► 20.000 ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!

► ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΤΙ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Μέρος του φοιτητικού μπλοκ στη σημερινή πορεία 48 χρόνια από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου. Φωτό Ε.Α.

Με συνεχή συνθήματα ενάντια στον Αμερικανικό και Ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό, ενάντια στην αστυνομοκρατία και βία των ΜΑΤ, με οδηγό το «εμπρός για τής γενιάς μας τα Πολυτεχνεία!», πάνω από 20.000 φοιτητές, μαθητές, νεολαία, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές συμμετείχαν στη φετινή πορεία για την Εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ήταν μια μαχητική διαδήλωση που συνέχισε τον αγώνα των πρόσφατων μαζικών κινητοποιήσεων και απεργιών των εργαζομένων. Η πορεία έκφρασε την αποφασιστικότητα των φοιτητών και νεολαίας για επικείμενη μετωπική σύγκρουση με τη μνημονιακή κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη-Νέας Δημοκρατίας.

Στρατευμένοι φοιτητές στη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Η κεφαλή της πορείας συντάχτηκε μπροστά από το Ιστορικό Μουσείο (Σταδίου) με το πανό των φ. σ. ΕΜΠ να αναφέρει, «Η νεολαία μάχεται ενάντια στην κυβερνητική πολιτική για μια καλύτερη προοπτική», ένα ρεφορμιστικό σύνθημα σε αντίθεση με την ανατροπή που πρέσβευε η εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Μαζί και αντιπροσωπείες του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 και του Εθνικού Συβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Ακολούθησε το πανό των φ.σ. Νομικής, Φυσικού, Γεωπονικής, Βιολογικού, Γεωλογικού, ΤΕΑΠΗ που ανάφερε «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» και συνθήματα κατά των νόμων Χατζηδάκη – Κεραμέως και την αστυνομική καταστολή.

Το πανό των φ. σ. ΕΜΠ στη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Πίσω τους συγκροτήθηκαν με τα πανό τους αντιπροσωπείες της ΟΛΜΕ και συλλόγων εκπαιδευτικών, αντιπροσωπείες εργαζομένων νοσοκομείων, κόμματα της Αριστεράς, αναρχικές συλλογικότητες, μεγάλο μπλοκ των ΚΚΕ, ΚΝΕ και ΠΑΜΕ, και στο τέλος μικρό μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ, ΔΙΑΣ κ.α. είχαν παραταχθεί στο κέντρο της Αθήνας, στο Σύνταγμα και στην Πρεσβεία των ΕΠΑ. –

Το πανό του ΣΦΕΑ στη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Ακολουθεί το κείμενο τής προκήρυξης τής Εργατικής Αντίστασης που μοιράστηκε στη σημερινή πορεία:

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ! ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΕΞΩ ΕΕ & ΝΑΤΟ, ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Ο φετινός γιορτασμός τής Εξέγερσης του Πολυτεχνείου εκφράζει τις μαχητικές απεργίες και μαζικές διαδηλώσεις των ντιλιβεράδων, των υγειονομικών, των εκπαιδευτικών, των λιμενεργατών της ΚΟΣΚΟ, των ναυτεργατών, των εργατών στη ΛΑΡΚΟ και των φοιτητών, μαθητών και νεολαίας ενάντια στη μνημονιακή κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη–Νέας Δημοκρατίας.

Η Αντίσταση τής εργατικής τάξης και τής νεολαίας αναπτύσσεται με μαχητικούς αγώνες στο δρόμο των στόχων του Νοέμβρη: Γενική Απεργία για την ανατροπή της σημερινής χούντας Μητσοτάκη και των αντεργατικών – αντιφοιτητικών νόμων, έξω η ΕΕ και το ΝΑΤΟ!

