► ΕΕ, ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΘΑΝΑΤΩΝ!

► ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!

Νοσοκομειακοί σε απεργιακή κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας 21/10/21. Απαιτείται πάλη για την εθνικοποίηση όλου του κλάδου ιδιωτικής υγείας και των φαρμακοβιομηχανιών, με ανάληψη της λειτουργίας των νοσοκομείων από το ίδιο το προσωπικό και τους γιατρούς. Φωτό Ε.Α.

Ο τεράστιος αριθμός θανάτων και κρουσμάτων από την πανδημία κορονοϊού, η κρίση διάλυσης των δημόσιων δομών υγείας και η πίεση από τα συνδικάτα υγειονομικών και γιατρών για αντικειμενική επιστημονική ανάλυση της κατάστασης, οδήγησε τους Θ. Λύτρα (Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου) και Σ. Τσιόδρα (Πανεπιστήμιο Αθήνας) να συντάξουν την επιδημιολογική μελέτη τους για τους θανάτους κορονοϊού στην Ελλάδα στο διάστημα 1 Σεπτέμβρη 2020 – 6 Μάη 2021.

Ο Λύτρας ανακοίνωσε ότι η Μελέτη παραδόθηκε στην Κυβέρνηση τον περασμένο Μάη. Δημοσιεύτηκε στις 13 Δεκέμβρη στον ιστότοπο της επιστημονικής επιθεώρησης Scandinavian Journal of Public Health («Συνολικό φορτίο ασθενών, περιφερειακές ανισότητες και ενδονοσοκομειακή θνησιμότητα διασωληνωμένων ασθενών με COVID-19 στην Ελλάδα, από το Σεπτέμβρη 2020 έως το Μάη 2021», https://doi.org/10.1177/14034948211059968).

Η Ερευνητική Μελέτη των Λύτρα – Τσιόδρα αναφέρει ότι σε σύνολο 3.988 θανάτων από κορονοϊό στο διάστημα 1/9/20 – 6/5/21, 1.535 θάνατοι διασωληνωμένων θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί, και υπογραμμίζει ότι η θνησιμότητα αυξάνεται: 1) 25%-57% ανάλογα με τον αριθμό διασωληνωμένων σε κάθε νοσοκομείο, 2) 35-40% στα νοσοκομεία εχτός Αθήνας, 3) 87% στους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

Η Μελέτη αποδεικνύει ότι η έλλειψη ΜΕΘ και η κατάσταση διάλυσης στα δημόσια νοσοκομεία είναι οι αιτίες χιλιάδων θανάτων που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί.

Η Μελέτη επιβεβαιώνει τις συνεχείς εστιάσεις της ΠΟΕΔΗΝ και αρκετών γιατρών από πέρσι, ότι η άρνηση της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη να ενδυναμώσει το ΕΣΥ, να προσλάβει προσωπικό, να προσφέρει την αναγκαία χρηματοδότηση, να δημιουργήσει ΜΕΘ και να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα υγείας, είναι υπεύθυνη για χιλιάδες θανάτους και για την καταστροφική πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Από απεργιακή κινητοποίηση υγειονομικών. Καλούνται με όλα τα συνδικάτα να οργανώσουν Κέντρα Αγώνα σε κάθε περιοχή για τη διασφάλιση της λειτουργίας των νοσοκομείων και την οργάνωση πάλη ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη! Φωτό Ε.Α.

Η ΕΕ, η απάνθρωπη λιτότητα των Μνημονίων που εφαρμόζει διχτατορικά η χούντα Μητσοτάκη είναι οι ένοχοι της εγκληματικής πολιτικής για τον κορονοϊό που παρά τους εμβολιασμούς θερίζει και θανατώνει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό!

