στρατό.    

Αυτό το επαναστατικό όραμα, με την πίκρα τής προδομένης νικηφόρας Επανάστασης, είναι στην καρδιά των αγωνιστικών και επαναστατικών παραδόσεων της εργατικής τάξης, αγροτιάς και νεολαίας στην Ελλάδα. Σε κάθε σύγκρουση των εργαζομένων με τα αφεντικά και το καπιταλιστικό κράτος, από το 1944 έως και σήμερα στην εποχή των Μνημονίων και της χούντας Μητσοτάκη, αναδύεται το Φάντασμα του Βελουχιώτη που – όπως ο πατέρας τού Άμλετ στο έργο του Σέξπιρ – ζητά εκδίκηση για την Αντίσταση και την Προδοσία, με επαναστατική ανατροπή.

Γι’ αυτό οι απολογητές γραφιάδες της μπουρζουαζίας – πότε ως πανεπιστημιακοί ιστορικοί όπως ο Βρετανός Μ. Μαζάουερ ή ως αισχροί αντικομουνιστές συντάχτες όπως η τριάδα τής Εφημερίδας των Συντακτών – έχουν ως κύριο στόχο τον πάνοπλο ηγέτη του ΕΛΑΣ και της Επαναστατικής Αντίστασης που τόλμησε όχι μόνο να απαιτήσει τη συντριβή των Εγγλέζων ιμπεριαλιστών, αλλά και να ξεκόψει από την ηγεσία του ΚΚΕ και του Ν. Ζαχαριάδη όταν αυτοί πρόδωσαν την Αντίσταση και τον ΕΛΑΣ.

Ο Άρης Βελουχιώτης διαφώνησε με την ηγεσία του ΚΚΕ μετά την προδοτική υπογραφή της Συμφωνίας τής Βάρκιζας το Φλεβάρη 1945. Ο Βελουχιώτης υπακούοντας στο ΚΚΕ υπόγραψε ως Αρχηγός του ΕΛΑΣ διαταγή για την παράδοση των όπλων.

Όταν ο Ν. Ζαχαριάδης, που επέστρεψε στην Ελλάδα τον Απρίλη 1945, επικύρωσε την προδοτική πράξη τής υπογραφής τής Συμφωνίας της Βάρκιζας, ο Άρης Βελουχιώτης ξέκοψε από το ΚΚΕ και προσπάθησε να δημιουργήσει νέο επαναστατικό αντάρτικο το Μέτωπο Εθνικής Αντίστασης.

Μια τεράστιας σημασίας επαναστατική πράξη που έδειξε ότι η πραγματοποίηση της Ελληνικής Επανάστασης, και η ολοκλήρωση της Αντίστασης 1941-44, θα ήταν καθήκον αγωνιστών που είχαν αντιταχτεί στην προδοσία της ηγεσίας του ΚΚΕ και του Ζαχαριάδη, που είχαν ξεκόψει από την υποταγή στη μπουρζουαζία, που θα πολεμούσαν μέχρι τέλους για τη συντριβή και ανατροπή του καπιταλισμού.

Αυτή βέβαια ήταν η πραχτική τής θεωρίας τής Διαρκούς Επανάστασης του ηγέτη του Κόκκινου Στρατού Λεφ Τρότσκι, Προέδρου του Σόβιετ Πετρούπολης στις Επαναστάσεις του 1905 και 1917.

Ο Άρης Βελουχιώτης μιλά στη Λαμία, 29 Οχτώβρη 1944.

Στις 12 Ιούνη 1945 ο Ζαχαριάδης και η ηγεσία του ΚΚΕ, φανατικοί υποστηριχτές του Στάλιν, της Συμφωνίας Βάρκιζας και της σύμπραξης με τους Συμμάχους και την αντεπαναστατική ελληνική κυβέρνηση, ανακοίνωσαν στο Ριζοσπάστη ότι «Το ΚΚΕ καταγγέλλει ανοιχτά τον Άρη Βελουχιώτη»:

«Ο σ. Ζαχαριάδης μας ανακοίνωσε ότι η Κεντρική Επιτροπή του Κ.Κ.Ε., αφού συζήτησε πάνω σε εκθέσεις που ήρθαν από διάφορες κομματικές οργανώσεις, αποφάσισε να καταγγείλει ανοικτά την ύποπτη και τυχοδιωκτική δράση του Άρη Βελουχιώτη (Θανάση Κλάρα ή Μιζέρια).

