► ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΔΟΕ – ΟΛΜΕ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

► ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

► 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΤΡΑΓΚΙ!

Από την ενθουσιώδη πορεία 6.000 εκπαιδευτικών τη Δευτέρα από το Εφετείο στη Βουλή. Φωτό Μάριος Λώλος

Με μια εξωφρενική απόφαση σήμερα το Εφετείο Αθήνας έκρινε την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών των δημόσιων σχολείων από την “αξιολόγηση” ως “παράνομη αλλά όχι καταχρηστική” λόγω «μη υποβολής αιτήματος για διεξαγωγή δημοσίου διαλόγου», και την ίδια στιγμή έκρινε την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών των ιδιωτικών σχολείων ως “καταχρηστική αλλά νόμιμη” καθώς τη θεώρησε «πολιτική απεργία»!

Το Εφετείο αποφάσισε επίσης χρηματική ποινή 3.000 ευρό αν οι ομοσπονδίες εκπαιδευτικών παραβιάσουν την απόφαση!

Με τους διχτατορικούς νόμους Χατζηδάκη – Κεραμέως, τη βούλα των δικαστηρίων και τα χημικά και κανόνια νερού των ΜΑΤ, η χούντα Μητσοτάκη απαγορεύει τις απεργίες, κινητοποιήσεις αλλά και τη λειτουργία των εργατικών σωματείων.

Τις επόμενες μέρες οι εκπαιδευτικοί θα πάρουν αποφάσεις για τη συνέχιση του αγώνα ενώ καλούν για αύριο Παρασκευή όλους και όλες, απ’ όλη την εργατική τάξη και νεολαία, σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο (Βουλή 6 μ.μ.). Οι σύλλογοι εκπαιδευτικών καλούν σε κλιμάκωση του αγώνα και Γενική Απεργία τις ομοσπονδίες ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ.

Από την πορεία των εκπαιδευτικών την περασμένη Δευτέρα. Φωτό Ε.Α.

Μια 24ωρη απεργία δεν φτάνει!

Οι εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να αγωνίζονται μόνοι τους! Απαιτείται η απεργιακή κινητοποίηση όλων των εργαζομένων και νεολαίας στην οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργία Διαρκείας συντριβής των μνημονιακών νόμων και ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη!

Να χτιστεί Ενιαίο Μέτωπο με τους υγειονομικούς και τους γιατρούς, τους εργαζομένους ΔΕΗ και ΛΑΡΚΟ που παλεύουν ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, με άμεσο κάλεσμα για μια Πανελλαδική Πανεργατική Συνέλευση για το συντονισμό του αγώνα, μαζί με τις Λαϊκές Συνελεύσεις κατοίκων και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά. –      

Από την απεργιακή διαδήλωση στο Μιλάνο την περασμένη Δευτέρα 11 Οχτώβρη που οργάνωσαν εργατικές συνομοσπονδίες. Το πανό αναφέρει: “ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – Ενάντια στην κυβέρνηση Ντράγκι, για την υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων”. Φωτό συνομοσπονδία USB.

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΟΧΤΩΒΡΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΤΡΑΓΚΙ!

Με μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων στις συγκοινωνίες (μετρό, λεωφορεία, τρένα, αεροπορικές εταιρείες), στα λιμάνια και στις υπηρεσίες, πραγματοποιήθηκε 24ωρη Γενική Απεργία την περασμένη Δευτέρα 11 Οχτώβρη στην Ιταλία ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης συνασπισμού (έξι ακροδεξιών, ρατσιστικών, και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων) του τραπεζίτη πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι που επέβαλε τον προηγούμενο Φλεβάρη η ΕΕ.

Στις απεργιακές διαδηλώσεις οι εργαζόμενοι και νεολαία καταδίκασαν την επίθεση φασιστών στα γραφεία της συνομοσπονδίας CGIL στη Ρώμη το περασμένο Σάββατο.

Η απεργία κηρύχτηκε από τις συνομοσπονδίες εργαζομένων – COBAS, CUB, SGB, SLAI COBAS, USB, USI-CIT – που αγωνίζονται για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων και των συντάξεων και καλούν για αυξημένη χρηματοδότηση της δημόσιας παιδείας και των συγκοινωνιών.       

Οι παραπάνω συνομοσπονδίες βάσης λειτουργούν σε εθνικό ή περιφερειακό επίπεδο και σε διάφορες βιομηχανίες και υπηρεσίες στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Υποστηρίζονται από τα μικρά κόμματα της Αριστεράς και του Αναρχοσυνδικαλισμού και δημιουργήθηκαν τις περασμένες δεκαετίες σε αντίθεση προς τις ρεφορμιστικές συνομοσπονδίες CGIL, CISL και UIL που υποστηρίζουν, όπως η ΓΣΕΕ στην Ελλάδα, τις μνημονιακές αντεργατικές πολιτικές της ΕΕ και των αστικών κομμάτων της Ιταλίας.

Στη Γενική Απεργία της προηγούμενης Δευτέρας πραγματοποιήθηκαν μαζικές πορείες σε Ρώμη, Μιλάνο, Νάπολι, Γένοβα, Τορίνο, Μπολόνια, Φλωρεντία, Λιβόρνο, Παλέρμο κ.α. με κύρια συνθήματα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, την ακρίβεια, την ανεργία και τους αντεργατικούς νόμους.  

Το περασμένο Σάββατο 9 Οχτώβρη πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη μεγάλη διαδήλωση ενάντια στο λεγόμενο «πράσινο πάσο», ένα διχτατορικό νόμο που επιβάλει υποχρεωτικό εμβολιασμό ενάντια στον κορονοϊό σ’ όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα από τις 15 Οχτώβρη.

Στη διάρκεια της διαδήλωσης μια ομάδα φασιστών της Φόρτσα Νουόβα διασπάστηκε από την πορεία και συγκρούστηκε με αστυνομικές δυνάμεις. Στη συνέχεια οι φασίστες επιτέθηκαν στα κεντρικά γραφεία της CGIL (Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας Ιταλίας).

Η CGIL υποστηρίζει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και το Δημοκρατικό Κόμμα, που συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού του Ντράγκι.

Η αστυνομία έκανε 12 συλλήψεις φασιστών και οι δικαστικές αρχές έκλεισαν τον ιστότοπο της Φόρτσα Νουόβα και κάλεσαν σε απολογία τους φασίστες ηγέτες.

Ο Γραμματέας της CGIL M. Λαντίνι κάλεσε την κυβέρνηση να βγάλει εχτός νόμου «όλες τις νεοφασιστικές και φασιστοειδείς οργανώσεις όπως προβλέπει το Σύνταγμα». Όλες οι συνομοσπονδίες κάλεσαν αντιφασιστική πορεία στη Ρώμη για το Σάββατο 16 Οχτώβρη. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s