► Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ!

ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

Η νεολαία στην πρώτη τη γραμμή! Από τη μεγάλη πορεία για την Εξέγερση του Πολυτεχνείου, 17/11/2021. Φωτό Ε.Α.

Την περασμένη Τετάρτη (24/11) δημοσιοποιήθηκε η Έκθεση της μνημονιακής επιτροπής Ενισχυμένης Εποπτείας του Διευθυντηρίου της ΕΕ για την Ελλάδα. Η Έκθεση είναι θετική και στις επόμενες βδομάδες θα επικυρωθεί (Γιουρογκρούπ κλπ) ώστε να κατατεθεί η επόμενη δόση δανείων που παρουσιάζεται στον Προϋπολογισμό ως «έσοδα»!

Οι παρατηρήσεις της Ενισχυμένης Εποπτείας υμνούν την κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη των απάνθρωπων μέτρων λιτότητας δηλ., τις «μεταρρυθμίσεις» με άγριες περικοπές σε υγεία, παιδεία, πρόνοια, τα «αντιμονοπωλιακά μέτρα για την ενίσχυση του ανταγωνισμού» δηλ. τις ιδιωτικοποιήσεις-ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και της ΔΕΗ, τη «διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού στη δημόσια διοίκηση» δηλ. τις μαζικές απολύσεις των «έκτακτων» σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, και την παροχή αδειών για εκμετάλλευση μέσα σε δάση, παραλίες και προστατευόμενες φυσικές ή αστικές περιοχές κ.α.

Η επιτροπή Ενισχυμένης Εποπτείας δίνει συγχαρητήρια στη χούντα Μητσοτάκη και για την τεράστια μείωση στα επιδόματα αναπηρίας αλλά κύρια για τους διχτατορικούς αντεπαναστατικούς νόμους απαγόρευσης απεργιών και κινητοποιήσεων (νόμοι Χατζηδάκη), αστυνομίας στα πανεπιστήμια, διάλυσης του δημόσιου σχολείου (νόμοι Κεραμέως)!

Από την απεργιακή διαδήλωση εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ και υποστηριχτών στην Αθήνα 13/11/2021. Φωτό Ε.Α.

Αλλά η επιτροπή των επικυρίαρχων ασκεί και κριτική! Κατέγραψε «καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις του χρηματοπιστωτικού τομέα» δηλαδή στα «κόκκινα δάνεια» και στις τράπεζες (για να περάσουν στα χέρια των διεθνών χετζ-φαντς), επίσης «καθυστερήσεις μεταρρυθμίσεων» στη Δικαιοσύνη (ουσιαστικά να μην δικάζονται και τιμωρούνται οι καπιταλιστές και τραπεζίτες), και – στην καρδιά τής πανδημίας κορονοϊού με τα δημόσια νοσοκομεία να έχουν κλατάρει – περαιτέρω μεγάλες περικοπές στη χρηματοδότηση της δημόσιας υγειονομικής περίθαλψης!

Όλα αυτά – και άλλα όπως οι αρπαγές σπιτιών και μαγαζιών, οι αυξήσεις τιμών, οι συνεχείς μαζικές απολύσεις, οι μειώσεις μισθών – η επιτροπή Ενισχυμένης Εποπτείας απαιτεί να επιτευχθούν στο πρώτο μισό του 2022, και διατάζει «δημοσιονομική σύνεση» στον Προϋπολογισμό του 2022 (συζητείται στη Βουλή στις 14 Δεκέμβρη), δηλαδή εντατικοποίηση της επίθεσης της χούντας Μητσοτάκη σε μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα.

Υγειονομικοί σε απεργιακή κινητοποίηση 21/10/2021 στο Υπουργείο Υγείας. Φωτό Ε.Α.

Όπως έγινε γνωστό στις Επιτροπές της Βουλής, το σχέδιο του Προϋπολογισμού 2022 περιλαμβάνει τεράστιες φοροελαφρύνσεις για το κεφάλαιο και μεγάλες χρηματοδοτήσεις στις επιχειρήσεις από τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ.

Αντίθετα νέοι φόροι, κύρια έμμεσοι – δηλαδή αυξήσεις φόρου στα καταναλωτικά αγαθά – θα επιβληθούν παράλληλα με περικοπές σε υγεία, παιδεία, πρόνοια, κοινωνική ασφάλιση, στα επιδόματα ανεργίας κ.α., ενώ ψίχουλα υπολογίζονται για έργα υποδομών και προστασία της Φύσης.

Από την τεράστια απεργιακή πορεία των εκπαιδευτικών 11/10/2021 ενάντια στους νόμους Κεραμέως της χούντας Μητσοτάκη. Η δεξιά, πασοκική και συριζαία ηγεσία της ΟΛΜΕ ξεπούλησε τη συνέχιση της απεργίας παρά τη θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών. Φωτό Ε.Α.

Για τον πόλεμο που ετοιμάζεται, η χούντα Μητσοτάκη αυξάνει το στρατιωτικό προϋπολογισμό και τις υπηρεσίες προς το ΝΑΤΟ.