Ο Βελουχιώτης και ύστερα από τη σύναψη της συμφωνίας της Βάρκιζας συνέχισε τη δράση του. Η δράση αυτή, που μονάχα την αντίδραση μπορούσε να εξυπηρετήσει, γιατί της έδινε όπλα για να χτυπά το Κ.Κ.Ε., να παραβιάζει τη συμφωνία της Βάρκιζας και να δικαιολογεί τα εγκλήματά της, δεν επιτρέπει πια καμιά καθυστέρηση για την ανοικτή καταγγελία του Άρη Βελουχιώτη. Όπως είναι γνωστό, ο Βελουχιώτης (Θανάσης Κλάρας) στον καιρό της δικτατορίας του Μεταξά είχε πιαστεί και είχε κάνει δήλωση μετάνοιας και αποκήρυξης του Κ.Κ.Ε.».

Τρεις μέρες αργότερα, στις 15 Ιούνη 1945, ο Άρης Βελουχιώτης και ο υπαρχηγός των δυνάμεων του Τζαβέλας, αυτοκτόνησαν κοντά στη Μεσούντα Άρτας αφού είχαν περικυκλωθεί από στρατεύματα του Εθνικού Στρατού που διοικούσε Άγγλος αξιωματικός.

Τα αποκεφαλισμένα κεφάλια του Βελουχιώτη και του Τζαβέλα στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, Ιούνης 1945.

Καθώς φασίστες μισθοφόροι των Εγγλέζων αποκεφάλιζαν τα πτώματα του Άρη Βελουχιώτη και του Τζαβέλα, ο Ριζοσπάστης δημοσίευσε την κατάπτυστη απόφαση τής Κ.Ε. του ΚΚΕ διαγραφής του Βελουχιώτη από το κόμμα, σε απόλυτη πολιτική σύμπραξη με τον Εθνικό Στρατό!

«Το ΠΓ ενέκρινε τη δημοσίευση στο “Ριζοσπάστη”, της απόφασης της 1ης Ολομέλειας της ΚΕ για τον Άρη Βελουχιώτη (Θανάση Κλάρα ή Μιζέρια). Ο Κλάρας, αφού μια φορά πρόδωσε και αποκήρυξε το ΚΚΕ γιατί λύγισε μπροστά στην τρομοκρατία του Μανιαδάκη, ξαναζήτησε στον καιρό του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα να αγοράσει ξανά με το αίμα του την προδοσία του εκείνη που αναγνώρισε και καταδίκασε. Το ΚΚΕ τού ‘δωσε τη δυνατότητα αυτή. Σήμερα όμως σε μια δύσκολη και κρίσιμη στιγμή, από δειλία και φόβο, παρά τις υποσχέσεις και τη συμφωνία που στα λόγια έδειξε, απειθαρχεί πάλι, ξαναπροδίδει το ΚΚΕ με την τυχοδιωκτική και ύποπτη δράση του που μονάχα τον εχθρό ευνοεί. Στο ΚΚΕ δεν έχει θέση κανένας οσοδήποτε ψηλά κι αν στέκει και οσοδήποτε μεγάλος κι αν είναι, όταν οι πράξεις του δεν συμβιβάζονται με το κοινό συμφέρον και όταν παραβιάζεται η δημοκρατική εσωκομματική πειθαρχία».

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ, στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που έγινε στις 16 Ιούλη 2011, αποφάσισε ότι δεν είναι δυνατή η αποκατάσταση του Βελουχιώτη, αλλά μόνο η πλήρης αποκατάσταση του Ζαχαριάδη!

Η πλήρης ανακοίνωση για τον Βελουχιώτη του ΚΚΕ:

«Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη αποφασίζει την επίσημη πολιτική αποκατάσταση του Άρη Βελουχιώτη. Θεωρεί ότι είχε δίκιο ως προς την εκτίμηση που έκανε για τη Συμφωνία της Βάρκιζας.

