► ΜΑΧΗΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ! 

► ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

► ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Το πανό του φοιτητικού μπλοκ στη χτεσινοβραδυνή αντιφασιστική πορεία από το Εφετείο στην πλατεία Συντάγματος. Φωτό Ε.Α.

Η αποφασιστικότητα της νεολαίας και των εργαζομένων να παλέψουν για τη συντριβή των νεο-Ναζί και της χούντας Μητσοτάκη που τους προστατεύει κυριάρχησε χτες Πέμπτη βράδυ στις δυο αντιφασιστικές πορείες στην Αθήνα.

Από το Εφετείο ξεκίνησε πορεία περίπου 3.500 φοιτητών και εργαζομένων που κατέληξε, από τις οδούς Αλεξάντρας, Πατησίων και Σταδίου, στην πλατεία Συντάγματος.

Το πανό του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας Πειραιά στην κεφαλή της πορεία ανάφερε “Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας”. Ακολουθούσε το μεγάλο φοιτητικό μπλοκ με συνθήματα “Ο Παύλος ζει τσακίστε τους Ναζί”, “Λευτεριά στο λαό θάνατος στο φασισμό”, “Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη” κ.α.

Στην πορεία συμμετείχαν κόμματα και οργανώσεις τής Αριστεράς (ΝΑΡ-νΚΑ, ΚΚΕ (μ-λ), Μ-Λ ΚΚΕ, ΕΕΚ, Κόκκινο Νήμα, το Λαϊκό Μέτωπο Τουρκίας, η Λαϊκή Ενότητα κ.α. Επίσης πήραν μέρος το ΜέΡΑ25 και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη σημερινή (Παρασκευή) πορεία – παρά τη βροχή – 2.500 συνταξιούχων απ’ όλη την Ελλάδα στην Αθήνα. Απαίτησαν αυξήσεις στις συντάξεις και δωρεάν ιατρική περίθαλψη και τάχτηκαν με τους σημερινούς αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας ενάντια στη χούντα Μητσοτάκη. Σε δηλώσεις στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης Α. Κάντας αποκάλυψε ότι ο Υπουργός Επικρατείας Γεραπετρίτης ρώτησε κυνικά την αντιπροσωπεία των συνταξιούχων στο Μέγαρο Μαξίμου: «Θέλετε να πάρετε αναδρομικά ή να πάρουμε φρεγάτες;»! Ούτε οι συνταξιούχοι ούτε η εργατική τάξη ούτε η νεολαία δεν θα αποδεχτεί την απάνθρωπη λογική της χούντας Μητσοτάκη που ζητά να πεθάνουν από πείνα και αρρώστιες οι συνταξιούχοι για να κάνουν πολέμους οι καπιταλιστές! Φωτό Ε.Α.

Στο κέντρο της πλατεία Συντάγματος το ΚΚΕ διοργάνωσε συναυλία και ομιλίες με κεντρικό σύνθημα, «Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον φασισμό και στο σύστημα που το γεννά». Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν σωματεία εργαζομένων και φοιτητές με τα πανό τους που είχαν κάνει πορεία από την Ομόνοια.

Παρά τη μαχητικότητα των χτεσινών διαδηλώσεων, απουσίαζαν συνθήματα για τη διάλυση των ΜΑΤ και κατά της χούντας Μητσοτάκη που προστατεύει τις συμμορίες ρατσιστών και νεο-Ναζί, και κατά τους καπιταλιστικού κράτους που διαχειρίζεται τους φασίστες ενάντια στις κινητοποιήσεις της νεολαίας και των εργαζομένων.

Τα πρωτοπόρα εργατικά σωματεία και οι φοιτητικοί σύλλογοι πρέπει να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση σε κάθε περιοχή Λαϊκών Συνελεύσεων και συγκρότησης Ομάδων Αυτοάμυνας για τη συντριβή των φασιστών-ρατσιστών, μέσα από το σημερινό αγώνα για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη.

Πανό εκπαιδευτικών στη μαζική πορεία στην Αθήνα, 1/10. Φωτό Ε.Α.

► ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

Οι ομοσπονδίες εκπαιδευτικών ΟΛΜΕ και ΔΟΕ κάλεσαν 24ωρη πανελλαδική απεργία για τη Δευτέρα 11 Οχτώβρη με συγκέντρωση στις 11:30 στα Προπύλαια, ενάντια στους αντεργατικούς διχτατορικούς νόμους Χατζηδάκη – Κεραμέως της χούντας Μητσοτάκη.

Οι ομοσπονδίες κάλεσαν την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει πανελλαδική απεργία όλου του δημόσιου τομέα.

Οι εκπαιδευτικοί, μαθητές και φοιτητές δεν πρέπει να αγωνίζονται μόνοι τους. Καθήκον όλων των εργατικών σωματείων είναι να συμμετάσχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών με απεργίες, καταλήψεις και μπλοκαρίσματα.

Τώρα είναι ώρα συγκρότησης ενιαίου μετώπου όλων για οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας συντριβής των Μνημονίων και ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη.

Η ανακοίνωση τής ΟΛΜΕ (6/10) αναφέρει:

Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν υποτάσσεται ούτε τρομοκρατείται!

Όλοι και όλες απεργούμε την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου!

Ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης!

Ενάντια στον πρωτοφανή αυταρχισμό, την τρομοκρατία και την καταστολή!

Απαιτούμε:

Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών (ν. 4823/2021, ν. 4692/2020, Υ.Α 108906/ΓΔ4/10.9.202, διατάξεις για εσωτερικό κανονισμό), που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση των σχολείων και στην παραπέρα κατηγοριοποίηση. Πρόγραμμα δημόσιας και δωρεάν καθολικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών επιστημονικά καταρτισμένο με βάση τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Να μην εφαρμοστεί – να καταργηθεί συνολικά ο νόμος 4823/21 (Κεραμέως).

Καμία εμπλοκή ιδιωτικών φορέων, επιχειρήσεων και ΜΚΟ στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη λειτουργία των σχολείων. Αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για όλες τις ανάγκες των σχολείων.

Να καταργηθεί εδώ και τώρα η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα θεμάτων.

Να μην εφαρμοστεί, να καταργηθεί ο νόμος 4808/21 (Χατζηδάκη) για τα εργασιακά. Ο νόμος – έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά.

Συσπειρωμένοι/ες στα σωματεία μας θα νικήσουμε!” –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s