► ΟΛΟΙ/ΕΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

► ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ! ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

► ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Από την πορεία εκπαιδευτικών και φοιτητών στην Αθήνα, 1/10. Φωτό Ε.Α.

Οι ομοσπονδίες εκπαιδευτικών ΟΛΜΕ και ΔΟΕ πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία για τη Δευτέρα 11 Οχτώβρη με συγκέντρωση στις 11:30 στο Εφετείο, ενάντια στους αντεργατικούς διχτατορικούς νόμους Χατζηδάκη – Κεραμέως της χούντας Μητσοτάκη που διαλύουν το δημόσιο σχολείο.

Μετά από νέα δικαστική παρέμβαση της Υπουργού Παιδείας Κεραμέως τα δικαστήρια κήρυξαν “παράνομη και καταχρηστική” την απεργία-αποχή που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Οι εκπαιδευτικοί, μαθητές και φοιτητές δεν πρέπει να αγωνίζονται μόνοι τους. Καθήκον όλων των εργατικών σωματείων είναι να συμμετάσχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών με απεργίες, καταλήψεις και μπλοκαρίσματα.

Μπροστά τους οι εκπαιδευτικοί – όπως όλη η εργατική τάξη και νεολαία – δεν έχουν απλά μια αντιδραστική κυβέρνηση της Δεξιάς, μια ακροδεξιά νεο-φιλελεύθερη κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ένα μνημονιακό καθεστώς βίας. Είναι μια ιδιότυπη κοινοβουλευτική χούντα, που κυβερνά καταπατώντας το Σύνταγμα, για να επιβάλει με διχτατορικούς νόμους – με τη βία των ΜΑΤ και με τα δικαστήρια – τα Μνημόνια, τις διαταγές βάρβαρης λιτότητας που διατάζουν η ΕΕ και οι τραπεζίτες δανειστές.

Εκπαιδευτικοί στην πορεία της 1/10 στην Αθήνα. Δεν πρέπει να αγωνίζονται μόνοι τους. Οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα εργατικά σωματεία να πάρουν πρωτοβουλία για Πανεργατική Πανελλαδικής Συνέλευση και για Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας συντριβής των μνημονιακών νόμων και ανατροπής της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη! Φωτό Ε.Α.

Η κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη έχει εξαπολύσει – σε συνέχεια της κυβέρνησης Τσίπρα – μια αντεπανάσταση για να διαλύσει τη δημόσια υγεία, παιδεία και πρόνοια, να επιβάλει μαζική ανεργία και μισθούς πείνας, να εξαφανίσει τα δημοκρατικά και εργατικά δικαιώματα.

Οι διαταγές της ΕΕ στη χούντα Μητσοτάκη είναι να τσακίσει το εργατικό και φοιτητικό κίνημα για να πληρώσει ο λαός την οικονομική κρίση του καπιταλισμού που σήμερα σκορπά φτώχεια, πανδημίες και πολέμους.

Οι μαζικοί και μαχητικοί αγώνες και απεργίες των εργαζομένων και της νεολαίας τα τελευταία χρόνια προδόθηκαν από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ.

Οι κλάδοι των εργαζομένων – υγειονομικοί, ΔΕΗ, ΛΑΡΚΟ, εκπαιδευτικοί κ.α. –  δεν πρέπει να αγωνίζονται μόνοι τους. Μια απεργία και μια πορεία δεν αρκούν. Είναι επικίνδυνη ψευδαίσθηση ότι η χούντα Μητσοτάκη θα «αλλάξει την πολιτική της».

Από τη φοιτητική πορεία 30/9 στην Αθήνα. Φωτό Μάριος Λώλος.

Τώρα είναι ώρα καλέσματος, οργάνωσης και συγκρότησης ενιαίου μετώπου όλων των εργαζομένων και της νεολαίας για τη συντριβή των αντεργατικών νόμων και της “αξιολόγησης”.

Οι Ομοσπονδίες εκπαιδευτικών ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, οι ομοσπονδίες στη δημόσια υγεία ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, να πάρουν πρωτοβουλία και να οργανώσουν άμεσα μια Πανελλαδική Πανεργατική Συνέλευση για την ενότητα όλων των κλάδων εργαζομένων και νεολαίας, για το συντονισμό της πάλης συντριβής των Μνημονίων.

Μια Πανελλαδική Πανεργατική Συνέλευση θα πολεμήσει για την εκδίωξη της προδοτικής γραφειοκρατίας από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίες, και ενάντια στις ηττοπαθείς προτάσεις για μονοήμερες απεργίες απλής διαμαρτυρίας.

Η Πανελλαδική Πανεργατική Συνέλευση, με τη δύναμη της ενότητας, με πρόγραμμα τη συντριβή των αντεργατικών διχτατορικών νόμων, να οργανώσει Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας με καταλήψεις για ανατροπή τής χούντας Μητσοτάκη.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s