Η Κομισιόν φωνάζει για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, πάνω από 210% του ΑΕΠ (το δεύτερο υψηλότερο στον κόσμο μετά την Ιαπωνία) αλλά αυτό προήλθε κύρια από τα μνημονιακά δάνεια ΕΕ – ΔΝΤ από το 2010, για να σωθούν οι ευρωπαϊκές και ελληνικές τράπεζες που είχαν δανείσει τη χρεοκοπημένη Ελλάδα.

Ναυτεργάτες της ΠΕΝΕΝ προσέρχονται στην απεργιακή συγκέντρωση στο λιμάνι Πειραιά 11/11/2021. Η ηγεσία της ΠΝΟ πρόδωσε τον αγώνα τους. Φωτό Ε.Α.

Μόνο που σήμερα η Κομισιόν και η χούντα Μητσοτάκη – όπως όλες οι χώρες της ΕΕ – αντιμετωπίζουν την επαναστατική διάθεση εξέγερσης της εργατικής τάξης και νεολαίας (στην Ελλάδα όπως φάνηκε στις πρόσφατες απεργίες) αλλά και την παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού που με τα κατασταλτικά μέτρα κατά της πανδημίας (μείωση παραγωγής τεράστια προβλήματα διανομής και μεταφορών κύρια για τα προϊόντα της Κίνας), έχει κατά πολύ χειροτερέψει.

Στη Μπλακ Φράντεϊ, την περασμένη Παρασκευή, τα χρηματιστήρια τάβαψαν μαύρα! Μεγάλες βουτιές σε Ντάου Τζόουνς -2,5%, Σίτι -3,6%, Φρανκφούρτη –4,1%, λόγω της εμφάνισης του νέου κορονοϊού. Μετοχές τραπεζών, αεροπορικών εταιρειών και μεταφορών–διανομής γκρεμίστηκαν. Στην Αθήνα το χρηματιστήριο βούτηξε -4,4%, οι τράπεζες -6,4% και η Aegean -6,7%, συνολικά 3 δισ. ευρό εξανεμίστηκαν. 

Όμως από τις αρχές του 2021 η Νέα Υόρκη, το Σίτι και η Φρανκφούρτη έχουν κερδίσει από +7% (Σίτι) έως +15,5% (Ντάου Τζόουνς). Ένα παρόμοιο “κραχ” είχαν πάθει τα χρηματιστήρια και πέρσι στην πρώτη εμφάνιση του κορονοϊού (άνοιξη 2020).

Από την απεργιακή κινητοποίηση 22/9/2021 των ντιλιβεράδων της efood που κέρδισε τον αγώνα.

Τα χρηματιστήρια του παγκόσμιου καπιταλισμού παρουσιάζονται να ανεβαίνουν στην περίοδο της μεγαλύτερης κρίσης του καπιταλισμού! Αυτό εξηγείται ως προϊόν της «ποσοτικής χαλάρωσης» των κεντρικών τραπεζών που τυπώνουν πλασματικό χρήμα και το διοχετεύουν με 0% επιτόκιο σε τράπεζες και μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες το «επενδύουν» σε ουσιαστικά χρεοκοπημένες εταιρείες «ζόμπι» που επιβιώνουν μ’ αυτό τον τρόπο.

Αποτέλεσμα, μια κολοσιαία «φούσκα» $20-30 τρισ., χρήματα (κεφάλαια) χωρίς αντίκρισμα που κρέμεται ως Δαμόκλειος Σπάθη πάνω από το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα.   Για να αποφύγουν τον αποκεφαλισμό, ο αμερικάνικος και ευρωπαϊκός ιμπεριαλισμός ετοιμάζουν πόλεμο ενάντια στη Ρωσία και Κίνα, παράλληλα με το βάρβαρο ταξικό πόλεμο στην εργατική τάξη, νεολαία, αγρότες, μικροεπαγγελματίες και συνταξιούχους.  

Λιμενεργάτες της ΚΟΣΚΟ χαιρετούν σε συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα 4/11/2021 μετά την απεργία τους. Φωτό 902.gr

Η χούντα Μητσοτάκη-Νέας Δημοκρατίας στόχο έχει τη συντριβή τής εργατικής τάξης και νεολαίας ακόμη και με εμφύλιο πόλεμο, γι’ αυτό θα παίρνει όλο και πιο αντιδραστικά μέτρα και θα σπέρνει ρατσισμό και ατομισμό καθώς συμπολίτες μας θα πεθαίνουν από αρρώστιες και φτώχεια.

Τώρα είναι ώρα συγκρότησης τής αντίστασης των εργαζομένων και της νεολαίας σε ενιαίο μέτωπο με οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη και τη συντριβή των μνημονίων.

Τώρα είναι η περίοδος ίδρυσης από τους αγωνιστές της νέας γενιάς και από τους εργαζομένους ενός επαναστατικού κόμματος της Τέταρτης Διεθνούς για τη σοσιαλιστική επανάσταση.

Για να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή του καπιταλισμού για εργατική κυβέρνηση, για την εθνικοποίηση του κλάδου ιδιωτικής υγείας, τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο και διαχείριση, για κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας με έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ.-      

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s