► ΜΑΤ ΜΕ ΓΚΛΟΜΠ, ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙ ΝΕΡΟΥ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!

► ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ “ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ” ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ!

► ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Εκπαιδευτικοί στη χτεσινή πορεία στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Η χούντα Μητσοτάκη διέταξε χτες βράδυ τα ΜΑΤ να χτυπήσουν με γκλομπ, χημικά και κανόνι νερού την πορεία πάνω από 2.000 εκπαιδευτικών και φοιτητών που διαδήλωσαν μαζικά και μαχητικά ενάντια στις «αξιολογήσεις» εκπαιδευτικών και σχολείων και ενάντια στους διχτατορικούς αντεργατικούς νόμους.

Την πορεία οργάνωσαν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ. Χτες το δικαστήριο κήρυξε «παράνομη» την απεργία-αποχή από τις διαδικασίες «αξιολογήσεων» που είχαν αποφασίσει με ποσοστά 90-100% στις συνελεύσεις τους οι εκπαιδευτικοί.

Το φοιτητικό πανό στη χτεσινή πορεία στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Η πορεία των εκπαιδευτικών και φοιτητών ξεκίνησε από τα Προπύλαια μετά από ομιλίες. Κύρια συνθήματα των εκπαιδευτικών «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει» και «Ο νόμος Χατζηδάκη θα μείνει στα χαρτιά». Οι φοιτητές φώναξαν «Η αντιπολίτευση είναι στους δρόμους όχι στη Βουλή» καθώς και αντιφασιστικά συνθήματα.

ΜΑΤ εναντίον εκπαιδευτικών χτες Παρασκευή μπροστά στη Βουλή. Φωτό Μάριος Λώλος

Μόλις η πορεία με μπροστά τα πανό της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ έφτασε στη γωνία Όθωνος – Αμαλίας για να προχωρήσει μπροστά στη Βουλή, τα ΜΑΤ αναίτια τη σταμάτησαν και άρχισαν να σπρώχνουν τους/τις διαδηλωτές προς το κάτω μέρος της πλατείας.

Οι διαδηλωτές αντέδρασαν και τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με γκλομπ, ασπίδες, κροτίδες, χημικά και το κανόνι νερού. Οι διαδηλωτές υποχώρησαν αλλά επανήλθαν και κατάφεραν να συγκεντρωθούν απέναντι από τη Βουλή με τα πανό τους και φωνάζοντας συνθήματα.

ΜΑΤ και χημικά εναντίον εκπαιδευτικών στη Βουλή. Φωτό Μάριος Λώλος

Τα ΜΑΤ σχημάτισαν τοίχος στη λεωφόρο για να μην προχωρήσουν οι διαδηλωτές στο χώρο μπροστά στη Βουλή ούτε προς τα Προπύλαια.

Τελικά η πορεία συνεχίστηκε προς τους στύλους του Ολύμπιου Δία. Εκπαιδευτικοί κάλεσαν τις ΟΛΜΕ – ΔΟΕ να κηρύξουν 24ωρη απεργία στις 11 Οχτώβρη.

Η μαζική αντιφασιστική πορεία στη μνήμη Παύλου Φύσσα, η νίκη των εργαζομένων στην efood, οι μαζικές αντι-φασιστικές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη, οι μαχητικές πορείες των φοιτητών/τριών, και η απόλυτη επιτυχία τής απεργίας-αποχής των εκπαιδευτικών στον αντιδραστικό νόμο “αξιολόγησης” της Κεραμέως, είναι μεγάλα πλήγματα στα σχέδια της  χούντας Μητσοτάκη ιδιωτικοποιήσεων και διάλυσης της δημόσιας υγείας και παιδείας.

Το κανόνι νερού της χούντας Μητσοτάκη εναντίον εκπαιδευτικών χτες Πέμπτη έξω από τη Βουλή. Φωτό Μάριος Λώλος

Η χούντα Μητσοτάκη με τη βία των ΜΑΤ νομίζει ότι θα τρομοκρατήσει και θα περιορίσει το τεράστιο κύμα αντίστασης στη μαζική ανεργία, μισθούς πείνας και τεράστιες αυξήσεις στους οικιακούς λογαριασμούς και στα βασικά καταναλωτικά αγαθά.

Οι απεργίας που κήρυξαν οι εκπαιδευτικοί για τις 11, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ για τις 19 και οι υγειονομικοί για τις 21 Οχτώβρη, πρέπει να εξελιχτούν σε πανελλαδικές απεργίες όλων των κλάδων για τη συντριβή της “αξιολόγησης”, των αντεργατικών νόμων και των ιδιωτικοποιήσεων, με ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη.

Από την πορεία των φοιτητών/τριών την Πέμπτη στην Αθήνα. Φωτό Μάριος Λώλος

Οι ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά πρέπει να απαιτήσουν από τις ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ να καλέσουν Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας.

Γι’ αυτό το σκοπό είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί όσο το δυνατό πιο γρήγορα μια Πανελλαδική Πανεργατική Συνέλευση με αντιπροσώπους όλων των κλάδων και των φοιτητών και αγροτών, για το συντονισμό της πάλης.

Κανένας κλάδος δεν πρέπει να αφεθεί να αγωνίζεται μόνος, μια 24ωρη απεργία από μόνη της δεν φτάνει για τη νίκη των εργαζομένων! –  

► ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! Το Σαββατόβραδο τα ΜΑΤ της χούντας Μητσοτάκη επιτέθηκαν ξανά σε αντιφασιστική πορεία στη Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη, για να τη διαλύσουν και να προστατέψουν συγκέντρωση 100 νεο-ναζί.

► ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες στα Προπύλαια μαζεύουν υπογραφές για την απελευθέρωση 11 Τούρκων αγωνιστών που καταδικάστηκαν από τα ελληνικά δικαστήρια. Φωτό Ε.Α.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s