Παράλληλα η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη σημειώνει ότι η διαφωνία του Άρη με τη Συμφωνία της Βάρκιζας δε δικαιώνει τη στάση του απέναντι στη συλλογική θέση του Κόμματος και την παραβίαση από αυτόν της κομματικής πειθαρχίας, καθώς και την αξιοποίηση από τον Άρη της φήμης και του σεβασμού που είχε κατακτήσει την προηγούμενη περίοδο ως καπετάνιος του ΕΛΑΣ και στέλεχος του ΚΚΕ. Η στάση του αυτή, που αποτέλεσε ρήξη με τη θεμελιώδη αρχή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, δεν καθιστά δυνατή τη μετά θάνατο αποκατάσταση και της κομματικής του ιδιότητας.

Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη καταγγέλλει την απόπειρα της αστικής και οπορτουνιστικής προπαγάνδας και ιστοριογραφίας που παίρνουν δήθεν υπό την προστασία τους τον Άρη, για να επιτεθούν στο ΚΚΕ. Στη λαϊκή συνείδηση, ο Άρης Βελουχιώτης είναι ταυτισμένος με την ηρωική πορεία του ΚΚΕ, τον αγώνα για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας. Ο Άρης Βελουχιώτης τάχθηκε υπέρ της ένοπλης πάλης, που την απορρίπτουν όσοι επιχειρούν να τον οικειοποιηθούν. – 16 Ιούλη 2011».

Η τελευταία φράση της ανακοίνωσης του ΚΚΕ για τον Ζαχαριάδη που δημοσιεύτηκε στο Ριζοσπάστη 2 Οχτώβρη 2011.

«Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ ακυρώνει όλες τις αποφάσεις της 6ης και της 7ης Ολομέλειας (1956 και 1957) σε βάρος του Νίκου Ζαχαριάδη, καθώς και τα πορίσματα του 1964 και του 1967. Αποφασίζει την πλήρη αποκατάστασή του στο ΚΚΕ. – 16 Ιούλη 2011».

Στρατός ΕΛΑΣ. (Φωτό Σπύρος Μελετζής)

Δυο ανακοινώσεις στην εποχή των Μνημονίων ΕΕ – ΔΝΤ, συνεπείς με την αντεπαναστατική σταλινική–ζαχαριαδική πορεία της ηγεσίας του ΚΚΕ που αρνείται σήμερα να καλέσει για οργανωμένη κινητοποίηση συντριβής των Μνημονίων και των νόμων Χατζηδάκη με ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη.

Στις πρόσφατες απεργίες το ΚΚΕ αρνήθηκε το συντονισμένο ενοποιημένο αγώνα όλης της εργατικής τάξης και νεολαίας. Η ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, που υποστηρίζει το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, αρνήθηκε να καλέσει σε Παμπειραϊκή Απεργία για την υποστήριξη και νίκη των απεργιών των λιμενεργατών στην ΚΟΣΚΟ και των ναυτεργατών.

Η σταλινική-ζαχαριαδική ηγεσία του ΚΚΕ (όπως έδειξε η στάση της στην Εξέγερση του Πολυτεχνείου, στην «οικουμενική κυβέρνηση» το 1989-90, στην υποστήριξη του Γκορμπατσόφ, στην καταδίκη της Εξέγερσης της Νεολαίας το Δεκέμβρη 2008 ως «προβοκάτσιας» και έργο «πραχτόρων») είναι υποταγμένη στο καπιταλιστικό σύστημα και θα υπονομεύει συνέχεια κάθε επαναστατική δράση της εργατικής τάξης και νεολαίας.

Το προηγούμενο Σάββατο 18 Δεκέμβρη σε άρθρο στο Ριζοσπάστη καταγγέλθηκε το βιβλίο των Πετρόπουλου, Σιούλα, Χατζηδημητράκου (το άρθρο αναδημοσιεύτηκε και στις σταλινικές παραφυάδες ιστότοπους Κατιούσα και Ημεροδρόμος). Δεν μπορείς όμως ταυτόχρονα να υπερασπίζεσαι και τον Βελουχιώτη και τον Ζαχαριάδη και τον Στάλιν!