Και ενώ η Κομισιόν στις Βρυξέλες και η χούντα Μητσοτάκη, όπως όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ, γνωρίζουν από τις επιστημονικές μελέτες – όπως αυτή των Λύτρα – Τσιόδρα – τα αίτια της εξάπλωσης και των δεκάδων θανάτων από την πανδημία κορονοϊού, συνειδητά αρνούνται να χρηματοδοτήσουν και να ενισχύσουν με κάθε τρόπο τη δημόσια υγεία και τα συστήματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, νοσοκομείων κ.α.

Αντίθετα αποφασίζουν επιπρόσθετα μέτρα διάλυσης όλου του κλάδου δημόσιας υγείας, με συνεχή υποχρηματοδότηση, ιδιωτικοποίηση, επιβολής ΣΙΔΤ, απολύσεων προσωπικού και γιατρών και σήμερα 7.000 υγειονομικοί εκδιώχτηκαν επειδή αρνήθηκαν τον παράνομο καταναγκαστικό εμβολιασμό!

Αυτές είναι οι εγκληματικές και απάνθρωπες διαταγές της Κομισιόν και των τραπεζιτών που ψήφισαν με τα Μνημόνια όλα τα καπιταλιστικά κόμματα στην Ελλάδα, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και τα πολιτικά ρετάλια του συστήματος.

Ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του, με γκεμπελικά ψέματα παραμένουν κυνικοί υποστηριχτές της ΕΕ και των Μνημονίων, ένοχοι εγκληματικής απάνθρωπης πολιτικής και πράξεων, γιατί γι’ αυτούς εκατομμύρια άνθρωποι πρέπει να εξαθλιωθούν και να πεθάνουν από την ανεργία και φτώχεια, για να σωθεί και να επιβιώσει ο χρεοκοπημένος ελληνικός καπιταλισμός με ανθρωποθυσίες!

Η νεολαία στην πρώτη τη γραμμή του αγώνα για την ανατροπή Μητσοτάκη. Από τη μαζική πορεία στην Αθήνα 10.000 νεολαίας στις 6/12/21 για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία Αλέξη Γρηγορόπουλου και της Εξέγερσης της Νεολαίας. Φωτό Ε.Α.

Η αντίσταση και η οργή των εργαζομένων και της νεολαίας στην Ελλάδα και σ’ όλη την Ευρώπη, είναι σε πορεία έκρηξης και εξέγερσης από το δολοφονικό συνδυασμό πανδημίας-ανεργίας-φτώχειας-διχτατορικών μέτρων.

Καθώς απουσιάζει ένα μαζικό επαναστατικό κίνημα και κόμμα που θα καλέσει σε αγώνα ανατροπής χούντας Μητσοτάκη, Μνημονίων και καπιταλισμού, η επαναστατική οργή ξεχειλίζει μέσα από παράδοξες οδούς όπως του πρώην βουλευτή και υπουργού ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλή, ο οποίος ψήφισε τα Μνημόνια των ΕΕ-ΔΝΤ στις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ.   

Στη Βουλή την Πέμπτη ο Κουρουμπλής κατονόμασε την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους βουλευτές της ως “δολοφόνους”. Αρνήθηκε να αποσύρει τις κατηγορίες του και αργότερα διευκρίνισε (στον Σκάϊ) πως «δεν είπε σε κανέναν ότι είναι δολοφόνος αλλά ότι οι πολιτικές που ασκούνται είναι δολοφονικές, και πως τα λεγόμενά του αποτελούσαν μια “κραυγή αγωνίας” διότι πεθαίνουν άνθρωποι αβοήθητοι εκτός ΜΕΘ».

Η λαϊκή οργή και η Μελέτη Λύτρα – Τσιόδρα δικαιώνουν τους χαραχτηρισμούς του Κουρουμπλή.

Και ενώ η χούντα Μητσοτάκη παραπαίει από τους εκατοντάδες θανάτους, την ανεργία και φτώχεια, και πνίγεται στα δικά της γκεμπελικά ψέματα, ο Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ τρέχουν αμέσως και καταδικάζουν τον Κουρουμπλή! Είναι κι αυτοί, οι φανατικοί υποστηριχτές των Μνημονίων, ένοχοι!

