► ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΜΕ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ! ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Από τη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων ΔΕΗ στα κεντρικά γραφεία στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Χτες Τρίτη η χούντα Μητσοτάκη, εχτελώντας τις μνημονιακές διαταγές της ΕΕ, προχώρησε σε περαιτέρω ξεπούλημα τής ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ με “διαδικτυακή” γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ. Πολυεθνικά αρπαχτικά χετζ-φαντς θα ελέγχουν τη λειτουργία τής ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ σύμφωνα με τα συμφέροντα τους σε παγκόσμια κλίμακα.

Πρώτες τους δράσεις θα είναι οι τεράστιες αυξήσεις τιμών (όπως σ’ όλη την Ευρώπη των ιδιωτικοποιημένων εταιρειών ενέργειας), το κλείσιμο σταθμών παραγωγής και ορυχείων, οι μαζικές απολύσεις και η πρόσληψη νέων εργατών με μισθούς πείνας.

Όπως έγινε με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, και τα καλοριφέρ δεν ανάβουν στις πολυκατοικίες, με τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού τα εργατικά νοικοκυριά θα γυρίσουν στις «λάμπες» και στα κεριά!

Σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα η εργατική τάξη, η αγροτιά, η νεολαία και οι μικροεπαγγελματίες αντιμετωπίζουν ένα χειμώνα θανατηφόρας πανδημίας κορονοϊού, υψηλές τιμές καθημερινών αγαθών, τεράστιες αυξήσεις στους οικιακούς λογαριασμούς, στη θέρμανση και στη βενζίνη.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση τραντάζει τα θεμέλια της καπιταλιστικής κοινωνίας και του οικονομικού συστήματος με δεκάδες εκατομμύρια πεινασμένων σ’ όλη την Ευρώπη – ιθαγενών και προσφύγων!

Απεργοί της ΔΕΗ στη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση. Φωτό Ε.Α.

Το ξεπούλημα της ΔΕΗ αποφασίστηκε, αλλά δεν έχει πραγματοποιηθεί. Τώρα είναι ώρα εξέγερσης των εργαζομένων με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα στους σταθμούς, ορυχεία, εγκαταστάσεις και γραφεία της ΔΕΗ σ’ όλη την Ελλάδα, καλώντας σε αγωνιστική απεργιακή συνεργασία όλα τα εργατικά σωματεία, τα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες.      

Χτες Τρίτη η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ οργάνωσε μια μικρή απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία τής ΔΕΗ στην Αθήνα, την οποία ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γ. Αδαμίδης χαραχτήρισε κυνικά “απογοητευτική”!

Ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ στο δεκάρικο του λόγο στη συγκέντρωση αρνήθηκε την πραγματοποίηση ακόμη και της απεργιακής πορείας, για να διευκολυνθεί μια αθλητική εκδήλωση ικανοποιώντας το αίτημα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη!

Ο Αδαμίδης δεν ανακοίνωσε καμιά απολύτως κινητοποίηση ενάντια στο ξεπούλημα τής ΔΕΗ. Αυτοί οι προδότες του αγώνα των εργαζομένων, πρέπει να πεταχτούν έξω από το εργατικό κίνημα μαζί με τους υποστηριχτές των μνημονίων της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Αυτές οι ηγεσίες που υποτάχτηκαν στα Μνημόνια της ΕΕ και τις ανάγκες της μπουρζουαζίας, πρέπει να αντικατασταθούν από αγωνιστές της νέας γενιάς.

Οι εκπαιδευτικοί θα αγωνιστούν για την ανάδειξη μιας επαναστατικής ηγεσίας για τη συντριβή των αντεργατικών νόμων και της χούντας Μητσοτάκη. Φωτό Ε.Α.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα με τη σύγκλιση μιας Πανεργατικής Πανελλαδικής Συνέλευσης που πρέπει να καλέσουν αγωνιστικά σωματεία και αγωνιστές συνδικαλιστές, με αντιπροσωπείες απ’ όλους τους κλάδους εργαζομένων αλλά και από την αγροτιά, τους φοιτητές και τους μικροεπαγγελματίες.

Μια τέτοια Συνέλευση θα έχει το κύρος και τη δύναμη να παλέψει μέχρι το τέλος με Ενιαίο Μέτωπο για την 100% εθνικοποίηση της ΔΕΗ, των ορυχείων, των τηλεπικοινωνιών, του νερού καθώς επίσης των κλάδων ιδιωτικής υγείας και εκπαίδευσης.

Μ’ αυτή την προοπτική σ’ ένα τέτοιο αγώνα συντριβής των Μνημονίων, οι εργαζόμενοι θα εκδιώξουν τους εργατοπατέρες και τους προδότες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΕΝΟΠ και άλλες ομοσπονδίες, και θα αναδείξουν μια επαναστατική ηγεσία.

Από την απεργιακή πορεία των νοσοκομειακών το Σεπτέμβρη. Αύριο Πέμπτη 21 Οχτώβρη κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία στην Περιφέρεια και σε στάση εργασίας στην Αττική, με πορεία στο Υπουργείο Υγείας. Φωτό Ε.Α.

Η χούντα Μητσοτάκη και τα αφεντικά της στις Βρυξέλες, δεν πρόκειται να κάνουν πίσω με μια 24ωρη απεργία και “απογοητευτικές” συγκεντρώσεις.

Καθώς η απελπισία και ο θυμός κυριεύουν την εργατική τάξη και νεολαία, οι αγωνιστές συνδικαλιστές καλούνται να παλέψουν για την προοπτική οργάνωσης Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας συντριβής των Μνημονίων και ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη. –

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΒΙΛΗ ΩΡΑ 08:30 π.μ.

& ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΤΤΙΚΗ Στάση Εργασίας 8 π.μ. – 3 μ.μ.
• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 24ωρη Απεργία.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s