Από τη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Σε πείσμα των πεσιμιστών που δηλώνουν ότι το εργατικό και φοιτητικό κίνημα “ηττήθηκε”, η νεολαία και οι εργαζόμενοι είναι στο δρόμο εξέγερσης ενάντια στη μαζική ανεργία, φτώχεια, μισθούς πείνας και αστυνομοκρατία. Είναι ώρα οργάνωσης μιας Πανεργατικής Πανελλαδικής Συνέλευσης εργατικών σωματείων και νεολαίας, ενός Κέντρου Αγώνα για το συντονισμό του αγώνα συντριβής των μνημονίων με ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη – Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα σε κάθε περιοχή θα συγκροτηθούν Λαϊκές Συνελεύσεις (Συμβούλια Δράσης) κατοίκων, σωματείων και φορέων που θα σχηματίσουν και Ομάδες Αυτοάμυνας ενάντια στους ρατσιστές-φασίστες. Για τη διάλυση ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και αστυνομίας που καλύπτουν τους φασίστες, για Εργατική Πολιτοφυλακή.

Σ’ αυτή την πάλη θα συντριβεί η προδοτική ηγεσία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και των ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ που συμμαχούν με τη Δεξιά στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, και στον τερματισμό των απεργιών.

Πανό φοιτητικών συλλόγων στη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Η χούντα Μητσοτάκη έχει αφήσει την πανδημία ανεξέλεγκτη, διαλύει το ΕΣΥ και κατηγορεί τους ανεμβολίαστους. Αλλά είναι η ίδια η εγκληματική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι εγκληματικά υπεύθυνη για τους θανάτους κορονοϊού και την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας.

Για εθνικοποίηση όλου του κλάδου ιδιωτικής υγείας, να αναλάβουν οι υγειονομικοί και οι γιατροί τη διεύθυνση των νοσοκομείων.

Η χούντα Μητσοτάκη εκμεταλλεύεται την πανδημία και με διαταγές του διευθυντηρίου τής ΕΕ συνεχίσει την αντεπανάσταση για το τσάκισμα όλων των δικαιωμάτων, όλης της δημόσιας υγείας, παιδείας και πρόνοιας.

Την ίδια στιγμή συμμετέχει στις πολεμικές προετοιμασίες και προβοκάτσιες των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών στην Κασπία Θάλασσα ενάντια στη Ρωσία, και στους πολέμους σε Αφρική και Μέση Ανατολή με υποστήριξη από ΣΥΡΙΖΑ.

Η χούντα Μητσοτάκη και η χούντα Ερντογάν κοκορίζουν στο Αιγαίο ενώ χιλιάδες πρόσφυγες πνίγονται ή σκοτώνονται στα σύνορα.

Κανένας-καμιά νέος/α να μην πολεμήσει για τους καπιταλιστές. Να στρέψουν τα όπλα τους στους τραπεζίτες και τ’ αφεντικά!

ΜΑΤ με κάμερες κατέγραφαν την πορεία. Φωτό Ε.Α.

Η καπιταλιστική Ευρώπη της ΕΕ βρίσκεται σε μια τεράστια οικονομική και πολιτική κρίση που δεν μπορεί να επιλυθεί μέσα στα πλαίσια του χρεοκοπημένου καπιταλισμού. Με διχτατορική αστυνομοκρατία, με κράτος έκτακτης ανάγκης, με πολέμους και μαζική φτώχεια, ο καπιταλισμός σκοπεύει να επιβιώσει τσακίζοντας τους εργαζομένους.

Η πολιτική της ΕΕ και της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να συντριβεί με ενωμένο αγώνα για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη, για να μπούμε στο δρόμο του Νοέμβρη, για εργατική σοσιαλιστική εξουσία εθνικοποίησης των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, για σχεδιασμένη οικονομία με διεύθυνση και έλεγχο των εργαζομένων.

Ο αγώνας αυτός απαιτεί την οργάνωση της αγωνιστικής νεολαίας και εργαζομένων σε επαναστατικό κόμμα της Τέταρτης Διεθνούς για την ανατροπή του καπιταλισμού. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s