Η Κυβέρνηση είναι σε μεγάλη κρίση που μπορεί εύκολα στις σημερινές συνθήκες να μετατραπεί σε κατάρρευση! Το μέγεθος της κρίσης φάνηκε στη Σύνοδο της ΕΕ, την Παρασκευή, όπου οι ηγέτες των κρατών διαφώνησαν μεταξύ τους σε όλα τα ζητήματα.

Σήμερα Σάββατο στη Βουλή ο Τσίπρας αποκάλεσε την κυβέρνηση Μητσοτάκη “κυβέρνηση ενόχων” και ζήτησε για πρώτη φορά την παραίτηση της και εκλογές!

Ο Προϋπολογισμός 2022 της χούντας Μητσοτάκη, με τεράστιες περικοπές στη δημόσια υγεία αλλά μεγάλες στρατιωτικές δαπάνες για το ΝΑΤΟ, ψηφίστηκε από τους 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ενώ οι 142 βουλευτές της Αντιπολίτευσης καταψήφισαν.

Από την απεργιακή συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας 21/10/21. Φωτό Ε.Α.

Η ηγεσία του ΚΚΕ, ανίκανη να κατανοήσει την κρισιμότητα της πολιτικής κατάστασης (θεωρεί ότι η οικονομική κρίση ξεπεράστηκε!) και της κολοσιαίας υγειονομικής κρίσης, αφήνει την υπόθεση Κουρουμπλή στην άκρη.

Όπως έδειξε η στάση της τους περασμένους δυο μήνες στις μαζικές απεργίες και διαδηλώσεις, προκλητικά προσπαθεί να αδρανοποιήσει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας, να τις κρατήσει στο πανάθλιο επίπεδο απλής διαμαρτυρίας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική!

Πρόκειται για μια προδοτική πολιτική που κρατά τους εργαζομένους πίσω, σπέρνει ψευδαισθήσεις και οδηγεί σε απογοήτευση. Είναι η άλλη όψη της προδοτικής υποταγής της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων στα Μνημόνια και στις διαταγές της ΕΕ.

Η κρατική γκεμπελική προπαγάνδα για τον κορονοϊό θα γίνεται όλο και πιο μεταφυσική και αντιεπιστημονική με αισχρές επιθέσεις σε γιατρούς και επιστήμονες.

Γιατί η πανδημία κορονοϊού, όπως τόνισαν πέρσι ο Σόϊμπλε και η Λαγκάρντ, είναι η “ευκαιρία”, για τη διάλυση των δημόσιων δομών υγείας, παιδείας, πρόνοιας, για την υποταγή των συνδικάτων, για ρατσισμό διχασμού των εργαζομένων και νεολαίας, για διχτατορική συγκρότηση κυβερνήσεων “έκτακτης ανάγκης” με τη βία των ΜΑΤ, στρατού και δικαστηρίων.

Αυτή είναι η αντεπανάσταση της ΕΕ και του καπιταλισμού για να επιβιώσει!

Σήμερα η εργατική τάξη και νεολαία πρέπει να αγωνιστούν ενάντια στις προδοσίες της ΓΣΕΕ, ενάντια στην ηττοπάθεια των ΚΚΕ και Αριστερών, με ένα σαφές πρόγραμμα ενοποιημένων κινητοποιήσεων οργάνωσης Κέντρων Αγώνα σε κάθε περιοχή για το συντονισμό της πάλης των εργαζομένων και νεολαίας.

Παράλληλα τα αγωνιστικά σωματεία να καλέσουν σε μια Πανελλαδική Πανεργατική Συνέλευση σωματείων, νεολαίας, φοιτητών, αγροτών, μικρομεσαίων για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας συντριβής των Μνημονίων και των αντεργατικών νόμων και ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη με προοπτική την εργατική εξουσία και την έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ.-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s