► ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΝΟ!

ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΡΙΕΤΗ ΣΣΕ ΜΕ 0% ΓΙΑ ΤΟ 2020 & 2021, 3% ΓΙΑ ΤΟ 2022, ΜΕ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΣΤΟ 5%!

ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ!

Το πανό της ΠΕΝΕΝ στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση. Φωτο Ε.Α.

Μετά από τετραήμερη απεργία με συμμετοχή 100%, η ηγεσία της ΠΝΟ (Πανελλήνια Ναυτεργατική Ομοσπονδία) σήμερα Δευτέρα μεσημέρι αποδέχτηκε να υπογράψει τριετή ΣΣΕ 2020-2022 με αυξήσεις 0%-0%-3% σε μια περίοδο πληθωρισμού 5% και τρομαχτικής επίθεσης με διχτατορικούς αντεργατικούς νόμους της χούντας Μητσοτάκη στο εισόδημα και τα δικαιώματα των εργατικών οικογενειών.

Η πρόταση των σωματείων ΠΕΝΕΝ και ΠΕΜΕΝ για συνέχιση της απεργίας με νέα 24ωρη πήρε 5 ψήφους αλλά καταψηφίστηκε από το μπλοκ των 9 σωματείων που υποστηρίζουν τον ΓΓ της ΠΝΟ Μανώλη Τσικαλάκη (Ένωση Πλοιάρχων) που πλέει στην προδοτική πορεία της ΓΣΕΕ υποταγής στα Μνημόνια και στα συμφέροντα των εφοπλιστών.

Από τη σημερινή (Δευτέρα πρωί) απεργιακή συγκέντρωση των ναυτεργατών στο λιμάνι Πειραιά. Φωτό Ε.Α.

Προηγούμενα, σήμερα το πρωί οι ναυτεργάτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο λιμάνι Πειραιά με τους Προέδρους ΠΕΝΕΝ Αντώνης Νταλακογιώργος και ΠΕΜΕΝ Θανάση Ευαγγελάκη να απαιτούν κλιμάκωση της απεργίας για την ικανοποίηση όλων των διεκδικήσεων των ναυτεργατών (σύνθεση πληρωμάτων, αντεργατικοί νόμοι κ.α.).

Οι ναυτεργάτες γυρίσουν στα πλοία με ψηλά το κεφάλι αφού έδωσαν ένα σημαντικό αγώνα που δυνάμωσε την ενότητα και μαχητικότητά τους.

Για να μη χαθούν τα διδάγματα από αυτή την απεργία, που ήταν μέρος του απεργιακού κύματος ντιλιβεράδων, λιμενεργατών ΚΟΣΚΟ, υγειονομικών, εκπαιδευτικών, εργατών ΛΑΡΚΟ και ΔΕΗ, εργαζομένων ΕΛΤΑ, τα αγωνιστικά σωματείων των ναυτεργατών να πάρουν άμεσα πρωτοβουλία και να καλέσουν σε εργατική σύσκεψη για τη δημιουργία ενός Κέντρου Αγώνα που θα συσπειρώσει όλα τα εργατικά σωματεία, αλλά και τη νεολαία και φορείς κατοίκων, ενάντια στις προδοτικές πολιτικές, ενάντια στην υποταγμένη γραφειοκρατία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, για τη συντριβή των Μνημονίων και την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη. –   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s