► ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ – ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

► ΜΙΑ 24ωρη ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ!

► ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 μ.μ. ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ! • ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΒΡΑΔΥ ΠΟΡΕΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟ-ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥΣ!

Από την επίθεση των ΜΑΤ με γκλομπ και ασπίδες στη σημερινή (Τετάρτη) πορεία των εκπαιδευτικών της ΟΛΜΕ και των συνδικαλιστικών παρατάξεων (οι αντιπροσωπείες της ΔΟΕ και του ΠΑΜΕ παράμειναν στα Προπύλαια, δεν συμμετείχαν στην πορεία). Η πορεία με αποφασιστικότητα συνέχισε προς τη Βουλή, περικυκλωμένη από τα προβοκατόρικα ΜΑΤ, με συνθήματα κατά της κρατικής τρομοκρατίας. Τη Δευτέρα 11 Οχτώβρη κηρύχτηκε 24ωρη πανελλαδική απεργία των εκπαιδευτικών. Φωτό Νίκος Χριστοφάκης

Καθώς η νεολαία, μαθητές και φοιτητές, μαζί με τους εργαζόμενους ξεσηκώνονται ενάντια στους διχτατορικούς αντεργατικούς νόμους Χατζηδάκη – Κεραμέως και τη βάρβαρη λιτότητα της χούντας Μητσοτάκη, συμμορίες νεο-Ναζί με την προστασία των ΜΑΤ επιτίθενται στις κινητοποιήσεις μαθητών, φοιτητών και αντι-φασιστών, και τα δικαστήρια βγάζουν “παράνομες και καταχρηστικές” τις απεργίες!

Σκοπός των επιθέσεων των νεο-Ναζί και των ΜΑΤ είναι να προκαλέσουν εκφοβισμό και αποπροσανατολισμό την ώρα που ένα μεγάλο κύμα απεργιών και διαδηλώσεων αναπτύσσεται ενάντια στη χούντα Μητσοτάκη που εφαρμόζει τα Μνημόνια τής ΕΕ για ιδιωτικοποίηση υγείας, παιδείας, ΔΕΗ, ΛΑΡΚΟ, ταχυδρομεία κ.α.

Το «βαθύ κράτος» τής χούντας Μητσοτάκη χρησιμοποιεί και προστατεύει τις συμμορίες νεο-Ναζί.

Η πανδημία κορονοϊού θερίζει αλλά ο Μητσοτάκης αρνείται να χρηματοδοτήσει τα νοσοκομεία και τη δημόσια υγεία για την προστασία του πληθυσμού.

Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και φοιτητές, οι υγειονομικοί είναι στους δρόμους και αγωνίζονται με αποφασιστικότητα ενάντια στους νόμους Χατζηδάκη – Κεραμέως και τους νεο-Ναζί.

Μαζί τους οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, στη ΛΑΡΚΟ και αλλού, που έχουν κηρύξει απεργίες και κινητοποιήσεις ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, και οι συνταξιούχοι την Παρασκευή πρωί 8/10 με πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από τη φοιτητική πορεία 30/9 στην Αθήνα. Φωτό Μάριος Λώλος

Οι μαθητές και φοιτητές απαιτούν σωστά μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό και αγωνίζονται με καταλήψεις σχολείων για την κατάργηση των νόμων Κεραμέως.

Τη Δευτέρα 11 Οχτώβρη οργανώνεται νέο συλλαλητήριο μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών ενάντια στους νόμους Κεραμέως και απαιτώντας δωρεάν ράπιντ-τεστ σατ σχολεία, ολιγομελή τμήματα, περισσότερους/ες καθηγητές/τριες.   

Οι υγειονομικοί (ΠΟΕΔΗΝ – ΟΕΝΓΕ) συνεχίζουν με νέες κινητοποιήσεις: την Παρασκευή 8/10 με Παναττική Στάση Εργασίας και συγκέντρωση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, την Τετάρτη 13/10 με μέρα δράσης ενάντια στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις υγειονομικών μονάδων, και την Πέμπτη 21/10 με 24ωρη απεργία (στην Αττική στάση εργασίας) και πορεία το πρωί από την πλατεία Μαβίλη στο Υπουργείο Υγείας.

