► ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΟΙ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΣΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ! ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

► ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΙ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΕΑ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 5-6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ “ΔΕΙΞΑΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ” – Ανακοίνωσαν ότι, “Με τον απεργιακό μας αγώνα καταφέραμε ως τώρα: τη δέσμευση της εταιρείας και του Υπουργείου για να συγκροτηθεί Επιτροπή Υγιεινής και Ασφαλείας με τη συμμετοχή μελών του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, την αναγνώριση και κατοχύρωση του Σωματείου μας.” Καλούν σε συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας αύριο 9 π.μ.

Από τη μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης τής περασμένης Πέμπτης που κάλεσαν οι απεργοί λιμενεργάτες στην ΚΟΣΚΟ. Τώρα το Εργατικό Κέντρο Πειραιά να καλέσει Παμπειραϊκή Απεργία για τη νίκη των λιμενεργατών που θα είναι μια τεράστια νίκη όλης της εργατικής τάξης και νεολαίας! Φωτό 902.gr

ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΠ! ΕΞΩ Η ΚΟΣΚΟ ΚΑΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΙΑ!

Παρά τις συνεχείς αποφάσεις των δικαστηρίων που βγάζουν «παράνομη» την απεργία των λιμενεργατών στην ΚΟΣΚΟ, χτες Σαββάτο βράδυ η Γενική Συνέλευση της ΕΝΕΔΕΠ ομόφωνα αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας για 7η μέρα με νέα 24ωρη. Παράλληλα σήμερα Κυριακή συνεχίζονται οι εκλογές στο σωματείο.

Τώρα το Εργατικό Κέντρο Πειραιά πρέπει να κηρύξει άμεσα Παμπειραϊκή Απεργία με αποκλεισμό του λιμανιού για να μην αγωνίζονται μόνοι τους οι λιμενεργάτες, για τη νίκη της απεργίας της ΕΝΕΔΕΠ!

Στη συνέλευση όλων των σωματείων που κάλεσε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά για σήμερα Κυριακή στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, όλα τα σωματεία να ψηφίσουν για απεργία, αυτή είναι η αληθινή αλληλεγγύη!

Τώρα να πάρει απόφαση απεργίας και η Ένωση Μόνιμων και Δοκίμων Λιμενεργατών Πειραιά.  

Τώρα είναι ώρα τα Εργατικά Κέντρα Πειραιά και Αθήνας μαζί με τα αγωνιστικά εργατικά σωματεία να οργανώσουν άμεσα μια Πανεργατική Πανελλαδική Συνέλευση συντονισμού της ταξικής πάλης για τη νίκη των λιμενεργατών, των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, των εκπαιδευτικών και των υγειονομικών, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, για την πλήρη επανακρατικοποίηση του ΟΛΠ και όλων των λιμανιών.  

Από την απεργιακή συγκέντρωση των λιμενεργατών ΕΝΕΔΕΠ την περασμένη Τρίτη. Φωτό 902.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες το Πρωτοδικείο Πειραιά χτες Σάββατο – την ώρα της κηδείας τού Δημήτρη Δαγκλή στο Γαλατά Τροιζηνίας – έκρινε για δεύτερη φορά ως «παράνομη» την απεργία της ΕΝΕΔΕΠ μετά από νέα προσφυγή του “Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά” ιδιοχτησίας ΚΟΣΚΟ.

Η οργή από το θάνατο του λιμενεργάτη Δημήτρη Δαγκλή, από γερανογέφυρα το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, έχει οδηγήσει σε μια τεράστιας δύναμης απεργία που αμέσως υποστηρίχτηκε μαζικά από την εργατική τάξη και νεολαία και έχει γονατίσει την ΚΟΣΚΟ και τη χούντα Μητσοτάκη.

Από απεργία λιμενεργατών στο Τίλμπουρι, το κοντέϊνερ τέρμιναλ του Λονδίνου. Σε πολλά λιμάνια της Βρετανίας τα αφεντικά θέλουν να απολύσουν όλους τους λιμενεργάτες και να επιβάλουν εργοδοτικές εταιρείες. Φωτό The News Line

Οι λιμενεργάτες στην ΚΟΣΚΟ έχουν λάβει μηνύματα συμπαράστασης από πολλά συνδικάτα της Ευρώπης και Αμερικής. Αντλούν θάρρος και αποφασιστικότητα από την απεργία και νίκη των ντιλιβεράδων και από τον απεργιακό αγώνα των εκπαιδευτικών και των υγειονομικών.

Οι λιμενεργάτες επαναστάτησαν στις συνθήκες γαλέρας της κρατικής κινεζικής εταιρείας ΚΟΣΚΟ, στο συνεχή κίνδυνο και στην αβεβαιότητα καθώς είναι «ενοικιαζόμενοι» από την εργοδοτική εταιρεία D-Port Services.

H εργατική τάξη, η νεολαία, οι αγρότες και συνταξιούχοι δεν μπορούν να ανεχτούν τη βία και δολοφονίες της αστυνομίας, τους αντεργατικούς νόμους, να ζουν στην ανεργία και φτώχεια τής χούντας Μητσοτάκη που εφαρμόζει τα Μνημόνια διαταγών της ΕΕ.

Να ακολουθήσουν το παράδειγμα των λιμενεργατών και να ξεσηκωθούν οργανωμένοι σε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για τη νίκη και την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη! –

Το πανό του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στην αντιφασιστική πορεία 12/9/21 μνήμης Παύλου Φύσσα. Το ΕΚΠ να πρωτοστατήσει στη συγκρότηση Εργατικών Ομάδων Προστασίας από τους ρατσιστές και νεο-Ναζί και τους δολοφόνους αστυνομικούς. Φωτό Ε.Α.

► ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 2/11, 6:30 μμ. ΣΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΙΑ!

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και αντιφασιστικές οργανώσεις καλούν σε συγκέντρωση την Τρίτη 2/11 στην πλατεία Αγ. Σωτήρα στην Παλιά Κοκκινιά (οδός Θηβών) στις 18:30.

Την περασμένη Τετάρτη βράδυ στην εργατική συνοικία της Παλιάς Κοκκινιάς μια συμμορία ρατσιστών-φασιστών χτύπησε τρεις εργάτες Πακιστανούς την ώρα που στο λιμάνι Πειραιά οι λιμενεργάτες πάλευαν ενάντια στην ΚΟΣΚΟ και στο εργοδοτικό σωματείο.

Αυτές οι συμμορίες ρατσιστών-φασιστών τρομοκρατούν στις εργατικές συνοικίες (όπως πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη) για να διχάσουν την εργατική τάξη και νεολαία.

Τα εργατικά σωματεία, η νεολαία και οι κοινότητες μεταναστών-προσφύγων πρέπει να συγκροτήσουν Εργατικές Ομάδες Αυτοάμυνας για να τσακίσουν τους ρατσιστές και τους νεο-Ναζί και να απαιτήσουν τη διάλυση των ΜΑΤ, των ΔΙΑΣ και της αστυνομίας όπου κυριαρχούν ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις.

Αυτή η πάλη πρέπει να διεξαχθεί στο πλαίσιο του σημερινού αγώνα για τη νίκη της απεργία στην ΚΟΣΚΟ και της ταξικής πάλης για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s