► ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΕΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ!

► 100% EΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ! ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ!

Η εργατική τάξη και η νεολαία να οργανώσουν Γενική Απεργία για την εθνικοποίηση της ΔΕΗ και ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη. Από την απεργιακή πορεία νοσοκομειακών 2/9/21. Φωτό Ε.Α.

Η υποταγμένη στα Μνημόνια ηγεσία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ανακοίνωσε χτες Τρίτη, 24ωρη απεργία στις 19 Οχτώβρη – δηλ. σε 3 βδομάδες από σήμερα! – ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ.    

Με μια 24ωρη απεργία και μια διαδήλωση διαμαρτυρίας, η χούντα Μητσοτάκη δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ δεν πρέπει να παλέψουν μόνοι τους! Για τη νίκη απαιτείται όλη η δύναμη της εργατικής τάξης και νεολαίας σε Γενική Απεργία με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα.

Το ξεπούλημα ΔΕΗ και όλων των κρατικών επιχειρήσεων, και οι μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα, είναι διαταγή των Μνημονίων της ΕΕ που έχουν υπογράψει οι κυβερνήσεις Τσίπρα και Μητσοτάκη.

Πολιτική της ΕΕ είναι η ιδιωτικοποίηση των πάντων υπέρ των χετζ-φάντς, των τραπεζών και των μεγαλοεπιχειρήσεων, για να επιβιώσει το χρεοκοπημένο καπιταλιστικό σύστημα.

Οι τραπεζίτες και η ηγεσία της Κομισιόν θεωρούν την παγκόσμια οικονομική κρίση και την πανδημία ως ευκαιρία για να κατανικήσουν την εργατική τάξη και νεολαία και να επιβάλουν μόνιμα μαζική ανεργία και μισθούς φτώχειας.

Ο καπιταλισμός στη σημερινή θανάσιμη κρίση του, πισωγυρίζει την κοινωνία στον 19ο αιώνα καθώς εκατομμύρια εργαζομένων σ’ όλη την Ευρώπη με την επιβολή υψηλών τιμών θα στερηθούν ηλεκτρισμό και βασικά καθημερινά αγαθά.

Το φοιτητικό μπλοκ με το πανό του μπροστά στη Βουλή μετά την πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο για την επικουρική σύνταξη, 1/9/21. Φωτό Ε.Α.

Το μαχητικό κίνημα εργαζομένων και νεολαίας πρέπει να καλέσει και να αγωνιστεί για την κήρυξη Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, και των άλλων κρατικών επιχειρήσεων, και την πλήρη εθνικοποίηση τους χωρίς αποζημίωση.

Η χούντα Τσίπρα ξεπούλησε στην κρατική κινεζική εταιρεία ΚΟΣΚΟ το λιμάνι Πειραιά και τώρα η χούντα Μητσοτάκη ξεπουλά και τις τελευταίες μετοχές που κρατούσε το κράτος, έτσι η ΚΟΣΚΟ θα έχει την απόλυτη κυριαρχία στο λιμάνι και σ’ όλη την παράχτια περιοχή Πειραιά – Πέραμα.

Η ηγεσία του ΚΚΕ κάλεσε σε κινητοποιήσεις ενάντια στις αυξήσεις ρεύματος και μόνο. Ό αναδείχτηκε και στον αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, το ΚΚΕ είναι ενάντια στις εθνικοποιήσεις και στην επανεθνικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, όπως είναι και ενάντια στις καταλήψεις. 

Ο αγώνας ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ και στις αυξήσεις μπορεί να είναι νικηφόρος με ασυμβίβαστη πάλη για τη συντριβή των Μνημονίων, με ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη και έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Τύπος πολεμικών πλοίων που σκοπεύει να αγοράσει η χούντα Μητσοτάκη από τη γαλλική εταιρεία Naval Group. Φωτό Naval group

Την ώρα που ξεπουλά ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, ΛΑΡΚΟ, ναυπηγεία κ.α., η χούντα Μητσοτάκη διαλύει τη δημόσια υγεία και παιδεία ενώ συμφώνησε αγορές πολεμικών φρεγατών από τη Γαλλία (Naval Group, την πλειοψηφία των μετοχών κατέχει το Γαλλικό Κράτος).

Το κόστος της αγοράς των πολεμικών πλοίων και αεροπλάνων (που συμφωνήθηκε πάλι με τη Γαλλία) θα ξεπεράσει τα 25 δισ. ευρό!

Αμέσως οι ΕΠΑ χειροκρότησαν τις πολεμικές αγορές της χούντας Μητσοτάκη καθώς τα επιθετικού τύπου πολεμικά πλοία και αεροπλάνα θα ενταχτούν στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ ενάντια στις Αραβικές χώρες και στα αντι-ιμπεριαλιστικά κινήματα. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s