Η ηγεσία του ΚΚΕ για μια ακόμη φορά πλαστογραφεί την Ιστορία. Η εργατική τάξη και νεολαία στην Ελλάδα έχουν και οδηγούνται από ιστορική μνήμη. Στις σημερινές συνθήκες επαναστατικών κινητοποιήσεων και εξεγέρσεων δεν θα αφήσουν την αντεπαναστατική ηγεσία του ΚΚΕ να προδώσει ξανά, θα την στείλουν στα σκουπίδια. –           

Τα ΜΑΤ στο εργοστάσιο της Καβάλα Όϊλ στη Νέα Καρβάλη Καβάλας σήμερα Τρίτη πρωί. (Φωτό proininews.org)

► ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ!

Στις 6 ώρα σήμερα Τρίτη πρωί διμοιρίες ΜΑΤ πραγματοποίησαν επίθεση με χημικά στην κατάληψη από τους εργαζομένους του εργοστασίου πετρελαίου τής Καβάλα Όϊλ, τής βρετανικής εταιρείας Ενεργειακή (Energean) στη Νέα Καρβάλη Καβάλας.

Χτες Δευτέρα τα ΜΑΤ περικύκλωσαν το εργοστάσιο και σήμερα το πρωί εισέβαλαν μέσα με χημικά κρότου-λάμψης αφού είχαν καταστρέψει μέρος της περίφραξης. Μια ομάδα εργατών αντιστέκεται και έχει οχυρωθεί σε σε πύργο του εργοστασίου σύμφωνα με δημοσιοαγραφικές πληροφορίες που επίσης αναφέρουν συλλήψεις εργατών.

Η εισβολή των ΜΑΤ πραγματοποιήθηκε με άλλοθι την κατάθεση μήνυσης τη Δευτέρα από την εταιρεία ενάντια στον Πρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα και όλων των μελών του Δ. Σ. Του Σωματείου Εργαζομένων Καβάλα Όϊλ το Βαρέλι, για σειρά “ποινικών αδικημάτων που σχετίζονται με την ασφάλεια εργαζομένων, περιβάλλοντος και εγκαταστάσεων”!

Από απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Καβάλα Όϊλ το περασμένο καλοκαίρι. (Φωτό k-tipos.gr)

Στις 10/12/21 η ΠΟΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας) καταδίκασε την τρομοκρατία της εταιρείας και την πρόκληση επεισοδίων και τόνισε ότι η Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία IndustriALL, το Δίκτυο RETUNSEE, και Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία στην Ελλάδα και Εξωτερικό υποστηρίζουν τον αποφασιστικό αγώνα των εργαζομένων. Σήμερα η ΓΣΕΕ καταδίκασε την εισβολή των ΜΑΤ.

«Η Συνομοσπονδία, ζητά από τη Διοίκηση της εταιρείας Εnergean να αλλάξει ρότα και να εγκαταλείψει τις μέχρι τώρα πρακτικές και μεθοδεύσεις της. Η ασφάλεια των εργαζομένων, της τοπικής κοινωνίας και του περιβάλλοντος, πρέπει και επιβάλλεται να αποτελούν προτεραιότητα για κάθε επιχείρηση στη χώρα μας. Οι εργαζόμενοι είναι ανεπίτρεπτο να αντιμετωπίζονται κατασταλτικά σαν να πρόκειται για κοινούς ποινικούς. Εξάλλου ουδέποτε αρνήθηκαν το διάλογο για την εξεύρεση λύσης. Το αντίθετο συνέβη με την εργοδότρια εταιρεία να προχωρά σε μια προσβλητική για την ευνομούμενη χώρα μας επίδειξη αυταρχισμού και ισχύος.
Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να δώσει εντολή απομάκρυνσης των αστυνομικών δυνάμεων. Ένα εργοστάσιο πετρελαίου δεν ενδείκνυται για τέτοιου τύπου “πολεμικά” σκηνικά, ειδικά μετά την ανατίναξη μετασχηματιστή υψηλής τάσης από οβίδα κρότου λάμψης που εκτοξεύτηκε από άνδρες των ΜΑΤ. Προειδοποιούμε ότι δεν πρέπει να υπάρξει ούτε ένας τραυματισμός εργαζομένου. Η ευθύνη θα βαρύνει εξολοκλήρου τη Διοίκηση της εταιρείας και την ΕΛ.ΑΣ, για το σκηνικό που στήθηκε σήμερα τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις ενός εργοστασίου υψηλής επικινδυνότητας».

