► ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΗ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ: MΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ!

Πλημμυρισμένο σχολείο στη Ν. Φιλαδέλφεια στη βροχή τής περασμένης Τετάρτης. Το σχολείο αυτό – όπως και αρκετά άλλα στην Ελλάδα – στεγάζεται για δεκαετίες σε κοντέϊνερ! Πάνω από την πόρτα του κοντέϊνερ, διακρίνεται το όνομα χορηγού – το μέλλον της παιδείας όπως το βλέπουν τα Μνημόνια τής ΕΕ και οι Μητσοτάκης -Κεραμέως. Το Υπουργείο Παιδείας εφαρμόζει συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία ώστε να μην προσλάβει καθηγητές. Φωτό twitter lost quarantino

Αυτή τη βδομάδα μπαίνουν στη μάχη ενάντια στη χούντα Μητσοτάκη οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ με 24ωρη απεργία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ την Τρίτη 19 Οχτώβρη (συλλαλητήριο 10 π.μ. στα κεντρικά ΔΕΗ Ομόνοια), και οι υγειονομικοί (ΠΟΕΔΗΝ) και γιατροί (ΟΕΝΓΕ) των δημόσιων νοσοκομείων με απεργία μεθαύριο Πέμπτη 21 Οχτώβρη η ΠΟΕΔΗΝ (συγκέντρωση 8:30 π.μ. στην Πλατεία Μαβίλη και πορεία στο Υπουργείο Υγείας). Την ίδια μέρα θα διαδηλώσουν και οι φοιτητές.

Η χούντα Μητσοτάκη φοβισμένη από τη μεγαλύτερη απεργία και διαδήλωση των εκπαιδευτικών της περασμένης Δευτέρας, έδωσε εντολή σε προέδρους της ΔΑΚΕ (η κυβερνητική παράταξη στην ΟΛΜΕ των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) να ψηφίσουν ενάντια στην απεργία-αποχή στη γενική συνέλευση των προέδρων ΕΛΜΕ χτες Σάββατο.

Έτσι η πρόταση για συνέχιση της απεργίας-αποχής δεν πέρασε, παρ’ ότι συγκέντρωσε την πλειοψηφία των ψήφων των προέδρων των ΕΛΜΕ. Σύμφωνα με το καταστατικό της ΟΛΜΕ για απεργία απαιτείται τα 2/3 των ψήφων.

Σε ανακοίνωση τους 18 εκπρόσωποι πρόεδροι ΕΛΜΕ υποστηρίζουν ότι οι 6 πρόεδροι που ψήφισαν κατά της απεργίας-αποχής ή απείχαν, δεν είχαν τέτοια εντολή από τις ΕΛΜΕ τους.

Καταγγέλλουμε με τον πιο έντονο τρόπο την απαράδεκτη, αντισυναδελφική και πραξικοπηματική μεθόδευση, που έγινε με τη πλήρη ανοχή κι αποδοχή του προεδρείου της Γ.Σ. από ορισμένους εκπροσώπους των ΕΛΜΕ. Καταγράφουμε εδώ μόνο τις ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Λάρισας, Α΄ Πέλλας, ΣΤ΄ Αθήνας και Φλώρινας, για τους εκπροσώπους των οποίων έχει επιβεβαιωθεί η μεθόδευση αυτή.

Οι εκπρόσωποι αυτοί, στις πρώτες τοποθετήσεις τους είχαν διατυπώσει με σαφήνεια το ΝΑΙ στη συνέχιση ή την επαναπροκήρυξη της απεργίας – αποχής (όπως εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί από τα πρακτικά της Γ.Σ., τα οποία καλούμε την ΟΛΜΕ να δημοσιοποιήσει άμεσα). Όμως, την ώρα της τελικής ονομαστικής ψηφοφορίας το ΝΑΙ έγινε ΟΧΙ ή ΛΕΥΚΟ. Με αυτόν τον τρόπο αλλοιώθηκε πλήρως το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, που παρέμεινε και πάλι σαφώς πλειοψηφικό εναντίον της αξιολόγησης, αλλά δεν έφτασε το 66,7%, που χρειαζόταν για να επαναπροκηρυχθεί η απεργία – αποχή.

Η χαλκευμένη απόφαση των προέδρων ΕΛΜΕ του Σαββάτου θα ξεπεραστεί με τις νέες μορφές αγώνων που θα αποφασίσουν οι εκπαιδευτικοί.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! Από τη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στο Εφετείο Αθήνας την περασμένη Δευτέρα 11/10. Οι εκπαιδευτικοί και η νεολαία μαζί με όλη την εργατική τάξη να οργανώσουν Γενική Απεργία συντριβής των Μνημονίων και των αντεργατικών νόμων και ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη. Φωτό Ε.Α.

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών ενάντια στο “σχολείο της αγοράς”, θα συνεχιστεί σε νέο επίπεδο, σε σύμπραξη και αγωνιστική ενότητα με τους υγειονομικούς, τους γιατρούς και τους απεργούς της ΔΕΗ.

Απαιτείται όμως ενοποίηση των αγώνων σε ενιαίο μέτωπο όλης της εργατικής τάξης ενάντια στους αντεργατικούς νόμους και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Πραχτικά και συγκεκριμένα, οι αγωνιστές συνδικαλιστές στους εκπαιδευτικούς, υγειονομικούς, απεργούς ΔΕΗ, πρέπει να συνεννοηθούν άμεσα και να καλέσουν μέσα σε 2-3 βδομάδες μια Πανελλαδική Πανεργατική Συνέλευση για την ενότητα και το συντονισμό του αγώνα με προοπτική νίκης!

Κανένας κλάδος δεν πρέπει να παλεύει μόνος και ξεχωριστά!

Από την τεράστια αντι-φασιστική συγκέντρωση που κάλεσαν οι εργατικές συνομοσπονδίες της Ιταλίας χτες Σάββατο 16/10 στη Ρώμη. Πάνω από 100.000 εργάτες και νεολαίας απαίτησαν να κηρυχτούν παράνομες οι φασιστικές συμμορίες και κόμματα. Φωτό Andrew Medichini.

Μια Πανελλαδική Πανεργατική Συνέλευση με τη συμμετοχή των εργατικών κέντρων Αθήνας, Πειραιά, Λαύριου, Ελευσίνας, μπορεί να κινητοποιήσει την εργατική τάξη και νεολαία σε Γενική Απεργία μέχρις ότου η χούντα Μητσοτάκη αναγκαστεί να ακυρώσει τους νόμους Χατζηδάκη, Κεραμέως κ.α., ή να παραιτηθεί!

Για να συντριβούν τα Μνημόνια της ΕΕ και η χούντα Μητσοτάκη, και να ανοίξει ο δρόμος για μια σοσιαλιστική εργατική κυβέρνηση που θα στηρίζεται στα συμβούλια/συνελεύσεις των εργαζομένων, στα εργατικά σωματεία και στις Λαϊκές Συνελεύσεις, που θα εθνικοποιήσει όλες τις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις και θα βγεί από ΕΕ και ΝΑΤΟ. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s