► ΖΗΤΩ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2008! ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΕΥΤΕΡΑ 6/12, 6 μ. μ. ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!

ΜΑΘΗΤΕΣ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΓΟΝΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!

Από τη μεσημεριάτικη πορεία 1.500 μαθητών και φοιτητών στην Αθήνα με συνθήματα ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και στη βια και δολοφονίες της αστυνομίας. Φωτό Ε.Α.

ΔΙΑΛΥΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ! ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΩΝ!

Από την πολιορκία της νεολαίας στο κεντρική αστυνομική διεύθυνση Πειραιά, 7/12/2008.

Στις 6 Δεκέμβρη 2008, καθώς η τραπεζική και οικονομική κατάρρευση του καπιταλισμού εξαπλωνόταν από τις ΕΠΑ σ’ όλο τον κόσμο, ο 16χρονος μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα με το υπηρεσιακό του ρεβόλβερ.

Την επόμενη μέρα 20.000 νεολαία και εργατική τάξη διαδήλωσε από το Πολυτεχνείο στη ΓΑΔΑ. Ο τότε πρωθυπουργός της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής διέταξε τα ΜΑΤ να επιτεθούν με απίστευτη αγριότητα στην πορεία.

Ακολούθησε γενική εξέγερση της νεολαίας, των μαθητών και φοιτητών για περίπου δυο μήνες με σχεδόν καθημερινές διαδηλώσεις και συγκρούσεις.

Η τότε Γ.Γ. του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα χαραχτήρισε την εξεγερμένη νεολαία “προβοκάτορες” και “πράχτορες”!

Από τη διαδήλωση μαθητών/τριών στην Αθήνα 6/12/2019. Φωτό Ε.Α.

Ο δολοφόνος Κορκονέας φυλακίστηκε για 11 χρόνια, αλλά τα περίστροφα των αστυνομικών του καπιταλιστικού κράτους παραμένουν στα χέρια των ΜΑΤ κ.α. Στις 22 Οχτώβρη 2021, 38 αστυνομικές σφαίρες των ΔΙΑΣ δολοφόνησαν τον 18χρονο Νίκο Σαμπάνη στο Πέραμα.

Από το 2008 η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει χρεοκοπήσει τον καπιταλισμό που επιβιώνει με την “ποσοτική χαλάρωση”, το τύπωμα πλασματικών χρημάτων από τις κεντρικές τράπεζες ΕΠΑ, Αγγλίας, ΕΕ, Ιαπωνίας.

Από το 2010 στην Ελλάδα η ΕΕ και το ΔΝΤ επέβαλαν τα απάνθρωπα Μνημόνια λιτότητας καταστροφής της νεολαίας και εργατικής τάξης, όπως και σε μια σειρά άλλες χώρες με χρεοκοπημένες κυβερνήσεις και τράπεζες. H Ελλάδα μετατράπηκε σε αποικία της Κομισιόν.

Η Εξέγερση της νεολαίας του 2008-9 συνεχίστηκε ακόμη πιο μαζικά με την αντίσταση δεκάδων γενικών απεργιών και εκατοντάδων χιλιάδων στους δρόμους το 2010-14.

Από τη μεγάλη διαδήλωση στην Αθήνα το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη 2019. Φωτό Ε.Α.

Το κίνημα τσάκισε την κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου, έστειλε στα σκουπίδια το ΠΑΣΟΚ αλλά προδόθηκε από τη μνημονιακή χούντα των Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ και από τη ξεπουλημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ομοσπονδίες.  

Η νεολαία με συνεχείς κινητοποιήσεις διάλυσε και τη Χρυσή Αυγή.   

Η φλόγα της Αντίστασης και της Εξέγερσης παραμένει καυτή στη σημερινή περίοδο της χούντας Μητσοτάκη των διχτατορικών νόμων, των περιστρόφων και της βίας ΔΡΑΣΗ-ΔΙΑΣ–ΜΑΤ κ.α.

Η χούντα Μητσοτάκη εκμεταλλεύεται την πανδημία κορονοϊού για να διαλύσει τη δημόσια υγεία, παιδεία, πρόνοια, εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Αστυνομικοί της ΔΡΑΣΗ επιτίθενται με χημικά στους νεολαίους στην πλατεία Συντάγματος, 6 Δεκέμβρη 2020.

Το καπιταλιστικό σύστημα έχει χρεοκοπήσει! Για μια δεκαετία έχει εξαπολύσει τη πιο βάρβαρη επίθεση στη νεολαία, εργατική τάξη, αγρότες, μικροεπαγγελματίες και στους λαούς του κόσμου.

Απειλεί με πολέμους τη Ρωσία και την Κίνα για να επιλύσει τη θανάσιμη κρίση του.

Αλλά έχει αποτύχει να υποτάξει τη νεολαία και τους εργαζόμενους.

Τώρα είναι η περίοδος συγκρότησης από τη νέα γενιά και τους αγωνιστές ενός επαναστατικού κόμματος της Τέταρτης Διεθνούς για τη σοσιαλιστική επανάσταση.

Τώρα είναι η ώρα οργάνωσης της αντίστασης και των απεργιών σε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη για τη συντριβή των Μνημονίων για έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ! –

Από τη χτεσινή (Παρασκευή) απεργιακή πορεία πανεπιστημιακών στο Λονδίνο. Φωτό  Μ.V.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Μεγάλη απεργιακή πορεία πανεπιστημιακών (καθηγητών, λεκτόρων, επικουρικών) χτες Παρασκευή 3 Δεκέμβρη στο κέντρο του Λονδίνου. Στην απεργία συμμετείχαν 58 πανεπιστήμια στα οποία πάνω από 50% των καθηγητών ψήφισε για απεργία (σύμφωνα με αντεργατικό νόμο). Οι πανεπιστημιακοί αγωνίζονται για τις συντάξεις τους και ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Θα υπάρξει νέος γύρος απεργιακών κινητοποιήσεων το Γενάρη 2022.

Στην απεργιακή συγκέντρωση οι ηγέτες του σωματείου των πανεπιστημιακών (University and College Union) μίλησαν με τις γνωστές δήθεν αγωνιστικές κορώνες χωρίς να προσφέρουν πρόγραμμα αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση των Τόρις του πρωθυπουργού Μπ. Τζόνσον. Αυτό όμως το τόλμησε ο προσκλημένος συνδικαλιστής του σωματείου RΜΤ (μεταφορές, λιμάνια κ.α.) που κάλεσε σε ενωμένο αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση. –   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s