Όμως η ΓΣΕΕ μαζί με την ΠΟΕ αρνούνται να προτείνουν και οργανώσουν πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις για τη νίκη των των εργαζομένων της Καβάλας.

Περιφρούρηση των εργαζομένων στην Καβάλα Όϊλ. (Φωτό k-tipos.gr)

Για μήνες οι εργαζόμενοι στην Καβάλα Όϊλ (που εκμεταλλεύεται τα πετρέλαια στη θαλάσσια περιοχή του Πρίνου) αγωνίζονται ενάντια στην επιβολή “εργολαβικών σχέσεων εργασίας” μαζικών απολύσεων και 50% μειώσεων μισθών που προσπαθεί να επιβάλει η διεύθυνση της εταιρείας.

Σήμερα το απόγευμα οι εργαζόμενοι στην Καβάλα Όϊλ και αλληλέγγυοι/ες εργαζόμενοι και νεολαία πραγματοποίησαν πορεία στην Καβάλα και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν έξω από το εργοστάσιο στο οποίο έχουν κάνει κατάληψη τα ΜΑΤ.

Η αστυνομία παίρνει καταθέσεις από τον Πρόεδρο και τα 16 μέλη του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων και καταγράφει 170 περίπου εργαζομένους για να σχηματίσει δικογραφία εναντίον τους! Αποφασισμένος ο Πρόεδρος του σωματείου δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι “θα παλέψουν έως το τέλος”.

Για μήνες οι εργαζόμενοι στην Καβάλα Όϊλ (που εκμεταλλεύεται τα πετρέλαια στη θαλάσσια περιοχή του Πρίνου) αγωνίζονται ενάντια στην επιβολή “εργολαβικών σχέσεων εργασίας” μαζικών απολύσεων και 50% μειώσεων μισθών που προσπαθεί να επιβάλει η διεύθυνση της εταιρείας.

Σήμερα το απόγευμα οι εργαζόμενοι στην Καβάλα Όϊλ και αλληλέγγυοι/ες εργαζόμενοι και νεολαία πραγματοποίησαν πορεία στην Καβάλα και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν έξω από το εργοστάσιο στο οποίο έχουν κάνει κατάληψη τα ΜΑΤ.

Η αστυνομία παίρνει καταθέσεις από τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων και καταγράφει 170 περίπου εργαζομένους για να σχηματίσει δικογραφία εναντίον τους! Αποφασισμένος ο Πρόεδρος του σωματείου δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι “θα παλέψουν έως το τέλος”.

Ο Πρόεδρος του σωματείου, 6 μέλη του ΔΣ και 10 εργαζόμενοι θα δικαστούν με αυτόφωρη διαδικασία (μετά από ενέργεια της Εισαγγελίας) στην Καβάλα την Τετάρτη πρωί!

Ενημέρωση Τετάρτη μεσημέρι: Στο δικαστήριο ο Εισαγγελέας διέταξε την απελευθέρωση τους για να διεξαχθεί έρευνα. Προηγούμενα τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά στους συγκεντρωμένους εργαζόμενους έξω από τα δικαστήρια!

Το Εργατικό Κέντρο Καβάλας πρέπει να οργανώσει άμεσα γενική απεργία σ’ όλα τα εργοστάσια και σ’ όλη την πόλη για την πρωτοφανή επίθεση των ΜΑΤ της χούντας Μητσοτάκη. Να καλέσουν σε κινητοποίηση τη νεολαία και τους κατοίκους της Καβάλας με αποκλεισμούς και μπλοκαρίσματα για την απόσυρση των ΜΑΤ, για τη υποστήριξη των εργαζομένων στα πετρέλαια, ως μέρος της πάλης για τη συντριβή των Μνημονίων που επιβάλουν την “ενοικιαζόμενη εργασία” και για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη. –    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s