► ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 80% ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ 6.000 ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!

► ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/10 ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΕΚΡΙΝΕ “ΠΑΡΑΝΟΜΗ”, ΑΛΛΑ ΟΧΙ “ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ”, ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

► ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ Η ΑΔΕΔΥ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Από τη σημερινή συγκέντρωση έξω από το Εφετείο. Φωτό Μάριος Λώλος

Με συμμετοχή 80% στην πανελλαδική απεργία, με την ενθουσιώδη συγκέντρωση πάνω από 6.000 στο Εφετείο και την πορεία στη Βουλή, σήμερα Δευτέρα μεσημέρι, οι εκπαιδευτικοί κατάφεραν ένα μεγάλο πλήγμα στους νόμους Κεραμέως – Χατζηδάκη και στη χούντα Μητσοτάκη.

Έξω από τη Βουλή η πορεία των εκπαιδευτικών συναντήθηκε με την πορεία μαθητών και φοιτητών που είχαν ξεκινήσει από τα Προπύλαια.

Οι εκπαιδευτικοί συνεχίσουν και εντείνουν τον αγώνα τους παρά την τρομοκρατία και τη βία των ΜΑΤ, τη συκοφάντηση από τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Ο επίμονος αγώνας των εκπαιδευτικών έχει δημιουργήσει πολιτική κρίση στη χούντα Μητσοτάκη και στους διχτατορίσκους Κεραμέως και Χατζηδάκη.      

Από τη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο σήμερα Δευτέρα πρωί. Φωτό Ε.Α.

Στη σημερινή συγκέντρωση έξω από το Εφετείο ομιλητές πρότειναν νέα 24ωρη απεργία την Παρασκευή και Γενική Απεργία στις 4 Νοέμβρη, όπως έχει ήδη αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ, για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων και των διχτατορικών διαταγών “αξιολόγησης”.

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών και της νεολαίας είναι μέρος του τεράστιου κύματος αντίστασης στους διχτατορικούς νόμους της χούντας Μητσοτάκη που εξελίσσεται σήμερα με το νικηφόρο αγώνα των ντιλιβεράδων, τη μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση Παύλου Φύσσα, τις μαζικές κινητοποιήσεις μαθητών και φοιτητών ενάντια στους νεο-Ναζί και τα ΜΑΤ που τους προστατεύουν. 

Το Εφετείο θα αποφασίσει για την έφεση της Κεραμέως ενάντια στην απόφαση του Μονομελούς Δικαστηρίου που έκρινε (30/9) την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών παράνομη αλλά όχι καταχρηστική.

Παράλληλα το Εφετείο θα αποφασίσει και για την έφεση των Ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών ενάντια στην ίδια απόφαση (30/9) καθώς θεωρούν την απεργία-αποχή από τις διαδικασίες “αξιολόγησης” απόλυτα νόμιμη και δικαίωμα τους. 

Η Κεραμέως απαιτεί από το Εφετείο να νομιμοποιήσει τη διχτατορική της πολιτική και να κηρυχτεί η απεργία–αποχή όχι μόνο «παράνομη» αλλά και «καταχρηστική» και να απαγορευτεί η συνέχιση της, να επιβληθούν πρόστιμα 10.000 ευρό σε κάθε μία από τις Ομοσπονδίες και να πληρώσουν τα δικαστικά έξοδα!

Από την πορεία των εκπαιδευτικών σήμερα Δευτέρα από το Εφετείο στη Βουλή. Φωτό Μάριος Λώλος

Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι φοιτητές παλεύουν παράλληλα με τις απεργίες, στις επόμενες μέρες και βδομάδες, σημαντικών κλάδων τής εργατικής τάξης.

Την Τρίτη 19 Οχτώβρη η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ πραγματοποιεί 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο στην Αθήνα (10 π.μ. κεντρικά ΔΕΗ) ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας επιχείρησης. 

Την Πέμπτη 21 Οχτώβρη η ΠΟΕΔΗΝ (νοσοκομειακοί) και η ΟΕΝΓΕ (νοσοκομειακοί γιατροί) πραγματοποιούν Πανελλαδική Υγειονομική Κινητοποίηση με συγκέντρωση 8:30 π.μ. στην Πλατεία Μαβίλη και πορεία στο Υπουργείο Υγείας. Έχει κηρυχτεί 24ωρη απεργία στην Περιφέρεια και στάση εργασίας 8 π.μ. – 3 μ.μ. στην Αττική.

Το Σάββατο 13 Νοέμβρη πραγματοποιούν 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο στην Αθήνα οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ ενάντια στη διάλυση και στο ξεπούλημα της επιχείρισης.

Τώρα είναι η ώρα ενοποίησης και συντονισμού όλων αυτών των αγώνων για τη συντριβή των μνημονιακών αντεργατικών νόμων Κεραμέως – Χατζηδάκη και της ίδιας τής κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη.

Η πορεία των εκπαιδευτικών καθώς πλησιάζει τη Βουλή. Φωτό Ε.Α.

Τα αγωνιστικά εργατικά σωματεία και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά πρέπει άμεσα να κινητοποιηθούν για την οργάνωση μιας Πανελλαδικής Πανεργατικής Συνέλευσης για το συντονισμό της πάλης ενάντια στους διχτατορικούς νόμους της χούντας Μητσοτάκη.

Να καλέσουν σε δημιουργία Λαϊκών Συνελεύσεων σε κάθε περιοχή και σχηματισμό Ομάδων Αυτοάμυνας ενάντια στους ρατσιστές και νεο-Ναζί.

Κανένας κλάδος εργαζομένων δεν πρέπει να παλεύει μόνος, ανεξάρτητα ο ένας απ’ τον άλλον.

Δεν αρκούν 24ωρες απεργίες και πορείες!

Οι εκπαιδευτικοί και η νεολαία θα νικήσουν και οι αντεργατικοί νόμοι μπορούν να ανατραπούν με την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας, για τη συντριβή των Μνημονίων και της χούντας Μητσοτάκη. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s