► ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ OI ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΨΗΦΙΣΑΝ ΤΑ ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

ΔΙΚΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΠΕΡΣΙ ΣΕ ΣΕΠΟΛΙΑ (ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ) ΚΑΙ ΕΞΑΡΧΕΙΑ (ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ)!

ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ 6 ΠΟΛΕΙΣ (ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΓΙΑΝΝΕΝΑ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΧΑΝΙΑ) ΜΕ 105 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ!

Από τις μαζικές συλλήψεις αγωνιστών στο κέντρο της Αθήνας στις 17/11/2020. Φωτό Κώστας Τσιρώνης

Με κατηγορίες από τις διχτατορικές διατάξεις της χούντας Μητσοτάκη – απαγόρευσης “συναθροίσεων” πέρσι στην επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου (19/11/20) και της πορείας για τη δολοφονία από αστυνομικό του 16χρόνου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου (Εξάρχεια 6/12/20) – δικάζονται αγωνιστές και νεολαία γιατί στάθηκαν συνεπείς με το παλλαϊκό αίσθημα δημοκρατικής ηθικής και πολιτικής αντίστασης στον αυταρχισμό και την καταστολή!

Η αστυνομία και η δικαιοσύνη τής μνημονιακής κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη-Νέας Δημοκρατίας δικάζει αυτές τις μέρες στην Αθήνα 4 νεολαίους που συνελήφθησαν αναίτια από τα ΜΑΤ-ΔΙΑΣ μετά τη διαδήλωση στα Σεπόλια στην περσινή επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Στις 29 Νοέμβρη δικάζονται 62 κατηγορούμενοι/ες στην Αθήνα μετά από πογκρόμ συλλήψεων των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ σε αγωνιστές στα Εξάρχεια που ήθελαν να εξασκήσουν το δημοκρατικό τους συνταγματικό δικαίωμα να διαδηλώσουν στις 6/12/2020 στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Συλλήψεις αγωνιστών στο κέντρο της Αθήνας 17/11/20. Φωτό Μάριος Λώλος.

Μεταξύ των 62 κατηγορουμένων αγωνιστών είναι και 12 μέλη του ΚΚΕ (μ-λ).  Για “παράνομη συνάθροιση” θα δικαστούν επίσης δεκάδες αγωνιστές την επόμενη περίοδο σε Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Χανιά, Ρέθυμνο, Καλαμάτα επειδή παραβίασαν τις διχτατορικές απαγορεύσεις που είχε επιβάλλει η χούντα Μητσοτάκη με δικαιολογία τον κορονοϊό. [Ενημέρωση: δίκη αναβλήθηκε για τις 16/9/2022]

► Όλοι/ες και τα εργατικά σωματεία και φορείς με τα πανό τους στη συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους κατηγορούμενους το Σάββατο 27 Νοέμβρη, 11.30 π.μ. στην πλατεία Καλογήρων στη Δάφνη, που οργάνωσε το ΚΚΕ (μ-λ) και υποστηρίζουν τοπικές συλλογικότητες.   

► Όλοι/ες τη Δευτέρα 29 Νοέμβρη, 10.30 π.μ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων στη δίκη των 62 αγωνιστών/τριών. Τα εργατικά σωματεία με τα πανό τους να δώσουν το παρόν!

Από την έφοδο ΜΑΤ-ΔΙΑΣ σε πολυκατοικία και σε κατάστημα στα Εξάρχεια καθώς κυνηγούσαν αγωνιστές στις 6/12/2020.

Η δίκη των τεσσάρων νεολαίων (2 φοιτητές, 1 φοιτήτρια, 1 εργαζόμενος) που συνελήφθησαν στα Σεπόλια στις 17/11/2020, ξεκίνησε στις 13 Οχτώβρη με καταθέσεις αστυνομικών, αντιφατικές προς τις γραφτές τους καταθέσεις, και «σε πλήρη αντίθεση με αυτόπτες μάρτυρες και το οπτικό και ηχητικό υλικό που έχει έρθει στη δημοσιότητα» όπως αναφέρει η Επιτροπή.

Στη δεύτερη συνεδρίαση της δίκης (1/11) εμφανίστηκαν αρκετοί αστυνομικοί με πολιτικά οι οποίοι απειλούσαν και έβριζαν.  

Το πανό της ΚΕΔΔΑ στα δικαστήρια 24/11/21. Φωτό ΚΕΔΔΑ.

Στην τρίτη συνεδρίαση της δίκης, 24/11, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση αλληλέγγυων στους αγωνιστές στα δικαστήρια Ευελπίδων. Κι άλλοι αστυνομικοί κατέθεσαν ενάντια στους 4 κατηγορούμενους.

Στη δίκη οι συνήγοροι υπεράσπισης έχουν καταθέσει 154 ψηφίσματα αλληλεγγύης και ανακοινώσεις υποστήριξης στους αγωνιστές από εργατικά σωματεία, συλλογικότητες και προσωπικότητες που καταδικάζουν τις απαγορεύσεις και τις αστυνομικές διώξεις.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Δεκέμβρη, κτίριο 13 αίθουσα 3 δικαστήρια Ευελπίδων, με καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης και απολογίες των κατηγορουμένων. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s