Την Τρίτη 19 Οχτώβρη η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία και συλλαλητήρια ενάντια στο συνεχές ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Το Σάββατο 13 Νοέμβρη τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ κήρυξαν νέα 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στη διάλυση και ξεπούλημα της δημόσιας επιχείρησης.

Η ΑΔΕΔΥ έχει πάρει απόφαση για 24ωρη Γενική Απεργία το Νοέμβρη σε συνεννόηση με τα εργατικά κέντρα και τα σωματεία στον ιδιωτικό τομέα.

Από την πορεία εκπαιδευτικών και φοιτητών την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Χτες Τρίτη 5/10, το ΠΑΜΕ και εργατικά κέντρα και σωματεία οργάνωσαν πανεργατική συγκέντρωση στο Σπόρτινγκ όπου αποφασίστηκε παναττικό συλλαλητήριο στις 4 Νοέμβρη και «πανεργατική απεργία τους επόμενους μήνες».

Παράλληλα αρκετά σωματεία εκπαιδευτικών κοινοποίησαν «Πρόταση αγώνα για την ανατροπή του νόμου Χατζηδάκη και ζωή με δικαιώματα» για κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων (Βρούτση, Αχτσιόγλου, Χατζηδάκη, Κεραμέως) με Γενική Απεργία μαζί με τους υγειονομικούς στις 21/10.

Τα καλέσματα και οι αποφάσεις των σωματείων του ΠΑΜΕ αλλά και των σωματείων που πρόσκεινται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή σ’ άλλα κόμματα της Αριστεράς, προτείνουν μαζικό αγώνα και μια Γενική Απεργία για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων.

Και από τις δυο προτάσεις απουσιάζει ένα πρόγραμμα με σκοπό την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη.

Οι αντεργατικοί νόμοι, τής χούντας Τσίπρα και τής χούντας Μητσοτάκη, είναι διαταγές που περιέχονται στα Μνημόνια της ΕΕ, όπως οι ρατσιστικοί νόμοι ενάντια στους πρόσφυγες. Η χούντα Μητσοτάκη δεν πρόκειται να καταργήσει αυτούς τους αντεργατικούς νόμους με μια 24ωρη Γενική Απεργία και μια πορεία.

Από τις χτεσινές, Τρίτη 5/10, απεργιακές διαδηλώσεις στη Γαλλία που οργάνωσαν εργατικές ομοσπονδίες ενάντια στους αντeργατικούς νόμους και περικοπές συντάξεων του Προέδρου Μακρόν. Φωτό Twitter/ @Obturatuur

Για τη συντριβή των διχτατορικών αντεργατικών νόμων απαιτείται σαφές πρόγραμμα κινητοποιήσεων, καταλήψεων και μπλοκαρισμάτων με Λαϊκές Συνελεύσεις σε κάθε περιοχή, με συγκρότηση Εργατικών Ομάδων Αυτοάμυνας, για οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη.

Σ’ αυτή την πανεργατική πάλη, με τη νεολαία, τους μικρομεσαίους και την αγροτιά, θα συντριφτούν οι συμμορίες των νεο-Ναζί και οι προστάτες τους, θα εκδιωχθεί από τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ η προδοτική γραφειοκρατία.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού και η πανδημία βαθαίνουν την ταξική πάλη σ’ όλη την ΕΕ και στην Ελλάδα. Ο χρεοκοπημένος καπιταλισμός προσπαθεί να επιλύσει την κρίση με τη βαρβαρότητα της μαζικής ανεργία και φτώχειας και του πολέμου.

Στην πορεία των σημερινών ιστορικών αγώνων ενάντια στη χούντα Μητσοτάκη, έχει αναδειχτεί το κάλεσμα για την άμεση πραγματοποίηση μιας Πανεργατικής Πανελλήνιας Συνέλευσης που θα συντονίσει την πάλη των εργαζομένων και της νεολαίας για τη συντριβή των αντεργατικών και διχτατορικών νόμων. Έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ με συγκρότηση εργατικής κυβέρνησης, με εθνικοποίηση όλων των μεγάλων επιχειρήσεων και τραπεζών. –   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s